Aura Urziceanu ar fi ajuns într-un azil, unde condițiile sunt „greu de imaginat”. „Irinel Columbeanu trăiește într-un palat!”

.

Aura Urziceanu, una dintre cele mai mari, bune și importante voci ale României din perioada regimului comunist, ar trece printr-o perioadă extrem de dificilă în Canada, unde este stabilită de ani buni.

În vârstă de 76 de ani, cântăreața și compozitoarea de jazz, trăiește în Toronto, Canada, din 2010, după ce a decis să părăsească meleagurile natale și să renunțe la cetățenia română. Acolo, marea artistă ar suferi de Alzheimer și ar fi internată într-un azil, unde condițiile sunt “greu de imaginat” susțin cei de la Cancan.

Aura Urziceanu ar fi ajuns într-un azil din Canada

„E foarte greu să mai poată lua cineva legătura cu ea, fiindcă și ea a dorit foarte mult, poate prea mult, să se izoleze acolo, în Canada. Are o vârstă înaintată și din datele care se cunosc, din vorbă în vorbă, azilul în care trăiește de ceva vreme e unul destul de ponosit! Trăiește în condiții greu de imaginat. Atât de ponosit, mai precizează aceeași sursă, încât despre Irinel Columbeanu se poate spune că trăiește într-un palat, în comparație cu condițiile de peste ocean!”, au declarat unele surse, pentru cancan.ro.

Aura Urziceanu a părăsit România cu un gust amar

În 2014, artista a publicat un mesaj pe blogul personal în care a vorbit despre lucrurile care au deranjat-o în România și motivele care au determinat-o să plece din țară.

„Păcat că în toți acești mulți, mulți ani petrecuți aici la superlativ, nu mi-am pierdut din simțământul de român. Mi-ar fi prins atât de bine și m-ar fi scutit de dezamăgirea, ruptul sufletului, nervii și îmbolnăvirea sufletească pe care am suferit-o și cu care am plecat din România.

După cinci ani de urâțenii, răutăți și așa cum mi s-au înfățișat românii în majoritate, nu-mi dau nici cea mai mică portiță de a-i înțelege, admite… dimpotrivă! Sunt goi, fără conștiință, fără suflet, fără educație. Sunt 97-98% răi la suflet, invidioși, urâți, demenți și de o lașitate josnică!

Sunt foarte periculoși, că te aduc în stare să-i vânezi și să-i împuști! Nu mă recunosc sub nicio formă prin defectele lor … și sunt plini. Tocmai de aceea renunț la cetățenia română!”, a scris Aura Urziceanu pe blogul ei.

Aura Urziceanu și-a descoperit geniul muzical de la o vârstă fragedă

S-a născut pe 14 decembrie 1946 în București, în casa bunicilor ei. A avut o soră mai mare, pe nume Nuța, care a a murit la un an și jumătate de viață. Artista a crescut înconjurată de muzică și a început să studieze vioara clasică de la 5 ani, îndrumată de propriul tată, un personaj foarte strict cu ea și fratele ei, George.

“Tatăl nostru era foarte strict cu noi. În casă nu se asculta decât muzică clasică. Am avut o copilărie strictă. Pe la 8-10 ani mă vedea tata în oglindă, aranjându-mi părul, și-mi spunea: „Nu, nu! Lasă părul! Treci la vioară”. Normal că nu-mi convenea” – povestea ea în trecut.

Citeşte şi: Aura Urziceanu împlinește 76 de ani. Drama care i-a marcat viața solistei de muzică jazz

Citeşte şi: Cum arată și ce mai face Aura Urziceanu după ce a părăsit România

Citeşte şi: Aura Urziceanu, obligată de Quincy Jones să se drogheze

Citeşte şi: Controversele și greutățile care au marcat existența lui Nelu Ploieșteanu

Deși avea unele probleme cu interpetatul la vioară, vocea ei suna neomenește e frumos.

La 16 ani, când Cornel Chiriac a invitat-o la radio, Aura Urziceanu a realizat că este cântăreață de jazz.

„Când mi-a pus câteva melodii de-ale Ellei Fitzgerald, am zis: ‘Vai de mine! Cântă la fel ca mine!’” – și-a amintit ea, acum mulți ani, într-un interviu pentru Revista Tango.

Artista a fost la Școala Populară de Artă, în clasa Floricăi Orașcu, dar era atât de bună încât profesoara ajunsese să învețe de la ea.

„Ea a învățat de la mine, nu eu de la ea. Nimeni nu știa și nici ea n-a spus nimănui că nu mi-a arătat niciodată nimic, că n-a avut pur și simplu ce să-mi arate” – a dezvăluit cântăreața.

S-a căsătorit cu toboșarul formației cu care cânta în Canada

În 1970, pe când avea 24 de ani, Aura Urziceanu s-a căsătorit cu Ron Rolly, muzician de profesie. Un an mai târziu a rămas însărcinată și l-a adus pe lume pe fiul ei, Elia Christopher pe 28 octombrie 1971. Din păcate, băiatul s-a născut cu o problemă cardiacă.

„Doctorii au zis să-l întreținem cu niște picături și, cu ajutorul lui Dumnezeu, nu-l vom opera decât pe la 7 ani. Când am avut o fereastră, l-am luat înapoi în Canada, la control. Îi crescuse tensiunea mult și nu-i mai scădea și doctorii mi-au spus că trebuie operat neapărat. Elia avea 2 ani și jumătate” – a mai precizat artista acum câțiva ani.

La cinci ani după ce s-a stabilit în Toronto, în 2015, soțul ei, Ron, a decedat la vârsta de 85 de ani. Fiul Aurei s-a mutat în Londra unde a început o carieră ca producător de muzică electronica, el fiind și un cântăreț apreciat. Între timp, relația dintre Aura Urziceanu și fiul ei s-a răcit, ei ajungând, la un moment dat, să nu își mai vorbească.

Foto – Hepta, Wikipedia

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton