Alina Pușcaș vrea ca hate-ul online să fie pedepsit penal. „E groaznic. Să existe niște legi dure” / Exclusiv

.

Alina Pușcaș a spus, în exclusivitate pentru Unica.ro, care este opinia ei despre hate-ul online, un fenomen care ia amploare pe zi ce trece. Prezentatoarea de la Antena 1 este de părere că sunt necesare măsuri legislative pentru a stopa extinderea fenomenului.

Alina Pușcaș consideră că hate-ul online este un alt fel de hățuire care ar trebui avut în vedere de către autorități. Încurajați de dreptul libertății de exprimare, utilizatorii de Facebook, Instagram, TikTok și alte rețele sociale îi critică, jignesc și uneori chiar amenință pe cei care gândesc sau acționează diferit de cum ar face-o ei.

Alina Pușcaș e de părere că sunt necesare legi care să pedepsească hate-ul online

Având o comunitate online de aproape 350.000 de urmăritori pe Instagram, Alina Pușcaș este familiară cu hate-ul online și încurajează autoritățile să ia măsuri pentru a pedepsi fenomenul. Prezentatoarea emisiunii „Te Cunosc de Undeva” consideră că celor care au un comportament nepotrivit pe rețelele sociale ar trebui să le fie blocat dreptul de a le mai folosi.

„E groaznic și, din punctul meu de vedere, aș forța cumva mâna cui trebuie să se aplice niște legi, să se dea niște legi. Până la urmă, hate-ul ăsta este tot un fel de hărțuire. Să existe niște legi dure. De exemplu, dau o idee. Celor care sunt pe genul acesta de hate grav, efectiv să le fie blocată oportunitatea de a mai avea vreodată ocazia să mai aibă conturi pe orice platformă de social media și să mai agreseze sau să abuzeze oameni. Poate să se facă inclusiv pușcărie pentru așa ceva, de ce nu? Sau să existe o amendă penală, ceva ca poate cumva să se mai calmeze lumea”, a spus Alina Pușcaș, în exclusivitate pentru UNICA.ro, la avanpremiera Power Couple România.

Articolul continuă după recomandări și GALERIE FOTO

Citește și: Ce spune Alina Pușcaș despre diferența de vârstă dintre ea și soțul ei. Pe cine moștenește fata lor cea mică: “Are 4 ani și citește. M-a șocat”/ Exclusiv

Citește și: De ce au refuzat Alina Pușcaș și soțul ei, Mihai Stoenescu, să participe la „Power Couple” și „Asia Express”. „Efectiv suntem obsedați” / Exclusiv

Citește și: Alina Pușcaș, dezvăluiri dureroase despre începutul carierei. „E frustrant și de multe ori deprimant” / Exclusiv

Citește și: Alina Pușcaș și-a dus copiii la școală în halatul de baie. Cum s-a filmat prezentatoarea. „Pe asta n-o mai făcusem!”

„Am văzut hate la adresa unor copii”

Deși nu a dat nume, Alina Pușcaș a amintit și reacțiile negative care au vizat-o pe fetița Andrei și a lui Cătălin Măruță. Eva Măruță a stârnit multe reacții puternice după ce și-a făcut debutul pe marele ecran în filmul „Tati part-time”, o comedie savuroasă despre parentingul din trecut, versus cel din prezent.

„Eu nu înțeleg valurile astea de hate. Am văzut hate la adresa unor copii. Hate la adresa unor părinți care au încercat să facă ceva pentru copiii lor. Hate dacă cineva e în vacanță, hate dacă cineva arată prea bine. Măi, dar ce se întâmplă cu lumea asta? Eu nu înțeleg. Nu mai suntem capabili să ne bucurăm de nimic. E o boală, a devenit o boală hate-ul”, a mai spus Alina Pușcaș, pentru UNICA.ro.

Alina Pușcaș este și ea, la rândul ei, mamă. Prezentatoarea de televiziune are trei copii, un băiat și două fete, Alexandru, Melissa și Iris.

Orice părinte, fie el medic sau avocat, actor sau om de televiziune, își va îndruma copilul să-și urmeze pasiunile. Cu atât mai mult atunci când cunoaște domeniul în cauză și poate să-i dea cele mai bune sfaturi. Dana Rogoz și Adela Popescu au reacționat de asemenea la valul de ură direcționat către Eva Măruță, un copil de doar 8 ani.

Foto: UNICA.ro; Instagram/Alina Pușcaș

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton