Adina Buzatu, despre moartea lui Stephan Pelger: „Aveam un feeling. Sunt șocată!” Ce discuție au avut cei doi acum câteva zile

.

Moartea fulgerătoare a lui Stephan Pelger a șocat lumea showbiz-ului românesc. Designerul s-a stins din viață pe 8 iunie 2023, la doar 44 de ani. El a fost găsit spânzurat în atelierul pe care îl deținea.

„La data de 8 iunie 2023, polițiștii Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Secția 8 au fost sesizați, prin 112, cu privire la faptul că într-o locuință, din Sectorul 2, se află o persoană decedată. La fața locului s-au deplasat polițiștii, precum și un echipaj medical care a constat decesul persoanei. În vederea stabilirii cauzelor și condițiilor în care s-a produs decesul, cercetările au fost preluate de Parchetul de pe lângă Tribunalul București și Serviciul Omoruri. Trupul neînsuflețit urmează a fi transportat la INML în vederea efectuării necropsiei”, au transmis autoritățile.

„Prietenul meu, Stephan Pelgar, și-a oprit cursul zilelor!”

Adina Buzatu, una dintre vechile și bunele sale prietene, s-a declarat devastată de vestea morții designerului.

„Conduc. Sunt obișnuită să fac aproape orice în timpul ăsta. Cel mai adesea prin telefon. Prin telefon s-a întâmplat să aflu că azi, prietenul meu Stephan Pelgar și-a oprit cursul zilelor. Mă uit la mașinile și oamenii din jur și mi se pare ireal cum continuă să funcționeze normal. Delicatul, zâmbitorul, iubitorul meu prieten a murit. Mă îneacă, mă strânge de gât emoția acestei vești. Mă copleșește ideea că voi trăi fără apropierea lui. Mai bine de cincisprezece ani ne-am fost sprijin în poticnelile vieților noastre personale și profesionale.

Niciodată n-a fost indisponibil când am avut nevoie de el. Nu înțeleg cum atâta forță creatoare, atâta talent, dăruire și determinare nu l-au putut smulge din hăul depresiei. Cum nu l-au putut rupe de oamenii nepotriviți din jurul lui și de dependențele care-l erodau. Era mereu conștient când aluneca în greșeală și lupta să se redreseze. Știa că îl așteaptă atelierul în care putea crea lucruri uimitoare și pentru asta nu pregeta să ceară ajutor medical. Căuta orice sprijin care ar fi putut să-i aducă liniștea de a lucra. N-am crezut niciun moment că nu va reuși.

Citeşte şi: Stephan Pelger ia pastile ca să poată dormi. „Sunt foarte toxice. Și pierzi controlul asupra lor!”

Citeşte şi: Ultimele imagini cu Stephan Pelger în viață. De ce era designerul supărat și unde a fost văzut

Citeşte şi: Ultimul mesaj al lui Stephan Pelger în online. Ce a apărut pe pagina lui de Facebook cu două zile înainte să moară

Citeşte şi: Prin ce dramă trece designerul Stephan Pelger. Tatăl lui, bolnav de Alzheimer, nu l-a mai recunoscut

Mintea lui fantastică era prea plină de idei care așteptau să prindă viață. Am sperat ca omul extraordinar și artistul fabulos din el să-l înfrângă pe omul degradat de patimi și suferințe. Mi-e foarte greu să accept că n-a fost așa. Într-un fel sunt revoltată că atâtea lucruri minunate care-i stăteau în putință au dispărut odată cu el. Și mi se pare nedrept că nu va fi el cel care va face cea mai frumoasă rochie de pe Pământ.” – a fost mesajul transmis de ea la scurt timp după decesul lui Pelger.

„Îmi tremură mâinile, aveam un feeling!”

Adina Buzatu explicat apoi, într-o intervenție pentru presă, că știa că Stephan are probleme cu depresia și că lua zilnic zeci de pastile pentru a se liniști, dar nu s-a gândit niciodată că se va ajunge la deces. Ea a precizat că ultima discuție avută cu el a fost acum câteva zile și a simțit că ceva nu este în regulă cu el. Se pare că Buzatu a mai încercat să-i explice că nu este de acord cu abuzurile pe care el le făcea.

”Acum câteva zile (nr. au vorbit). Era ok, el are ok, întotdeauna spune că va face, aveam niște discuții apropo de conduită cu lucruri de care el abuza și eu mereu eram împotrivă, era o situație. Normal, ca orice om cu oarecare dependență, evita niște discuții, nici nu pot sa vorbesc, sunt șocată. Știu asta (nr. că lua 40 de pastile într-o zi).

La un moment a luptat cu ajutorul unor medici și încerca, lupta cu toată puterea lui, din păcate, nici nu știu, nici nu știu cum s-a întâmplat și ce s-a întâmplat, m-ați anunțat voi, eram la volan.

Efectiv, îmi tremură mâinile și nici nu știu ce s-a întâmplat. Îmi tremură mâinile, aveam un feeling, aveam această discuție cu el, că trebuie să facă ceva, să-și găsească puterea. Nu este despre ce zici, e despre tine ca om, despre ce simți”, a declarat Adina Buzatu, potrivit spynews.ro.

Stephan Pelger se lupta de mulți ani cu depresia și insomnia, afecțiuni din cauza cărora ajunsese să ia pastile cu pumnul.

”Sufăr de depresie de la 10 ani. Prima dată am fost într-un centru de psihiatrie la 10 ani, la noi în România. Apoi la 21 de ani La Viena, apoi la 34 de ani la Munchen și acum, aici, lângă București. Depresia e o boală despre care noi nu vorbim. (…) Nimic nu și-a făcut efectul, medicina era foarte învechită. Remedierea ține toată viața, dar am pierdut controlul. Mă internez mâine la dezintoxicare.

Am început să iau pastile de somn de 5 ani. Pastilele sunt foarte toxice, iei una la început, apoi 2, 3, apoi 4 și începi să nu mai ai control asupra lor”, a dezvăluit Stephen Pelger acum câțiva ani la Xtra Night Show.

Foto – Facebook

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton