Actorul Adrian Nicolae, peripeții la filmările comediei „Klaus & Barroso”: „E foarte greu să dai o conotație eroică poveștii” / Exclusiv

.

Adrian Nicolae joacă rolul lui Klaus, un „barman manipulator, mincinos și mizerabil”, după cum ne-a mărturisit chiar el, într-un interviu pentru UNICA.ro.

Actorul, care nu duce lipsă de umor, ne-a dus, totodată, în culisele conceperii unui scenariu și ne-a povestit o întâmplare amuzantă de la filmările comediei „Klaus & Barroso”, printre multe altele.

Cum s-a „accidentat” actorul Adrian Nicolae la filmările comediei „Klaus & Barroso”: „E foarte greu să dai o conotație eroică poveștii”

Ce are comedia „Klaus & Barroso” special față de celelalte proiecte ale tale de până acum?

E triplu specială. E prima dată când formez un cuplu în film cu prietenul meu de jumătate de viață, Cosmin „Micuțu” Nedelcu; e primul film la care scriu în care și joc și e primul proiect al „Grupa B”, o întreprindere creativă pe care am înființat-o alături de Cosmin și Bogdan Theodor Olteanu.

Cum te-ai pregătit pentru a deveni Klaus?

Klaus e un barman manipulator, mincinos și mizerabil. Mi-a fost foarte greu să intru în pielea personajului, pentru că eu n-am fost niciodată barman.

Citește și: „Sfătuiesc pe toată lumea să lucreze la asta”. Cum le răspunde Carol Ionescu celor care i-au spus că este arogant / Video exclusiv

Ne poți împărtăși o poveste amuzantă de pe platourile de filmare?

Într-o pauză de filmare, am dat cu ochiul în voaleta unei camere. Era calibrată pentru înălțimea mea și într-o poziție paralelă cu podeaua. Efectiv invizibilă din față pentru mine și numai pentru mine. Sunt singurul actor pe care îl cunosc care a dat cu capu în cameră la o filmare. E foarte greu să dai o conotație eroică poveștii când te întreabă cineva de ce ai ochiul umflat. Nu puteam nici să spun „am dărâmat o cameră cu ochiul”. Camera nici nu s-a clintit.

Ce îți place mai mult, să joci sau să scrii scenarii?

Trebuie să recunosc că acum mă incită mai mult să scriu. E jucăria mai nouă și mai interesantă.

Citește și: Carol Ionescu a spus cum este viața pentru un actor tânăr: „Norocul e mult mai important decât mă așteptam” / Video exclusiv

Adrian Nicolae: „Diferențele de opinie sunt o sursă de cunoaștere și progres”

Du-ne puțin în culisele creării unui scenariu? Cât timp durează, cum decurge întregul proces?

Fiecare scenariu are cerințe specifice. Dar, în mare, parcursul e cam același. Ai o idee. O supui unei dezbateri (în cap sau cu partenerii de scris). Formulezi un cadru în care ideea să se desfășoare și creionezi personajele care s-o susțină. Dezbatere. Schițezi o serie de complicații care să accidenteze drumul personajelor de la condiția inițială la cea finală. Iar dezbatere. Apoi împarți materialul pe capitole și secvențe. Și te pui pe scris, editând și reeditând până ți se acrește și nimic nu mai pare logic, interesant și amuzant. Apoi iei o pauză. Apoi dezbatere. Apoi iar editezi și reeditezi. Cu puțin noroc, iese ceva.

Ce te-a învățat actoria și crezi că un alt domeniu nu ar fi făcut-o?

Că există oameni care nu gândesc deloc ca mine și asta nu-i face neapărat adversari din punct de vedere ideologic. Dimpotrivă, diferențele de opinie sunt o sursă de cunoaștere și progres.

Citește și: Cel mai important lucru pe care l-a învățat Carol Ionescu de la părinții lui, actorii Magda Catone și Șerban Ionescu / Video exclusiv

Ce iubești cel mai mult la profesia de actor?

Imprevizibilitatea. Și atunci când e frumos, și atunci când e greu, ai certitudinea că nu te plictisești. Nu-mi pot imagina o viață cu program stabil.

Ce crezi că poate fi îmbunătățit în prezent în industria filmului românesc?

În primul rând, să se rezolve problema cu rebate-ul. E un domeniu care a avut rezultate de notorietate internațională și cred că ar merita mai mult sprijin din partea statului român.

Citește și: Victoria Raileanu a vorbit despre terapie când mulți nu aveau curajul să o facă: „Am căpătat un fel de smerenie” / Video exclusiv

Adrian Nicolae: „Tentația de a te văicări că nu merg lucrurile e foarte mare”

De la ce coleg/colegi de breaslă crezi că ai învățat cele mai multe lucruri?

Nu sunt un om al revelațiilor, funcționez mai degrabă prin acumulări lente. Deci n-aș ști să cuantific. Am învățat foarte mult din toate întâlnirile profesionale de până acum.

Ce ți-ai fi dorit să știi înainte să devii actor?

Că dacă vrei să schimbi ceva, trebuie să pui mâna și s-o faci. Tentația de a te văicări că nu merg lucrurile e foarte mare, pentru că e cel mai comod drum. Și nici nu mi-a plăcut niciodată munca. A trebuit să mă silesc. 🙂

Cine este Adrian Nicolae

Adrian Nicolae este actor, dramaturg, scenarist, traducător și entertainer. A absolvit U.N.A.T.C. în 2008, cu specializarea „Arta Actorului”. Are două masterate, în „Arta Actorului” și „Teatrologie și Management Cultural”. 

A debutat în teatrul profesionist în 2004, la Teatrul Luni de la Green Hours, cu spectacolul „New York [fuckin city]” de Peca Ștefan. De atunci a interpretat peste cincizeci de personaje în teatru, cum ar fi Raskolnikov în „Crimă și pedeapsă” după F. M. Dostoievski, Gore în „Mobilă și durere” (rol pentru care a fost nominalizat la Premiul UNITER pentru Cel Mai Bun Actor Într-un Rol Principal), Mercutio în „Romeo și Julieta” de William Shakespeare și Farfuridi în „O scrisoare pierdută” de I. L. Caragiale, printre mulți alții.

A jucat cincisprezece roluri în film și seriale de televiziune, dintre care amintim Pavel în „Mia își ratează răzbunarea” și Spaima în „Teambuilding”. A tradus șase piese de teatru. Este coautor la două piese de teatru montate în București. Este coautor la scenariul a două filme produse și alte două în pregătire.

În calitate de entertainer este cunoscut ca Roastmaster (amfitrion) al câtorva roasturi cu scop umanitar (Roastul lui Dorian Popa, Roastul lui Leonard Doroftei, Roastul lui Mihai Bendeac, Roastul lui Spike) și ca prezentator și apoi jurat al show-ului online „Roast Battle”. Participă ca invitat la nenumărate podcasturi și ca actor în sketchuri și alte emisiuni disponibile online.

Foto: Vlad Cioplea

Ultima modificare octombrie 26, 2023 2:11 pm

PE ACELAȘI SUBIECT
    
Vedete din Romania Vedete internationale