8 vedete din România cu siluete tonifiate. Cum poți obține aceleași rezultate în doar 6 pași

.

Câteva vedete din România arată pe zi ce trece din ce în ce mai bine. Se remarcă datorită energiei lor pozitive și siluetelor tonifiate. Nu din întâmplare, ci datorită eforturilor pe care le depun zi de zi acasă, în aer liber ori la sală. Dincolo de o alimentație echilibrată, Carmen Brumă, Catrinel Menghia și Ilinca Vandici, printre multe alte vedete, acordă o atenție deosebită mișcării.

E adevărat și că profesia le impune, mai mult sau mai puțin, să se mențină în formă. Acest „în formă”, însă, înseamnă mult mai mult decât o siluetă suplă. Suntem în formă atunci când avem energie, suntem odihnite și puternice (fizic și psihic!). Adelina Pestrițu, Diana Munteanu și Flavia Mihășan au făcut antrenamentele fizice o parte integrantă din rutina lor săptămânală.

Vedete din România cu siluete tonifiate. Cum îți poți sculpta și tu silueta

O siluetă sculptată este rezultatul unui cumul de factori, de la odihnă și alimentație sănătoasă, la mișcare și viață socială. Lidia Buble și Mădălina Ghenea, la fel ca vedetele enumerate mai sus, au stiluri de viață destul de diferite. Tocmai de aceea nu vom insista pe rutina fiecăreia de fitness, ci te vom ajuta să-ți creezi propria rutină, potrivită ție și stilului tău de viață.

Pasul 1: Odihna

Somnul odinitor este esențial pentru că apetitul este influențat de lipsa lui. Oboseala afectează secreția hormonilor care dau senzația de foame și sațietate. Mai exact, când nu dormim suficient, organismul poate secreta mai multă grelină – hormon care stimulează apetitul, și mai puțină leptină – hormonul care îi indică organismului că suntem sătui.

În plus, lipsa odihnei are efecte asupra abilităților noastre de a lua decizii mai bune, cum ar fi să mâncăm un fruct în locul unei ciocolate. De asemenea, un somn bun îmbunătățește performanța creierului, starea de spirit și sănătatea.

„Degeaba ai grijă ce mănânci și cum te miști dacă nu dormi suficient. Somnul bun, odihnitor, în dozele de care avem nevoie este cel mai bun medicament anti-aging. Nu există mai eficient de atât. (…) Dacă nu dormi suficient, dacă nu ai un somn de calitate, procesul de slăbire este încetinit”, a explicat Carmen Brumă, în exclusivitate pentru UNICA.ro.

Citește și: Sfaturi de fitness de la antrenoarea personală a lui Jennifer Aniston. „Mișcarea vindecă”

Pasul 2: Hidratarea

Apa ajută la arderea caloriilor și poate chiar suprima apetitul. Totodată, consumul de apă previne deshidratarea, afecțiune care poate provoca ceață mentală, schimbări de dispoziție, supraîncălzirea corpului, constipație sau pietre la rinichi. Apa ajută organismul prin menținerea unei temperaturi normale a corpului, lubrifierea articulațiilor, protecția măduvei spinării și altor țesuturi și curățarea organismului.

Citește și: Riscurile postului îndelungat doar cu apă, practicat de vedete. Avertizarea medicului: „Evitați-l cu orice preț!”

Pasul 3: Alimentația

Echilibrul este cheia, ca în orice alt segment al vieții noastre. Așa cum jonglăm cariera, relația de cuplu, prieteniile, hobby-urile și sarcinile casnice, așa trebuie să jonglăm și cu ingredientele și preparatele sănătoase și mai puțin sănătoase.

O alimentație echilibrată ține mai puțin de numărul meselor, frecvența sau cantitatea lor, și mai mult despre conținut. O masă ar fi ideal să conțină toți cei trei macronutrienți esențiali organismului: proteine, grăsimi și carbohidrați. Astfel vei fi întâi sănătoasă, dar te vei simți și hrănită o perioadă mai lungă de timp, evitând gustările dintre mese.

Citește și: Mihaela Bilic a spus care sunt alimentele anti-foame, ce ajută și la slăbit. „Ca să ne păcălim instinctele trebuie să fim isteți!”

Pasul 4: Mișcarea

Activitatea fizică are un rol important în pierderea în greutate. Ideal ar fi să te miști zilnic, fie ieșind la plimbare, la o alergare scurtă, făcând un antrenament acasă, în aer liber sau la sală. Nu te forța, însă. Alege o activitate care îți face plăcere, astfel vei putea menține acest obicei sănătos perioade îndelungate de timp.

Citește și: Scapă de celulită în 3 pași. Carmen Brumă: „Tratamentul ei eficient implică o combinație de măsuri” / Exclusiv

Pasul 5: Socializarea

Un studiu realizat de Harvard pe parcursul a 80 de ani a descoperit că nici realizările profesionale, nici exercițiile fizice nu ne fac mai fericiți, ci relațiile, relatează INC. Calitatea relațiilor noastre cu familia, prietenii și partenerul de cuplu este cel mai bun predictor al unei vieți fericite și îndelungate.

Citește și: Combate stresul cu aceste tehnici recomandate de psiholog. Nu te costă nimic! „Într-un an de zile transformarea este uluitoare” / Exclusiv

Pasul 6: Stresul

Stresul ne poate afecta atât fizic și mental, cât și emoțional. Cortizolul, hormonul de stres, stimulează apetitul. De aceea, multe persoane își găsesc confortul în mâncare, de cele mai multe ori nesănătoasă. În plus, un studiu din 2016 a relevat că stresul ne încetinește metabolismul.

Hobby-urile relaxante sunt o armă eficientă împotriva stresului, iar, dacă acestea presupun și puțină mișcare, jumătate din călătoria noastră către silueta dorită este deja parcursă.

Foto: Instagram

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton