10 vedete din România care se luptă cu boli autoimune. Corina Dănilă: „Odată declanșată o duci toată viața”

.

Câteva persoane publice din România au vorbit deschis despre afecțiunile autoimune cu care se luptă. Xonia, Andreea Mantea și Dana Rogoz sunt câteva dintre vedetele din țara noastră care au fost diagnosticate cu boli autoimune și care au ales să-și împărtășească experiența.

Vedetele din România care se luptă cu boli autoimune

Odată declanșate, bolile autoimune nu se mai vindecă, însă simptomele lor pot fi ținute sub control cu ajutorul a diferite tratamente. Dana Rogoz și Alexandra Stan se confruntă cu aceeași afecțiune, tiroidita Hashimoto, Corina Dănilă suferă de vitiligo, iar Mircea Badea de boala celiacă.

Xonia, Andreea Mantea și Anca Țurcașiu nu au dezvăluit tipologia afecțiunii autoimune cu care au fost diagnosticate, iar Sebastian Dobrincu a spus că, în cazul lui, este vorba despre o boală autoimună osoasă.

O boală sau o tulburare autoimună este provocată de propriul sistem imunitar, care atacă în mod greșit organismul pe care ar trebui să-l protejeze. Sistemul imunitar percepe în mod eronat o parte a corpului ca fiind periculoasă. În consecință, eliberează proteine numite autoanticorpi, care atacă celulele sănătoase.

Andreea Marin

Andreea Marin ar fi fost diagnosticată cu o boala autoimună în urmă cu mai mulți ani. Deși s-a speculat că ar fi fost vorba de Lupus, cu care se confruntă Seal, Lady Gaga și Selena Gomez, jurnalista a negat acest lucru în 2014, în emisiunea „Happy Hour”.

„N-am nici cancer, nici Lupus. Am avut o problemă de sănătate, dar nu e majoră decât dacă o lași să devină cronică. Am avut niște simptome care cu timpul au devenit deranjante”, a spus Andreea Marin atunci, la PRO TV.

„Am avut o problemă foarte serioasă, legată de imunitate, hormonală, asta după ceva timp de la naștere. Și lucrurile s-au agravat pentru că, neavând diagnosticul, practic nu tratam problema. Medicii îmi spuneau: «N-ai nimic», însă simptomele arătau că nu sunt în regulă. Am rezolvat această problemă de sănătate”, povestise Andreea Marin în 2013, pentru WOWbiz.ro.

Citește și: „Ajunsesem să mă trezesc plângând.” Andreea Marin, dezvăluiri despre lupta cu depresia și viața falsă pe care o duc vedetele pe rețelele sociale

Andreea Mantea

De mai mulți ani, Andreea Mantea are o boală autoimună. O vreme, prezentatoarea de la Kanal D a ținut afecțiunea incurabilă sub control cu un tratament medicamentos. Zilnic, Andreea lua câte 10 pastile. Ulterior, vedeta de televiziune a decis să oprească tratamentul.

„Cred în Divinitate. Am crezut că o să mă ajute și m-a ajutat. Am zis că n-ar fi corect să cer și ajutor și să iau și pastile în același timp. Am cerut ajutor și am oprit pastilele. Am zis că mă las în mâna Divinității. Lucru foarte înțelept, chiar dacă nu pare. Nu recomand asta nimănui! Eu așa am simțit și s-a stopat. Nu a dispărut, pentru că n-o să dispară niciodată o boală autoimună. Mă bucur că nu mai avansează, chiar dacă mai fac ceva greșit. Dar nu vreau să se ia nimeni după mine”, a declarat prezentatoarea TV, în exclusivitate la Fresh by Unica.

Citește și: Ce a învățat Andreea Mantea din fostele relații: „M-au dezamăgit oameni la care efectiv nu mă așteptam” / Exclusiv

Dana Rogoz

În 2019, Dana Rogoz a dezvăluit că a fost diagnosticată cu tiroidita Hashimoto, afecțiune în care sistemul imunitar atacă tiroida, glanda mică de la baza gâtului, situată sub „mărul lui Adam”. Glanda tiroidă face parte din sistemul endocrin, care produce hormoni meniți să coordoneze majoritatea funcțiilor organismului.

Inflamația, cunoscută și sub denumirea de tiroidită cronică limfocitară, determină frecvent hipotiroidism. Printre simptomele afecțiunii se numără și stările de oboseală, durerile de mușchi și articulații, depresia, probleme de memorie, piele palidă și uscată și îngrășare.

„Sunt pe tratament. Nu simt momentan așa-zisele perioade de îngrășare care sunt cumva specifice bolii. Toată lumea crede că eu am hipertiroidism, pentru că sunt slabă, dar, de fapt, am hipotiroidism. În schimb, simt schimbări la textura pielii, simt că se usucă mai tare, am alte probleme asociate. Sau pot să am stări mai proaste și, de obicei, atunci îmi verific analizele și văd dacă e cazul să îmi măresc doza de tratament”, a dezvăluit Dana Rogoz în 2019, pentru VIVA!.

Citește și: Cum arată autorulota în care Dana Rogoz și familia rămân peste noapte când nu ajung acasă. „Dormim în fața școlii lui Vlad!”

Alexandra Stan

Asemeni Danei Rogoz, și Alexandra Stan are tiroidita Hashimoto. În mai 2022, cântăreața a dezvăluit cum i s-a schimbat viața după ce a fost diagnosticată.

„Doctorul mi-a spus că depunerile pe care le aveam eu de calcitonină, care este un hormon, sunt foarte rare, că de obicei apar doar în cazul unui cancer. Am zis: «Ok, bun, eu nu fac cancer! În momentul ăsta tai tot ce e negativ și toxic în viața mea!»”, a povestit Alexandra Stan, în podcastul „Fain & Simplu”.

„Fiecare organ din corpul nostru și fiecare boală are un fundament, sunt psihosomatice, se somatizează în funcție de problemele emoționale, de traumele pe care le-ai avut. Aici (n.red.: în zona tiroidei) este chackra comunicării, vorbirii. Eu, mulți ani și mai ales la Survivor, aveam impresia că nu pot să mă exprim. Am avut senzația asta mulți ani, că nu pot să ajung la oameni”, mai declara Alexandra în noiembrie 2021, în podcastul „Aproximativ Discuții”, găzduit de Gojira.

Citește și: Alexandra Stan, singură de doi ani: „Dumnezeu le așază pe toate la timpul lor” / Exclusiv

Anca Țurcașiu

Anca Țurcașiu a renunțat la lactate după ce a fost diagnosticată cu tiroidită Hashimoto. Deși această afecțiune este incurabilă, actrița susține că s-a vindecat cu ajutorul unui stil de viață sănătos.

„Am renunțat (la lactate – n.red.) după ce am intrat la menopauză, am avut o inflamație articulară foarte puternică, gravă, ceva cumplit, și mi-a ieșit o analiză destul de proastă, boli autoimune. M-au trimis acasă să mă obișnuiesc cu boala, că nu există remediu. ATPO era valoarea mare, tiroidită Hashimoto. Am ignorat total și m-am dus la mai mulți medici și doi dintre cei cinci specialiști pe reumatologie mi-au spus să renunț la carne și la lactate”, a spus Anca Țurcațiu, în podcastul Adinei Alberts.

Citește și: Anca Țurcașiu va deveni bunică. Nora artistei și-a etalat burtica de gravidă pe Instagram

Sebastian Dobrincu

Sebastian Dobrincu a fost diagnosticat, la finalul anului trecut, cu o boală autoimună osoasă. Într-un podcast recent, tânărul în vârstă de 25 de ani a dezvăluit ce a învățat din această experiență.

„Mi s-a declanșat o boală autoimună cu care mă lupt. De-aia am și dispărut 6-7 luni de pe Internet. Nu am acceptat, nu am mai apărut, nu am mai postat nimic. De șapte luni m-am trezit cu o boală autoimună osoasă care e foarte nasoală. Am avut zile, am avut nopți când plângeam în pat de durere. Ce m-a învățat asta? Că sănătatea despre care noi avem impresia că o să țină la infinit, nu o să țină. Ce poți face în momentele astea? Să te victimizezi că de ce mi se întâmplă mie, de ce tocmai eu, care am investit atât în corpul ăsta, în sănătate? Viața nu e dreaptă și fiecare are alt traseu“, a spus tânărul antreprenor, în podcastul „Arta De A Iubi”, găzduit de Cristian Stan.

Citește și: Proiectul ambițios la care lucrează Sebastian Dobrincu și Marius Moga: „Experiența este magică”

Xonia

În 2019, Xonia anunța că a fost diagnosticată cu o boală autoimună. La vremea aceea, solista avea fața foarte inflamată, fanii acesteia speculând că ar fi vorba despre efectele adverse ale unei intervenții estetice. Până acum, solista nu a specificat niciodată tipul de afecțiune autoimună de care suferă. Recent, în schimb, a spus că se simte mult mai bine, datorită tratamentului pe care-l urmează.

„Am început să mă simt mai bine cu tratamentul pe care îl iau. Mai multe persoane mi-au spus că s-a schimbat ceva la mine, nu s-a schimbat nimic, doar sunt mult mai bine! Tratamentul este de durată, acum mă bucur de moment, mă bucur că mi-am câștigat viața înapoi. La un moment dat, câțiva ani buni, am tot simțit că o pierd, din ce în ce mai mult. Acum mă bucur de tot ce mi se oferă, de tot ce am și îi mulțumesc lui Dumnezeu”, a declarat Xonia pentru Spynews.ro.

Citește și: Xonia ia anual medicamente de 35.000 de dolari pentru boala sa. „Medicii susțin că nu se poate vindeca!” Calvarul prin care trece artista

Corina Dănilă

Corina Dănilă se confruntă de mai mulți ani cu boala vitiligo, care i s-ar fi declașat pe fond emoțional.

„Da, este vorba despre vitiligo, o afecțiune dermatologică autoimună, care se declanșează pe fond emoțional, în condiții de slăbire a sistemului imunitar. Odată declanșată o duci toată viața. Petele albe de pe mâini sunt vizibile mai ales în sezonul cald, când mă bronzez”, a declarat actrița pentru Click!, în 2021.

Citește și: Corina Dănilă: „Televiziunea te subjugă, nu realizezi când trece vremea”. Ce a învățat de la fiica ei, Rianna / Exclusiv

Mircea Badea

Mircea Badea a declarat în 2020 că are boala celiacă, respectiv intoleranță autoimună la gluten.

„E o boală nasoală. O boală destul de rară, dar nu atât de rară după cum ai putea crede după denumirea exotică. Se depistează rar. Constați că se întâmplă lucruri cu tine, dar nu știi de ce. Eu am boala celiacă. Stați liniștiți, nu se ia. Știți cine mai are boala celiacă? Novak Djokovic, numărul 1 mondial în tenis”, a spus Mircea Badea, potrivit Capital.ro.

Citește și: Cum arată apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. „Nu mai stau cu chirie. M-am hotărât să mă așez la casa ei” / Galerie foto

Tily Niculae

Tily Niculae are psoriazis de mai mulți ani. Actrița din serialul „La Bloc” a povestit că afecțiunea dermatologică nu este deloc ușor de gestionat.

„Viața cu psoriazis… Mă scoate din sărite psoriazisul și am fugit la mare. În speranța că o să se mai amelioreze. Am încercat să stau cuminițică la soare. Problema este că, nici la soare nu am voie să mă expun foarte mult. Cu factor de protecție 50 la orele nepotrivite mă ard. Cam din lac în puț”, povestea Tily Niculae în trecut, pe blogul ei personal.

Foto: Instagram

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton