Ritualul pe care Regina Elisabeta l-a urmat pe parcursul domniei. Regele Charles a adoptat obiceiuri asemănătoare

.

Regina Elisabeta a II-a, care a domnit timp de 70 de ani, a dezvoltat câteva obiceiuri ce au devenit o tradiție pentru ea, iar printre acestea se află o rutină la momentul băii. Și se pare că Regele Charles a adoptat o parte din obiceiurile regretatei sale mame.

Ritualul pe care Regina Elisabeta l-a urmat timp de 70 de ani

Membrii familiei regale britanice sunt renumiți pentru felul lor de a face lucrurile, de la Regele Charles, la regretata Regină Elisabeta a II-a, care favorizează rutina și tradiția. Se știe că suverana obișnuia să își toarne singură cerealele în bol, în timp ce actualul monarh iubește ouăle fierte, pe care le servește în fiecare dimineață.

De la șireturile călcate până la momentul trezirii membrilor familiei regale, gospodăria regală merge ca un ceas. Însă, pentru regratata regină Elisabeta, una dintre rutinele ei preferate era cea din jurul orei băii. S-a spus că regina urăște sănfacă duș, preferând baia. Potrivit autorului regal Brian Hoey, aceasta se trezea zilnic pentru a face baie la ora 07:30. Iar apa trebuia să aibă o anumită temperatură și adâncime, notează Women and Home.

După ce se trează și își bea cana de ceai, baia Reginei era pregătită și temperatura aoei era măsurată cu un termometru cu carcasă de lemn. Apa trebuia să aibă mereu temperatura potrivită și să nu depășească șapte centimetri adâncime.

Citește și: Fiica lui Kate Middleton și a Prințului William, comparată cu Regina Elisabeta. Imaginea care atestă asemănarea

Citește și: Cât au costat rochiile de mireasă ale femeilor din familiile regale. Cea purtată de regina Elisabeta a II-a, printre cele mai scumpe

„În timp ce Majestatea Sa se bucură de prima ceașcă de ceai, servitoarea ei va merge în baia alăturată pentru a pregăti baia, care trebuie să fie exact la temperatura potrivită: testată cu un termometru cu carcasă de lemn și nu mai mult de șapte centimetri de apă”, a afirmt Brian.

Apoi, suverana era ajutată să se îmbrace de către persoana desemnată să aibă grijă de garderoba sa, înainte de micul dejun care avea loc la 08:30.

Tradițiile ciudate ale Regelui Charles

Se pare că, în cazul familiei regale, așchia nu sare departe de trunchi, întrucât Regele Charles ar avea tot felul de tradiții ciudate.

În documentarul „Serving the Royals: Inside the Firm”, fostul majordom al Prințesei Diana, Paul Burell, a susținut că pentru Regele Charles angajații au o mulțime de sarcini în fiecare dimineață. De exemplu, o persoană trebuie să se asigure că dopul de la cadă este într-o anumită poziție, iar apa este doar călduță.

Citește și: Care este desertul preferat al Prințului William și cum se prepară. Chiar și Regina Elisabeta îl iubea

Citește și: Cum au reușit să o supere Prințul Harry și Meghan Markle pe Regina Elisabeta, înainte să moară: „Era tot ce aveam”

„Pijamalele lui sunt presate în fiecare dimineață, șireturile lui sunt călcate, dopul de la cadă trebuie să fie într-o anumită poziție, iar apa să fie doar călduță”, a afirmat Burell.

Vezi în Galeria FOTO de mai sus mai multe imagini cu Regina Elisabeta a II-a

Sursă foto: Profimedia

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton