Rita Mureșan, în șoc după ce Stephan Pelger a fost găsit spânzurat: “El a mai avut tentative, dar nu de genul acesta” / Exclusiv

.

Rita Mureșan este în stare de șoc după moartea cunoscutului designer Stephan Pelger. Creatoarea de modă mărturisește că l-a văzut pe colegul ei cu șase luni înainte și că părea foarte mulțumit după ieșirea din clinica de dezintoxicare.

În exclusivitate pentru UNICA.RO, Rita Mureșan mărturisește că vestea că Stephan Pelger a fost găsit spânzurat a tulburat-o profund. Creatoarea spune că nimic din comportamentul designerului nu i-a dat de bănuit că ar putea recurge la un gest extrem, deși mărturisește că Pelger nu și-a revenit niciodată complet după incidentul de la Cannes din 2018, când a fost bătut și jefuit de două femei pe stradă.

Rita Mureșan: “După acest episod totul s-a dus la vale”

Stephan Pelger a fost declarat mort joi, 8 iunie 2023, după ce fost găsit spânzurat în atelierul său. Avea doar 44 de ani iar polițiștii și procurorii au deschis imediat o anchetă. Suferea, de mult timp, de insomnie, și nu putea să-și revină după episodul din 2018, de la Cannes, conform apropiaților. Acolo a fost bătut și jefuit de două femei.

Ne-am văzut acum vreo șase luni. Tocmai venise de la tratament, de la dezintoxicare, și era bine. Nu a dat vreun semn că ar recurge la un asemenea gest. El a mai avut tentative, dar nu de genul acesta, acum a fost prea drastic. Ne vedeam mai mult la distracție, în cluburi, cu gașca de prieteni. Nu eram atât de apropiați încât să mi se confeseze însă. Pe el l-a marcat foarte tare episodul de la Cannes, când a fost bătut pe stradă. L-a marcat profund pentru că se afla într-o țară cu toleranță pentru orientarea lui. După acest episod totul s-a dus la vale”, declară Rita Mureșan, în exclusivitate, pentru UNICA.RO.

Citește și: Ultimele imagini cu Stephan Pelger în viață. De ce era designerul supărat și unde a fost văzut

Citește și: Ultimul mesaj al lui Stephan Pelger în online. Ce a apărut pe pagina lui de Facebook cu două zile înainte să moară

Citește și: Reacțiile vedetelor după moartea lui Stephan Pelger. Primele imagini de la locul unde a fost găsit spânzurat / Foto

Citește și: Cancerul actriței Shannen Doherty s-a extins la creier. Anunțul sfâșietor al celebrei Brenda din „Beverly Hills, 90210″

Rita Mureșan: “Stephan Pelger era extrem de talentat”

Stephan Pelger era un designer extrem de talentat, susține și Rita Mjureșan. A studiat la Viena, timp de trei ani și, în fiecare an, la final, prezenta câte o nouă colecție. Primul eveniment din România, după ce s-a întors, a avut loc la Festivalul de Modă de la Iași, acolo unde celebrul designer a fost primit extraordinar de public.

“Nu mi-a vorbit de planuri, după ce a venit de la tratament. Stephan Pelger era extrem de talentat și crede-mă când spun asta, și la fel de talentat era și Răzvan Ciobanu. El a fost mult mai aproape de mine însă. Nu am simțit nimic în ceee ce îl privește. Îți dai seama cât curaj îți trebuie să faci ce a făcut Pelger?Sunt fără cuvinte, sunt șocată”, mărturisește Rita Mureșan care merge pe ipoteza sinuciderii, deși oamenii legii nu au finalizat încă ancheta începută.

“Cred că în următoarele zile se va descoperi de ce a ajuns el la acest gest”

Stephan Pelger s-a născut în data de 8 octombrie 1979, la Brașov, și a fost găsit mort în data de 8 iunie 2023. A fost un celebru creator de modă care a lansat multe colecții prezentate pe podiumurile de modă de la Viena, Paris sau Milano. Declara, într-un interviu, că mereu le-a spus colegilor de școală că va deveni un designer celebru. A fost înfiat de la vârsta de 1 an de o familie minunată, care l-a încurajat tot timpul în ce și-a propus să facă.

“În afară de faptul că făcea parte din lumea mea – Dumnezeu să-l odihnească în pace!-, cred că există variante mă ușoare să pleci din lumea asta. Eu cred că în următoarele zile se va descoperi de ce a ajuns el la acest gest. Nu cred că singurătatea sau faptul că nu avea un iubit l-a dus până acolo. Este clar că era altceva la mijloc, părerea mea. Vom trăi și vom vedea. Singur nu putea să spună că e, avea o grămadă de prieteni. Talent avea foarte mult. Iar depresia o înțeleg, că toți o avem, dacă stăm să ne gândim la ea suntem în depresie în fiecare zi. Deci este altceva la mijloc”, declară, în exclusivitate, pentru UNICA.RO, Rita Mureșan.

“Stephan era super tare, crede-mă! Sunt încă în șoc”

În luna ianuarie, Stephan Pelger s-a externat din clinica de dezintoxicare unde urmase un tratament. Se internase de bunăvoie, știa că avea nevoie de ajutor. Mărturisea că ajunsese să ia 40 de pastile pe zi și suferea de insomnie cronică. După ieșirea din clinică, Stephan Pelger afișa o imagine pozitivă, urma un stil de viață sănătos și lua doar 3 pastile pe zi, conform informațiilor apărute în presă.

“Stephan era super tare, crede-mă. Sunt încă în șoc! Trebuie foarte mult curaj să te spânzuri, foarte mult curaj! Nu știu ce l-a determinat să recurgă la asemenea gest. Mi se pare un gest extrem. Nu știu acum, dar vom afla ce a vrut să demonstreze”, declară Rita Mureșan, pentru UNICA.RO.

Sursă foto: facebook

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton