Rihanna a fost desemnată de către Universitatea Hrvard „Humanitarian of the Year 2017/ Personalitatea Umanitară a Anului 2017”, grație acțiunilor filantropice pe care le-a întreprins. Vedeta a susținut un discurs emoționant când a primit distincția.
„Am reușit să ajung la Harvard. Nu aș fi crezut niciodată că voi fi capabilă să fac asta. Este un sentiment plăcut”, și-a început ea prelegerea.
Cântăreața a mărturisit că acțiunile ei umanitare se datorează copilăriei: „Când aveam cinci sau șase ani, îmi amintesc că mă uitam la televizor și vedeam diferite reclame în care apăreau alți copii în suferință, din diferite colțuri ale planetei. Mă întrebam câți cenți aș putea economisi pentru a salva toți copiii din Africa și îmi răspundeam: Când mă fac mare și ajung bogată, o să ajut copiii din toată lumea. Nu credeam în adolescență că voi fi în situația să pot să fac asta”.
De asemenea, Rihanna a lansat o provocare în cadrul discursului, care ar trebui să ne dea tuturor de gândit:
„Tot ce trebuie să faci să ajuţi pe cineva este să nu vrei să primeşti ceva în schimb. Pentru mine, asta înseamnă umanitar. Nu trebuie să fii bogat ca să ajuţi pe cineva. Nu trebuie să fii faimos. Nici măcar nu trebuie să fii educat într-un colegiu. Totul începe cu vecinul, persoana care stă lângă tine. Fă tot ce poți ca să ajuți în felul în care poți. Și astăzi vreau să provoc pe fiecare dintre voi să își ia un angajament să ajute: o persoană, o organizație, o situație care își atinge inima”.
De asemenea, artista a punctat în cadrul discursului importanța educației în societatea noastră, dezvăluid faptul că vrea să își reia studiile.
„Vreau să spun că mi-aș fi dorit să fiu absolventă de colegiu, mai ales în ziua de astăzi. Este adevărat. S-ar putea să îmi reiau studiile”, a adăugat ea.
Originară din Barbados, Rihanna a construit un centru de oncologie și de aplicații medicale ale radioactivității de prim ordin pentru diagnosticarea și tratarea cancerului la sân la spitalul Queen Elizabeth, din Brdgetown, Barbados.
De asemenea, ea s-a implicat într-un proiect menit să suporte costurile universitare ale studenților din Caraibe care vor să meargă la studii în SUA. În plus, cântăreața sprijină eforturile de a le oferi tinerelor din țările în curs de dezvoltare, un acces mai bun la educație.
Anual, Universitatea Harvard acordă distincţia unui lider din viaţa publică care se face cunoscut prin munca sa filantropică. Printre persoanele care au mai primit acest premiu se află fostul secretar general al ONU Ban Ki-moon, tînăra cîştigătoare a premiului Nobel pentru pace din Pakistan Malala Yousafzai sau cîntăreţul Lionel Richie.