Dacă vrei să ai parte de o masă de Paşte care să „rămână în istorie”, poţi încerca una dintre reţetele lui Cătălin Scărlătescu. Fie că vei pregăti o delicioasă pulpă de berbec la cuptor, fie că vei încerca cotletele de miel într-o crustă apetisantă, îţi garantăm că masa de paşte va fi de neuitat.
Cătălin Scărlătescu îţi recomandă o reţetă de pulpă de berbec la cuptor cu care vei da gata toţi invitaţii Ingrediente: o pulpă de berbec, 3 căpăţâni de usturoi, 3 linguri de muştar, sare de mare grunjoasă, piper proaspăt măcinat. Mod de preparare: usturoiul se bagă la cuptor, într- o tavă, iar după ce s-a copt, se stoarce miezul, se pisează şi se amestecă bine cu muştarul. Cu pasta obţinută se unge bine pulpa, apoi se dă la cuptor, la 110 grade, timp de 4 ore, acoperită cu o folie. După 4 ore se îndepărtează folia, se condimentează cu sare şi piper şi se dă din nou la cuptor, neacoperită, la 180 de grade, cam 23 de minute (până se rumeneşte). Se serveşte cu o salată verde proaspătă.
De asemenea, dacă te simţi pregătită să găteşti ca un maestru bucătar, poţi încerca reţeta specială a lui Cătălin Scărlătescu de cotlete de miel în crustă de alune şi fistic.
Mod de preparare: Cotletele de miel de pun pe grătar cât să prindă faţă, apoi de dau la cuptor.
Pentru crustă: alunele de pădure, fisticul, nucile şi seminţele de susan se pisează. Piure de mazăre: ” mazărea se căleşte în unt, cu ceapă, apoi se adaugă puţină apa. Când e gata se pasează pentru a obţine piureul, apoi se da prin sită. Coulli de ardei: ” Ardeiul gras (eu am folosit roşu) se coace pe plită, apoi se curată de coajă şi seminţe şi se pune la blender. Şi gata, aţi obţinut coulli de ardei. Jeleu de sfeclă roşie: Bucăţile de sfeclă se fierb în apa, apoi se scurg, se dau prin blender, se strecoară printr-o sită, se îngroaşă compoziţia cu amidon.
Cotletele de miel deja preparate de scufundă în compoziţia de sfeclă roşie, apoi se tăvălesc prin compoziţia pentru crustă.
Spumă de foie gras: Se pune smântâna în cratiţă, se adaugă ficatul, se lasă la foc mic până când ficatul se topeşte, apoi compoziţia se pune în blender, după care se strecoară şi ajunge în sifon (puteţi folosi unul pentru frişcă).
Pentru un plating deosebit, Chef Scărlătescu a folosit o eprubetă pentru coulli de ardei, iar pentru decor sare de mare şi câteva seminţe, alune, fistic.