Anca Lungu a dezvăluit şi ea secretele reţetei de gogoşari muraţi, moştenită de la mama ei. Pentru prepararea murăturile, vedeta Antenei 1 foloseşte oţet de merişoare. Iar pentru ca gogoşarii să fie şi mai gustoşi, nu uită niciodată să pună în borcane foi de dafin şi piper.
“Nu voi folosi deloc conservanţi. Nici mama, nici bunica n-au făcut-o şi au în continuare. Aşa că eu vreau să duc tradiţia mai departe. E mult mai sănătos. Hreanul este un foarte bun conservant şi nu lipseşte din nici un borcan de murături”, spune Anca. Prinţesa Polonic, cum mai este supranumită Anca Lungu, are şi câteva combinaţii inedite cu care îşi răsfaţă familia şi prietenii: pepeni cu mere verzi şi struguri.
Pasionată de arta gastronomică, Alina Laufer, bucătăreasa de la „Draga mea prietenă” nu a făcut nici ea excepţie atunci când a venit vorba despre pregătirea proviziilor pentru toamnă. Ea a dezvăluit trucurile pe care le foloseşte pentru a obţine nişte gogonele şi murături delicioase. „De fiecare dată când cumpăr gogonele îmi place să pun şi din acestea mai roşii, mai pârguite. În clipa în care le mâncăm au un gust puţin acidulat, sunt dulci şi delicioase. La un borcan de 10 l aveţi nevoie de 4-5 kg de gogonele. Pe lângă asta, puneţi la murat şi ţelină pentru a le menţine tari, iar după gust adăugaţi morcovi, conopidă, boabe de muştar, hrean”, a sfătuit ea gospodinele.