Rețeta de friptură pe care Nicolai Tand o prepară în noaptea de Revelion: „Mâncarea e bună, dar trebuie să știi s-o mănânci”

.

Nicolai Tand a dezvăluit ce friptură alege să pregătească de Revelion, când se strânge toată familia la masă. Bucătarul spune că este o rețetă specială, cu care nimeni nu poate da greș.

Rețeta de friptură de lui Nicolai Tand pentru Revelion

Dacă de obicei în noaptea de Revelion friptura de porc este marea vedetă, Nicolai Tand spune că preferă să gătească vită.

„Eu unul nu mă omor neapărat după curcan de Revelion. O carne bună mi-ar plăcea recunosc, dar o carne de vită pentru că pe unde mergi ți se oferă cam aceeași mâncare în perioada asta: porcării, salată boeuf, sarmale etc. Eu, pentru masa de Revelion, aș alege vita sau un pește lejer, și așa se zice că e bine să mănânci în noaptea dintre ani pește ca să fii ușor, să treci prin viață așa ca peștele prin apă, în anul care vine”, a afirmat celebrul chef.

De asemenea, Nicolai Tand trage un semnal de alarmă cu privire la consumul de alimente după o anumită oră.

„Mâncarea grea, mai ales de Revelion când mănânci târziu, nu e tare bună. Mâncarea e bună, dar trebuie să știi s-o mănânci. E ca băutura! O bei cu drag, dar, dacă nu știi s-o stăpânești, te pune jos. Așa e și mâncarea”, a precizat el.

Citește și: Cristina Mălai de la „Chefi la Cuțite” ne propune 4 rețete pentru masa de sărbători. Trucuri pentru cea mai bună friptură de porc

Citește și: Friptură de porc cu bere

Citește și: Elwira Petre, rețeta celui mai delicios tort de ciocolată. Este ideal pentru masa de sărbători

Citește și: Rețeta de sarmale servite la nunta lui Valeriu Gheorghiță cu Monica Bîrlădeanu. Chef Petrișor Tănase a detaliat pas cu pas modul de preparare

Cum se prepară friptura de vită

Nicolai Tand spune că are o rețetă specială pentru Anul Nou. Acesta a prezentat o rețetă de steak de vită.

Ingrediente:

  • mușchi sau vrăbioară de vită
  • 1 crenguță rozmarin
  • un cub unt
  • sare de mare
  • piper negru boabe
  • ulei de măsline

Mod de preparare:

Vita se rumenește într-o tigaie cu puțin ulei de măsline. Ulterior se adaugă un cub de unt și crenguța de rozmarin, în timp ce carnea se stropește cu sosul format în tigaie.

După ce friptura se rumenește pe ambele părți, se scoate pe un tocător și se presară cu sare și piper proaspăt măcinat.

Sursă foto: Facebook

Ultima modificare decembrie 31, 2024 1:13 pm

    
Vedete din Romania Vedete internationale