Regina Elisabeta a II-a a încetat din viață pe 8 septembrie 2022, la vârsta de 96 de ani. Suverana, a cărei domnie a durat 70 de ani, va fi înmormântată pe 19 septembrie, iar una dintre întrebările care se află pe buzele tuturor în această perioadă este cu ce bijuterii va fi înhumat regretatul monarh.
Lisa Levinson, șefa de comunicații la Consiliul Diamantului Natural, crede că trupul Reginei va fi îngropat doar cu câteva bunuri care au avut o însemnătate foarte mare pentru ea de-a lungul vieții.
Majestatea Sa a fost o femeie incredibilă, cu un suflet uriaș, așadar este puțin probabil să fie înmormântată cu alte bijuterii în afară de verigheta ei din aur galez și o pereche de cercei cu perle.
Levinson spune că inelul de logodnă al Reginei i-a aparținut mamei Prințului Philip, Prințesa Alice de Battenberg și va fi, cel mai probabil, dăruit Prințesei Anne, fiica suveranei, notează Metro.co.uk.
Tânărul Prinț Philip a fost implicat îndeaproape în designul inelului de logodnă al Elisabetei, care este montat în platină și are unsprezece diamante naturale – un diamant solitar rotund de trei carate și cinci pietre mai mici puse pe fiecare parte – a spus ea.
Viața Majestății Sale a fost întotdeauna despre moștenirea familiei regale, în Marea Britanie și Commonwealth; bijuteriile ei fac parte foarte mult din acea moștenire. – a adăugat Lisa Levinson.
Colecția privată de bijuterii a Reginei este compusă din peste 300 de piese, inclusiv 98 de brioșe, 46 de coliere, 34 de perechi de cercei, 15 inele, 14 ceasuri și cinci pandantive.
Citeşte şi: Ce se va întâmpla cu bijuteriile Reginei Elisabeta a II-a. Colecția sa cuprinde peste 300 de piese de lux
Citeşte şi: De ce Prințul William și Kate Middleton nu se țin de mână când apar în fața oamenilor. Cei doi au foarte rar manifestări de afecțiune în public
Citeşte şi: Regele Charles al III-a a încălcat protocolul lăsându-se sărutat de o femeie care nu este soția sa
Citeşte şi: Medicii britanici vorbesc despre afecțiunea Regelui Charles al III-lea. De ce are mereu mâinile umflate și roșii
Coroana imperial va fi purtată de Regele Charles al III-lea doar după ceremonia de încoronare, ce va avea loc după perioada de doliu. Coroana va fi folosită la ceremonia de înmormântare și va sta pe sicriu, alături de Standardul Regal, Sceptrul Suveranului și Orbul Regal.
Încrustată cu aproape 3.000 de pietre prețioase, printre care 2.868 de diamante și 17 safire, 11 smaralde 269 de perle și patru rubine, coroana imperială cântărește puțin peste două kilograme și era purtată de suverană o singură dată pe an, cu ocazia ceremoniei de Deschiderea a Parlamentului.
Coroana conține pietre prețioase extrem de rare, printre acestea numără și o tăietură din diamantul Cullian II, cel mai mare diamant brut găsit vreodată. Bijuteria, de 317 de karate, a fost descoperită în Africa de Sud, în 1905, în timpul apogeului dominației colonial a Marii Britanii.
Orbul este un simbol al dreptului divin al conducătorilor, făcut din aur pur și împodobit cu peste 600 de pietre prețioase, inclusiv 30 de rubine și o duzină de diamante.
Sceptrul conține cea mai mare bijuterie din diamantul Cullinan II, are o lungime de 92 cm și este, de asemenea, din aur pur, fiind decorat cu safire roșii.
Foto – Profimedia
Ultima modificare septembrie 15, 2022 12:30 am