Regele Charles readuce la viață o tradiție ce nu a mai fost văzută din 1986. Ce se va întâmpla la Trooping the Colour

.

Marea Britanie se îmbracă din nou în sărbătoare, în acest weekend. Regele Charles va marca prima sa paradă aniversară ca monarh pe data de 17 iunie și va juca un rol cheie în ceremonie. Suveranul va prelua frâiele la Trooping the Colour.

Palatul Buckingham a anunțat că regele, în vârstă de 74 de ani, va readuce la viață o tradiție care nu a mai fost onorată din anul 1986.

Regele Charles, moment cheie la Trooping the Colour

La începutul acestei săptămâni, Palatul a făcut un anunț important în ceea ce privește aniversarea noului rege al Regatului Unit. Se pare că monarhul va participa activ la paradă, unde va apărea pe un cal la parada de ziua sa. Acest lucru nu s-a mai întâmplat din anul 1986. Ultima care a mers în procesiune pe calul ei a fost Regina Elisabeta. În anii următori, regretata suverană a preferat să ia o trăsură.

Deși a încetat să mai călărească la Trooping the Colour în ani 1980, regina Elisabeta a rămas dedicată călăriei de-a lungul vieții. Monarhul care a scris istorie și a încetat din viață la 96 de ani, a fost adesea văzută făcând plimbări călare în jurul reședințelor sale regale până la vârsta de 90 de ani.

În anul 2021, s-a aflat că aceasta a încetat să mai călărească din cauza „disconfortului”, însă o sursă a declarat pentru People că suverana a revenit în șa anul următor.

Regina Elisabeta a II-a le-a transmis pasiunea pentru cai și călărie unora dintre copiii și nepoții ei, care și-au arătat anterior abilitățile în timpul procesiunii Trooping the Colour. Regele Charles, Prințesa Anne, Prințul Andrew și Prințul William au participat la această paradă în trecut.

Anul trecut, la paradă au putut fi văzuți Charles, Anne (72 ani) și William (40 ani), în timp ce Andrew (60 ani) a participat ultima dată în anul 2019.

Citește și: Ce poziție va ocupa Camilla dacă Regele Charles moare înaintea ei. Cine va ajunge pe tron

Citește și: Charles și Camilla, detalii din intimitatea cuplului lor. Ce le place să facă cel mai mult împreună

Citește și: Charles nu îl vrea pe Harry la parada pentru ziua sa de naștere. Comportamentul Prințului îi îndepărtează

Tradiționala procesiune Trooping the Colour a fost anulată în 2020 și 2021 din cauza pandemiei de COVID-19, cu toate că ziua oficială de naștere a reginei a fost sărbătorită cu evenimente mai mici la Castelul Windsor.

După decesul reginei Elisabeta, regele Charles nu a preluat doar tronul, ci a devenit și colonel-șef al celor șapte regimente ale Household Division a armatei britanice.

Prima procesiune în onoarea noului monarh britanic

La Trooping the Colour din acest weekend, prima din domnia sa, Charles va fi onorat ca șef de ceremonie al Gărzilor Grenadier, Gărzilor Galeze, Gărzilor Irlandeze, Blues and Royals, Life Guards și Coldstream Guards.

În timpul festivităților, regele Charles va merge călare aproape 1.6 kilometri, până la Parada Horse Guard din St. James Park, unde va fi întâmpinat de un salut regal și va inspecta trupele care reprezintă regimentele.

Potrivit Palatului Buckingham, monarhul, regina Camilla și ceilalți membri ai familiei regale vor urmări cum Batalionul 1 al Gărzilor Galeze își vor prezenta steagul. Apoi, Charles va fi escortat de soldații de la Life Guards și Blues and Royals, regimentul căruia prințesa Anne servește drept colonel.

Citește și: Conflictul continuă între regele Charles și Prințul Andrew: „Este îngrijorat că familia regală ar putea să oprească utilitățile”

După paradă, regele Charles, regina Camilla și restul familiei va reveni la Palatul Buckinham fie călare, fie cu trăsura. Apoi, familia regală va ieși pe balcon pentru a urmări zborul Air Force.

Trooping the Colour este o sărbătoare organizată în onoarea monarhilui de peste 260 de ani, prima dată fiind afiliată cu ziua de naștere a regelui George al II-lea, în 1748.

Sâmbătă, 1.500 de soldați, 300 de cai și 400 de muzicieni se vor reuni pentru o desfășurare patriotică de precizie militară, călărie și fanfară.

Sărbătoarea are loc la doar șase săptămâni de la încoronarea istorică a regelui Charles și a reginei Camilla.

Vezi în Galeria FOTO de mai sus mai multe imagini cu Regele Charles

Sursă foto: Profimedia

Google News Urmărește-ne pe Google News

PE ACELAȘI SUBIECT
   
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton