Reacţia Regelui Charles, după ce a văzut cum arată primul său portret oficial. Detaliile ascunse din spatele lucrării

.

În lumea regalității, portretele oficiale au întotdeauna o semnificație aparte – ele nu prezintă doar imaginea fizică a unui monarh, ci reflectă şi statutul și moștenirea sa în cadrul istoriei și culturii unei națiuni. În acest context, portretul oficial al Regelui Charles reprezintă o piesă de artă care atrage atenția și ridică întrebări privind identitatea și rolul său ca lider al unei națiuni. Care a fost reacţia Regelui când şi-a văzut portretul?

Care a fost reacţia Regelui Charles când a văzut cum arată primul său portret oficial

Portretele oficiale ale regalității sau ale politicienilor sunt adesea foarte formale și ușor de uitat. Dar nu este şi cazul primului portret oficial al Regelui Charles. Pictat de celebrul artist Jonathan Yeo, lucrarea impresionantă prezintă o caracterizare fină a feței Regelui privind blând spre privitor. Chipul său este accentuat de un fundal roșu care se îmbină cu uniforma sa, presupusă a fi cea a Gărzilor Walesului, o divizie a Armatei Britanice în care Charles este colonelul regimentului.

Citeşte şi: Prinţul William, noi informaţii despre starea de sănătate a lui Kate Middleton. Cum se simte în timpul tratamentului pentru cancer?

Citeşte şi: Prima apariţie publică a Regelui Charles al III-lea după ce a fost diagnosticat cu cancer. Cum se simte monarhul

Prima reacție a Regelui a fost mai nuanțată. El a văzut lucrarea pentru prima dată într-o „stare la jumătate terminată”, a spus Yeo. „La început, a fost ușor surprins de culoarea puternică, dar altfel părea să zâmbească aprobat.”, a completat artistul. Totodată, noul tablou a fost aprobat, se pare, și de regina Camilla, care i-a spus lui Yeo: „Da, l-ai prins”, conform BBC-ului.

Detaliile ascunse din spatele portretului Regelui Charles

Yeo a explicat pe site-ul său că uniforma roșie a lui Charles se contopește intenționat cu vârtejurile de vopsea roșie care acoperă cea mai mare parte a pânzei. El a ales să estompeze uniforma și să păstreze fața lui Charles mai pronunțată pentru a permite privitorilor să simtă o conexiune cu Regele ca persoană, în loc să le distragă atenția regalitatea sa.

Totodată, un alt detaliu explicat de pictor constă în prezenţa fluturelui. Acesta este un omagiu adus pasiunii lui Charles pentru mediu, dat fiind că în 1970 a ţinut un discurs foarte progresist pentru acea perioadă, despre consecințele poluării asupra mediului, ceea ce l-a făcut să fie considerat de mulţi „un excentric”.

Citeşte şi: Kate Middleton, onorată de Regele Charles, în timp ce luptă cu cancerul. Este pentru prima dată când un membru al familiei regale primește distincția

Yeo a pictat personalități precum: Regina Camilla, soţia lui Charles, prim-miniștrii britanici Tony Blair și David Cameron, Dennis Hopper, Nicole Kidman, Sir David Attenborough, Jamie Oliver și Rupert Murdoch.

La începutul acestui lunii, Times a prevăzut că prin această comandă regală va fi reconfirmat statutul lui domnului Yeo ca portretistul preferat al generației sale pentru Marea Britanie, precum și pentru actori, scriitori, oameni de afaceri și celebrități din întreaga lume.

Lucrarea a fost comandată pentru a celebra cea de-a 50-a aniversare a statutului de membru al lui Charles în The Drapers’ Company, o companie care finanțează inițiative de educație, printre alte eforturi filantropice. Aceasta va fi expusă publicului între 16 mai și 14 iunie la Galeria Philip Mould din Londra, iar ulterior, va fi expusă la Drapers’ Hall începând cu sfârșitul lunii august, alături de alte portrete regale.

Sursa foto: profimediaimages.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton