Reacția lui Toni Iuruc după suspendarea Simonei Halep: „O decizie de o duritate dusă la extrem”

.

Toni Iuruc, fostul soț al Simonei Halep, a comentat și el decizia ITIA de a o suspenda pe sportivă timp de patru ani, după ce a ieșit pozitiv la testul anti-doping în anul 2022, în timpul turneului US Open. Omul de afaceri spune că această decizie este una mult prea dură și și-a arătat susținerea pentru sportivă.

După ce a primit vestea suspendării, jucătoarea de tenis Simona Halep a anunțat că va face apel și chiar va ataca în instanță compania care a produs suplimentul despre care spune că a fost contaminat cu Roxadustat.

Toni Iuruc, după suspendarea Simonei Halep

Tonu Iuruc este de părere că decizia ITIA este una mult prea drastică și spune că îi pare rău pentru ceea ce i se întâmplă fostei sale soții.

„Îmi pare foarte rău de Simona. Este o veste teribilă. Nu vreau să mă gândesc ce o fi în sufletul ei. Vă spun la modul cel mai serios că sunt foarte mirat de această suspendare, pentru că mi se pare prea drastică. Nu sunt specialist, nu mă pricep, nu o să spun că eu cunosc ceea ce înseamnă tot acest proces legat de dopajul Simonei”, a declarat omul de afaceri pentru GSP, după ce Simona Halep a fost suspendată 4 ani pentru dopaj.

„Nu mă pricep la aceste lucruri, dar mi se pare o decizie foarte, foarte dură. Gândiți-vă, patru ani de suspendare! Este ceva ce, fără să fiu expert, nu știu dacă vreun tenismen sau sportiv într-o situație similară a primit. Îmi aduc aminte de alți sportivi”, a mai spus Iuruc.

Citește și: Anunț oficial: Simona Halep a fost suspendată patru ani pentru dopaj

Citește și: Simona Halep, prima reacție după ce a fost suspendată 4 ani pentru dopaj: „Lupta mea continuă”

Citește și: Nadia Comăneci și Ilie Năstase, după ce Simona Halep a fost suspendată pentru dopaj: „E prea drastic”

Citește și: Simona Halep ia zilnic pastile pentru afecțiunea de care suferă. „E un tratament cronic.” Ce probleme de sănătate are sportiva

Iuruc o susține pe Simona Halep

Fostul soț și-a arătat susținerea pentru Simona Halep și a precizat că sportiva s-a dedicat total tenisului.

„Au primit 10 luni sau 12 luni, dar patru ani mi se pare o decizie de o duritate dusă la extrem. Altfel nu am ce să să mai spun, pentru că nu pot să comentez legitimitatea acestei decizii, nu mă pricep. Vreau doar să spun că o susțin pe Simona, îmi pare foarte rău de ceea ce i se întâmplă. O cunosc, știu cât de mult a luptat pentru imaginea ei în tenis, pentru locul pe care ajuns, pentru dorința de a aduce rezultate și de a face onoare României. Eu am văzut-o antrenându-se la 40, 50 de grade. Este un om care și-a dedicat toată viața tenisului”, a afirmat Toni Iuruc, care a divorțat de sportivă pe 8 septembrie 2022, la aproape un an de când s-au căsătorit civil.

Marți, 12 septembrie 2023, ITIA a suspendat-o pe Simona Halep pentru patru ani pentru dopaj după ce, pe 29 august 2022, aceasta a ieșit pozitiv la substanța roxadustat. De atunci, sportiva a luptat să își dovedească nevinovăția și să își reabiliteze numele.

Vezi în Galeria FOTO de mai sus mai multe imagini cu Simona Halep și Toni Iuruc

Sursă foto: Profimedia, Hepta, Facebook

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton