Ramona Păuleanu și Adrian Cuculis și-au operat fiul la ochi: „Sperăm să nu mai trecem printr-o altă intervenție”. Cu ce problemă se confrunta Luca

.

Ramona Păuleanu și Adrian Cuculis își strâng astăzi copiii în brațe și sunt încercați de numeroase trăiri. Au trecut prin multe momente dramatice alături de ei, dar astăzi viața lor arată cu totul altfel.

Prezentatoarea a născut prematur, la 6 luni, o fetiță și un băiețel. Spre deosebire de surioara lui, Luca a nu a fost atât de norocos. A trebuit să stea internat aproape nouă luni în spital, după ce, pe lângă problemele specifice unui bebeluș născut înainte de termen, s-au adăugat şi cele de sănătate, întrucât micuţul a contractat o bacterie intraspitalicească. 

Suferința micuțului Luca. Cu ce a ajuns să se confrunte după timpul petrecut în spital

Luca a avut 16 diagnostice, a fost intubat aproape 6 luni, cu șanse minime de supraviețuire. A reușit, însă, să învingă totul, iar astăzi e un băiețel de toată isprava. Singura problemă pe care o mai avea era una la un ochi.

„Născuți fiind la 29 de săptămâni, inițial, cel mai mare risc era de retinopatie de prematuritate. Risc uriaș, dat fiind vârsta gestatională extrem de mica la care au venit pe lume. Marea supriză a medicilor a fost că niciunul nu s-a confruntat cu asa ceva, ceea ce înțeleg că e destul de rar.

Însă, la Luca, ceea ce a făcut diferența a fost spitalizarea îndelungată și, mai ales, administrarea de oxigen cronic, ventilația mecanică, pentru că poate avea, pe lângă altele, efecte colaterale neurologice și oftalmologice. La el am observat strabismul important abia când am ajuns acasă, în spital fiind tot timpul culcat, în incubator, nu era atât de vizibil”, spune Ramona Păuleanu.

„Au fost stabilite dioptriile și i-am pus imediat ochelari. Nu avea încă un an”

Au urmat vizite la doctor, controale. La nici un an, micuțul Luca a început să poarte ochelari. Medicii le-au spus că are nevoie de operație pentru a corecta strabismul.

„Au fost stabilite dioptriile și i-am pus imediat ochelari. Nu avea încă un an, așa că i-a primit fără prea mari proteste. Ni s-a spus că îi va purta mult timp înainte, că are și astigmatism și că o sa fie nevoie de operație pentru a corecta strabismul.

La câteva luni mergeam iarăși la control, de la spitalul Marie Curie ne-am mutat la privat, la un medic extraordinar, dr. Cioplean, care a continuat să îi măsoare dioptriile și să monitorizeze strabismul”, mai spune Ramona Păuleanu.

„Nu a fost ușor sa îl convingem să stea cu un ochi acoperit, dar am reușit”

Ochiul afectat continua, însă, să pună probleme. Micuțul Luca a trecut să stea cu un ochi acoperit și situația s-a mai schimbat.

„Inițial, ni s-a recomandat să îi punem ocluzor pe ochiul „bun”, să îl forțam astfel să privească și cu cel afectat. De ce? Pentru că deja se obișnuise să nu îl mai folosească și își pierdea tot mai mult funcționalitatea. Nu a fost ușor sa îl convingem să stea cu un ochi acoperit, dar am reușit cum necum și s-a mai reglat”, adaugă vedeta.

Luca a fost operat, de ce se teme Ramona Păuleanu

Și-au luat inima în dinți și și-au programat copilul la operație. Apoi, au amânat-o, pentru că intervenția necesita antestezie generală. Într-un final, Luca a fost operat cu succes. Acum, Ramona Păuleanu și Adrian Cuculis au o singură temere: să nu recidiveze afecțiunea și micuțul Luca să mai aibă nevoie de o operație.

Citeşte și: „Nu sunt pe modul parenting, îmi pare rău”. Antonia dezvăluie cum își cresc ea și Alex Velea copiii

Citeşte și: „Sunt asumată, sunt o grăsuță frumoasă.” Andra Măruță, reacție surprinzătoare după ce i s-a spus că s-a îngrășat

Citeşte și: Ecaterina Ladin, hotărâre neașteptată în privința botezului. Cum se descurcă actrița din Las Fierbinți cu trei copii

Citeşte și: „Dacă cedez și mă anesteziez cu vicii înseamnă că am plecat din Botoșani degeaba”. Decizia luată de Cătălin Bordea după înmormântarea mamei

„L-am programat pentru operație, am amânat-o, pentru că ne-a fost frică de anestezia generală, apoi pentru că a fost răcit, dar până la urmă am reușit să o facem.

Nu vă pun poze de atunci, sunt greu de privit. Ochii s-au îndreptat acum, dar oricând poate recidiva. Vedeti poze înainte/după. Iar ocluzorul continuăm să îl punem de două ori pe săptămână. Cu mari proteste. Sperăm doar să nu mai trecem printr-o altă intervenție”, susține Ramona Păuleanu, care după plecarea de la Antena 1 are un podcast, Creștem mari.

Foto: Facebook, Instagram

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton