Raluca Radu din echipa lui Tudor Chirilă, emoționată înainte de ediția LIVE Vocea României: „Mi se părea un vis prea îndrăzneț” / Exclusiv

.

Raluca Radu este pregătită pentru ediția LIVE Vocea României, de vineri seara, 1 decembrie, de la 20.30, la Pro TV, însă recunoaște că are mari emoții. Tânăra care face parte din echipa lui Tudor Chirilă are 26 de ani și provine din Vaslui.

Raluca Radu a reușit să dea pe spate antrenorii încă de la preselecții. La vremea respectivă, Irina Rimes și Tudor Chirilă au apăsat butonul roșu. Raluca Radu a ales să facă parte din echipa lui Tudor Chirilă.

Raluca Radu, pe scenă în prima ediție LIVE Vocea României, pe 1 decembrie

Am 26 ani și vin din Vaslui. Cânt, dar sunt și etnolog și fac proiecte culturale. Îmi place să mă conectez cu rădăcinile. Oricât de clișeic ar suna, îmi place să fac treaba asta”, spunea Raluca Radu, tânăra care face din echipa lui Tudor Chirilă.

Raluca Radu se numără printre cei 12 concurenți care au reușit să ajungă la prima ediție Live Vocea României, vineri seara, de la 20.30

Citește și: Cine este Alex Maxim din echipa lui Smiley, la Vocea României. Cântă de la 12 ani și vrea să ajungă în finală: „E un vis” / Exclusiv

Citește și: Ana Stănciulescu, pe scenă în prima ediție LIVE Vocea României: „Smiley mi-a fost și lecție de viață” / Exclusiv

Citește și: Alexandra Sîrghi, concurentă Vocea României: „Piesa mea din primul live este una dintre cele mai reprezentative pentru 1 decembrie” / Exclusiv

Ai emoții pentru pentru primul Live?

Doamne, primul live! M-a luat cu furnicături numai cât m-am gândit la asta, deci răspunsul e da! Am emoții, dar sunt dintr-acelea care te fac să te simți plin de viață, emoții care te fac să realizezi că îți trăiești visul! Chiar acum, la repetițiile pentru live-ul de pe 1 decembrie mi-a venit în minte un moment cu mine de acum câțiva ani când mă uitam de acasă la Vocea României.

Ii vedeam pe concurenții de atunci care se pregăteau de primul live. Tot ceea ce vedeam la televizor mi se părea fascinant, era ceva ce îmi doream cu toată ființa mea, dar în același timp parcă mi se părea un vis prea îndrăzneț.

Eu, la Vocea României… părea ceva intangibil și uite că, nu după mult timp, am ajuns în acel punct. Din acest motiv, emoțiile pe care le simt acum cred că mă vor ajuta să transmit celor de acasă energia cântecului ales pentru live-ul de vinerea aceasta.

„Cântatul în limba maternă va fi mai dificil din punct de vedere emoțional”

Este mai greu să interpretezi o piesă românească? Și din punct de vedere tehnic, și emoțional?

Cântatul în limba română poate fi mai dificil decât interpretarea unei piese într-o limbă străină, dar nu din punct de vedere tehnic. Pentru că din perspectiva asta dificultatea apare în funcție de genul muzical pe care îl interpretezi (fiecare gen muzical având particularitățile lui și pentru a reuși să redai emoția cântecului trebuie să accesezi informații despre diferite tehnici vocale).

Cântatul în limba maternă va fi în schimb mai dificil din punct de vedere emoțional pentru că ne leagă multe amintiri de muzica românească. Sunt piese cu care poate am crescut, sunt piese care poate ne-au alinat într-un moment de suferință. Sunt piese care poate ne-au bucurat sufletul și atunci există această conexiune foarte puternică.

Mai mult, faptul că înțelegem în profunzime subtilitățile limbii este un alt aspect important pentru că în felul ăsta mesajul cântecului ajunge mult mai clar în interiorul nostru. Si de acolo scoate emoțiile pe care le simțim noi, și să fii vulnerabil în fața oamenilor nu e tocmai ușor. Din punctul ăsta de vedere, provocarea este mult mai mare să cânți în limba română.

Raluca Radu, pe scenă la ediția Live Vocea României: „Fiecare etapă vine cu provocările sale”

Ce poți să ne spui despre piesa ta din live-ul de pe 1 decembrie?

Ce întrebare grea! Mi-e foarte greu să descriu ceva de vibrează atât de tare în interiorul meu. Piesa pe care o voi cânta pe 1 decembrie este energie pură. O poveste foarte puternică, un cântec care mă face să călătoresc până în sufletul meu, efect pe care sper să-l aibă și asupra publicului. Cântecul acesta este viu și reușește să ne poarte. Unde și când, aflați vineri, la Vocea României.

Care a fost, până acum, cel mai dificil moment din competiție, din punctul tău de vedere?

Vedeți voi, fiecare etapă vine cu provocările sale. Dacă la audițiile pe nevăzute am avut parte de o experiență cu totul nouă, etapa duelurilor a fost una în care foarte solicitant a fost să creez un moment împreună cu o altă persoană pe care am cunoscut-o în cadrul concursului. Cu care a trebuit să mă armonizez.

„Experiența Vocea României este una absolut fascinantă”

Provocarea din etapa KO a avut legătură cu faptul că într-un minut și 30 de secunde a trebuit să reușim să punem tot ce e mai bun în noi. Astfel încât să ajungem la sufletul publicului și mai ales al antrenorului. Dar pentru mine cred că cea mai mare provocare a fost la audițiile pe nevăzute pentru că totul era nou. Nu eram familiarizată cu scena, nu eram familiarizată cu band-ul, nu eram familiarizată cu absolut nimic.

Si este o foarte mare provocare să gestionezi foarte multe tipuri de emoții deodată și, în același timp, să reușești să te conectezi la cântecul pe care îl ai de cântat. Astfel încât să întorci acele mult dorite scaune.

Dacă ar fi să descrii experiența de la Vocea României în câteva cuvinte, care ar fi acelea?

Experiența Vocea României este una absolut fascinantă. Este o experiență care mă scoate din zona de confort, lucru pe care l-am dorit tare mult. Este o experiență care m-am învățat că pot gestiona niște emoții foarte puternice.

Raluca Radu: „Pentru mine muzica nu se împarte în genuri muzicale, ecuația e mult mai simplă. Muzica = emoție”

Vocea României este și despre prietenie, e foarte mult despre curiozitate și despre deschiderea la idei noi. Este despre capacitatea de a lucra în condiții de stres, este despre disponibilitatea ta de a-ți însuși niște informații noi foarte rapid. Este despre a învăța de la artiști mari care-și pun timpul la dispoziție pentru a-ți fi alături. Dar cred că cel mai mult, Vocea României este despre bucuria de a cânta.

De ce ar trebui să te voteze cei de acasă?

Pentru mine muzica nu se împarte în genuri muzicale, ecuația e mult mai simplă. Muzica = emoție. Dacă ascultând ceea ce voi cânta vineri, în primul live de la Vocea României, oamenii vor simți bucurie, ori vor uita pentru trei minute că sunt acasă pe canapea și vor fi alături de mine în poveste, dacă se vor conecta la interiorul lor,  atunci le-aș fi tare recunoscătoare să mă susțină cu un vot!

Concurenții vor putea merge mai departe doar prin susținerea publicului! Cei care vor să-și susțină favoriții, îi pot vota pe Voteazavocea.protv.ro sau prin SMS, la 1456 (tarif 1,19 euro, TVA inclus). Regulamentul de votare este disponibil pe site.
Ediția „Vocea României” de vineri seara, 1 Decembrie, poate fi vizionată LIVE pe PRO TV și, în același timp, pe VOYO.
Foto: PR Pro Tv/ Facebook

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton