Promisiunea pe care William i-a făcut-o mamei sale, Prinţesa Diana, înainte să moară. Nu a reuşit să şi-o respecte

.

Moartea tragică a Prințesei Diana, pe 31 august 1997, a lăsat o cicatrice adâncă nu doar în inimile britanicilor, ci și în sufletul fiului său mai mare, Prințul William. În anii ce au urmat, detalii intime și emoționante despre viața sa și relația cu mama sa au ieșit la iveală, una dintre cele mai înduioșătoare fiind promisiunea pe care William i-a făcut-o Dianei după ce aceasta a pierdut titlul de Alteța Sa Regală în urma divorțului de Prințul Charles.

Promisiunea pe care William i-a făcut-o mamei sale, Prinţesa Diana, înainte să moară.

În 1996, la un an după ce s-a pronunțat divorțul între Prințesa Diana și Prințul Charles, Diana a fost nevoită să renunțe la titlul său de Alteţă Regală, o decizie care a avut un impact profund asupra sa. Pierderea acestui titlu a însemnat mai mult decât un simplu gest simbolic; implicația sa reală a fost că Diana nu mai era considerată oficial parte a familiei regale. De asemenea, prietenii și personalul nu mai erau obligați să se încline sau să facă reverențe în prezența ei. Însă ceea ce a fost și mai greu de suportat pentru Diana a fost faptul că acum trebuia să facă reverențe în fața lui Charles, a celor doi fii ai săi, William și Harry, și a altor membri ai familiei regale.

Încercând să o consoleze pe mama sa, Prințul William, pe atunci în vârstă de 14 ani, i-a făcut o promisiune care a rămas întipărită în memoria celor apropiați.

„Nu-ți face griji, mami, îți voi da înapoi titlul într-o zi, când voi fi rege”, i-ar fi spus William mamei sale, Prinţesa Diana, potrivit fostului majordom regal, Paul Burrell, în cartea sa „A Royal Duty”, conform womanandhome.com.

Această promisiune a fost o încercare de a-i alina suferința Dianei, dar, din păcate, a rămas neîndeplinită din cauza morții premature a prințesei.

Citeşte şi: Cine va moșteni proprietatea unde e îngropată Prințesa Diana. Althorp Estate va ajunge pe mâinile unui actor

Citeşte şi: De ce actor de la Hollywood era îndrăgostită Prințesa Diana. Dezvăluirea făcută de Prințul William: „S-a întâmplat foarte discret”

Charles nu a fost de acord ca Prinţesa Diana să îşi păstreze titlul

Pe 29 iulie 1981, întreaga lume a urmărit nunta fastuoasă dintre Lady Diana Spencer și Prințul Charles. În acea zi, Diana a devenit Alteța Sa Regală Prințesa de Wales. Timp de 15 ani, acest titlu a fost o parte centrală a identității sale publice. Cu toate acestea, căsnicia lor tumultuoasă și presiunea constantă a vieții în lumina reflectoarelor au dus în cele din urmă la separare și, ulterior, la divorț.

Citeşte şi: Au trecut 42 de ani de la nunta Prințesei Diana cu Charles. Detalii mai puțin știute despre eveniment

Deși Regina Elisabeta a II-a ar fi fost dispusă să îi permită Dianei să păstreze titlul de Alteţă Regală după divorț, Prințul Charles nu a fost de acord. În cele din urmă, Charles a reușit să-și impună punctul de vedere, iar Diana a devenit simplu Diana, Prințesa de Wales. Această schimbare nu a fost doar o chestiune de protocol regal; a avut implicații profunde asupra statutului și siguranței sale. Pierderea titlului a însemnat, de asemenea, că Diana nu mai beneficia de protecția regală, care poate că ar fi prevenit tragedia din acea noapte fatală din Paris.

Pierderea titlului, un impact emoţional profund pentru Diana

Pierderea titlului de Alteţă Regală a fost un moment devastator pentru Diana. Nu doar că a simțit o lovitură la nivel personal și emoțional, dar a însemnat și o schimbare semnificativă în modul în care era tratată de cei din jur. Prietenii și personalul care înainte se înclinau în prezența sa, acum nu mai aveau această obligație. Mai mult, a trebui să facă reverențe în fața propriilor copii, o experiență umilitoare și dureroasă.

Din punct de vedere financiar, Diana a fost compensată în urma divorțului cu o sumă forfetară de 17 milioane de lire sterline și o alocație anuală de 350.000 de lire sterline pentru a-și administra biroul privat. De asemenea, i s-a permis să păstreze apartamentele de la Palatul Kensington și a avut custodia comună a fiilor săi. Cu toate acestea, aceste măsuri nu au putut compensa pierderea titlului și a protecției regale.

Citeşte şi: Tensiuni în familia regală. Lovitura neașteptată pe care Charles i-a aplicat-o fratelui Prințesei Diana

Prinţesa Diana a murit la un an după pierderea titlului

Pe 31 august 1997, la aproape exact un an după ce și-a pierdut titlul Alteţa Regală, Prințesa Diana a murit într-un accident de mașină la Paris, alături de Dodi Fayed. Accidentul a avut loc în tunelul Pont de l’Alma, în timp ce mașina lor era urmărită de paparazzi. Moartea sa a șocat lumea întreagă și a lăsat o durere profundă în inimile celor doi fii ai săi, William și Harry.

Pierdereaa titlului de Alteţă Regală a însemnat, de asemenea, pierderea protecției regale care ar fi putut preveni tragedia din acea noapte. Lipsa acestei protecții a permis paparazzilor să o urmărească neîncetat, contribuind la circumstanțele care au dus la accidentul fatal.

Legătura Prinţului William cu Scoţia

După moartea mamei sale, Prințul William a căutat refugiu și alinare în peisajele naturale ale Scoției. Într-un discurs emoționant ținut la Adunarea Generală a Bisericii din Scoția în 2021, William a vorbit despre legătura sa profundă cu Scoția și cum aceasta l-a ajutat să facă față durerii pierderii mamei sale.

„Eram la Balmoral când mi s-a spus că mama a murit. Încă în stare de șoc, am găsit refugiu în slujba de la Crathie Kirk în dimineața aceea și, în zilele întunecate de doliu care au urmat, am găsit confort și alinare în natura scoțiană. Drept urmare, conexiunea pe care o simt cu Scoția va rămâne pentru totdeauna profundă”, potrivit sursei menţionate anterior.

Prințul William a vorbit, de asemenea, despre momentele de confuzie și durere intensă pe care le-a trăit după moartea mamei sale. În documentarul „Diana, 7 Days”, el a descris cum s-a simțit complet dezorientat și amorțit în zilele ce au urmat tragediei. Sentimentele de confuzie și întrebările constante – „De ce eu? Ce am făcut? De ce ni s-a întâmplat asta nouă?” – au fost greu de gestionat pentru tânărul prinț.

Deși promisiunea lui William de a-i reda titlul de Alteţă Regală mamei sale nu a putut fi îndeplinită, moștenirea Prințesei Diana continuă să trăiască prin fiii săi și prin impactul pe care l-a avut asupra lumii. Prin activitatea sa caritabilă și prin modul în care a rupt barierele tradiționale ale familiei regale, Diana a lăsat o amprentă de neșters în istorie.

Citeşte şi: Cum se înțeleg Kate Middleton și Prințul William, după diagosticul de cancer al Prințesei de Wales. Expert regal: „Este stânca ei”

Prințul William și Prințul Harry continuă să onoreze memoria mamei lor prin implicarea lor în cauze umanitare și prin menținerea valorilor pe care Diana le-a prețuit atât de mult. Moștenirea sa este evidentă în modul în care cei doi prinți își cresc propriile familii și în angajamentul lor față de serviciul public.

Citeşte şi: Harry a umilit-o pe Camilla atunci când a mers să își viziteze tatăl bolnav. Soția lui Charles nu o să uite acest „tratament”

Pierderea titlului de Alteţă Regală a fost un moment de profundă tristețe pentru Prințesa Diana, amplificat de promisiunea sfâșietoare a fiului său, Prințul William, de a-i reda acest titlu când va deveni rege. Deși Diana nu a trăit să vadă acea promisiune îndeplinită, iubirea și respectul fiilor săi rămân o mărturie a legăturii lor puternice. Moștenirea Dianei continuă să influențeze și să inspire, amintind tuturor de grația, compasiunea și forța sa extraordinară.

Sursa foto: profimediaimages.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

PE ACELAȘI SUBIECT
   
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton