După ce a câştigat primul sezon al super show-ului ”MasterChef”, Petru Buiucă şi-a văzut visul împlinit: a putut să-şi ajute familia, şi-a deschis o afacere culinară online, photobites.ro, a mers la numeroase evenimente şi demonstraţii culinare şi, în plus, şi-a luat bilet până în Franţa, unde vrea să ”fure” toate secretele gastronomiei locale.
Aflat in aceasta perioada in Franta, Petru marturiseste ca aceasta experienta este exact asa cum si-a imaginat: ”frumos si chiar divin. Curat si civilizat. Mancarea te face sa te simti ca un rege fie ca mananci la restaurante de lux, fie ca iei o clatita de pe strada… Visul francez ar trebui sa existe in fiecare gurmand, caci cel putin odata in viata acesta ar trebui sa vina in Franta, asa cum credinciosii merg la Mecca sau Vatican.”
Petru a ajuns in Rabastens, la 20 de minute de Toulouse, unde a luat la pas bistrourile si restaurantele in care si-a gasit inspiratia culinara, la Toulouse unde s-a intalnit cu verisoara sa, dar si in Limoge, unde a gatit pentru studentii internationali de la Facultatea din Limoges, la o seara cu specific romanesc. Petru nu s-a dat in laturi sa incerce in retetele pe care le-a pregatit diverse produse locale, precum branza brie, camembert, unt din Limoges, guacamole, salam local si fructe de mare. Apoi a vizitat macelariile frantuzesti, ”care se numesc boucherie si unde iti vand si 20 de grame de ceva, orice, daca vrei”.
Castigatorul ”MasterChef” s-a intalnit langa Limoge si cu un maestru bucatar care a lucrat la un restaurant cu stele Michelin si care l-a ajutat cu sfaturi si retete pretioase. Foarte incantat de experienta culinara pe care o traieste in Franta, Petru abia asteapta sa se intoarca in tara si sa puna in practica tot ce invata acum acolo, insa la fel de mult isi doreste sa revina la anul in Franta pentru o noua perfectionare.
Dupa un prim sezon cu audiente spectaculoase, cea mai tare competitie culinara va reveni la Pro Tv la inceputul anului urmator. Romanii au fost total cuceriti de reteta ”MasterChef” si asteapta cu nerabdare sa se reintalneasca cu juriul caruia nu-i lipseste nici sarea, nici piperul: Chef Catalin Scarlatescu, Chef Florin Dumitrescu si Chef Sorin Bontea.