Povestea complexului turistic deținut de Andreea Esca și Alexandre Eram la Porumbacu de Sus. Ce semnificație are numele Oberwood

.

Andreea Esca (51 de ani) și soțul ei, Alexandra Eram (53 de ani), dețin un complex turistic în satul Porumbacu de Sus, din județul Sibiu. În podcastul Giuliei Anghelescu, copiii jurnalistei, Alexia (23 de ani) și Aris (20 de ani), au spus cum a început afacerea și ce semnificație are numele ei, Oberwood.

Andreea Esca și copiii ei și-au petrecut copilăria în satul Porumbacu de Sus. Mai târziu, în aceeași localitate, jurnalista și soțul ei au pus bazele unei afaceri turistice. Aceasta din urmă îmbină perfect tradiționalul cu modernul. Andreea Esca descrie complexul Oberwood drept ideal pentru evadarea din oraș și trăirea unor experiențe rurale autentice.

Cum le-a venit Andreei Esca și soțului ei, Alexandre Eram, ideea de a face un complex turistic în Porumbacu de Sus

Invitați în podcastul Giuliei Anghelescu, Alexia și Aris Eram au explicat cum a luat naștere afacerea părinților lor la Sibiu.

„Tata se plimba și a văzut un domn care dezasambla o casă de lemn foarte drăguță, veche. L-a întrebat ce face cu lemnele, iar domnul i-a zis că se pregătește pentru iarnă, să arunce lemnele în foc. Atunci tata i-a zis că îi cumpără casa. Și așa a făcut. A cumpărat 5 case de lemn, un teren, și a pus casele pe acel teren, ca să păstreze tradiția și cultura”, a povestit Aris Eram.

Citește și: Andreea Esca a împlinit 51 de ani! Ce cadou a primit de la soț: „Dovada că Instagramul folosește la ceva”

Citește și: Imagini de colecție cu Alexia Eram în copilărie, publicate de Andreea Esca: „Mutrele ei, în diverse situații, de neprețuit” / Galerie foto

Ce semnificație are denumirea Oberwood

Potrivit fraților Eram, locuitorii din Porumbacu de Sus și-au dorit să-și modernizeze locuințele. Acest lucru ar fi însemnat pierderea tradițiilor. Pentru a conserva specificul zonei, Andreea Esca și Alexandre Eram au investit în mai multe case. Fiecare are o poveste proprie și elemente tradiționale de design. Casele au fost recondiționate astfel încât să ofere confort, dar să și favorizeze deconectarea de la agitația cotidiană.

Denumirea Oberwood este un mix între numele satului Porumbacu de Sus în germană, respectiv Ober-Bornbach, tradus Pârâul Born din Sus, și wood (lemn), materialul din care sunt realizate casele.

Citește și: Cum i-a crescut Andreea Esca pe Alexia și Aris Eram: „A vrut să ne învețe cât de greu este să câștigi bani”

Citește și: De ce a fost Aris Eram, fiul Andreei Esca, exmatriculat din liceu. „Mama când o să vadă o să zică «De ce ai spus asta?»”

Cum arată casele din complexul turistic deținut de Andreea Esca și Alexandre Eram și cât costă un sejur

La Porumbacu, Andreea Esca are 8 proprietăți. Casa Berbec; casa Floarea Vieții; casa Moara; casa Prieteniei; casa Soare; casa 331, proprietate situată în mijlocul satului, care datează din secolul al XIX-lea, restaurată integral în anul 2019; La Victorel, casă tradițional românească datând din anul 1909 și La Moșu’, șură restaurată integral în anul 2010 de către meșterii Fundației Mihai Eminescu Trust, susținută de Prințul Charles al Marii Britanii.

Două nopți este sejurul minim în casa 331, care are două dormitoare și canapea extensibilă în living. Costul cazării este de 1.730 de lei, potrivit Booking. Același preț îl are și casa La Moșu’, cu trei dormitoare și canapea extensibilă în living. Tot potrivit Booking, pentru aceeași perioadă, La Victorel, care are trei dormitoare și canapea extensibilă în living, costă 1.930 de lei. Casele 331 și La Victorel au o capacitate maximă de 6 persoane, în timp ce casa La Moșu’ are o capacitate de 8. Alte 2 căsuțe fac parte din complexul OberWood, fiecare cu o capacitate de 4 persoane.

Foto: Booking

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton