Plecări controversate din televiziune. Înaintea juraților „Chefi la cuțite”, alte vedete au rupt legătura cu posturile care le-au propulsat către succes

.

Pe 12 octombrie 2023, Antena 1 a anunțat că încheie colaborarea cu jurații de la „Chefi la cuțite”, după 12 sezoane, la inițiativa celor trei chefi. Decizia nu este, însă, prima plecare controversată din televiziune, în România. De-a lungul anilor, mai multe vedete și-au încheiat neașteptat contractele cu televiziunile care le-au propulsat către succes.

Mădălin Ionescu

Mădălin Ionescu a moderat emisiunea „Acces Direct” din 2008 până în 2010, întrerupând brusc colaborarea cu Antena 1, deși ratingurile emisiunii erau bune și mai avea contract pe încă doi ani. La acea vreme, prezentatorul TV abia începea relația cu actuala soție, Cristina Șișcanu, reporter în cadrul aceleiași emisiuni.

„Când m-am cuplat cu Mădălin, eu aveam 25 de ani. Eram un copil, mă refer din punct de vedere profesional, pe care, pe vremea aceea, Antena 1 îl luase. Mă trimiteau la toate castingurile. Aveau mari planuri cu mine și chiar făcusem un Pilot. Faptul că eu m-am cuplat cu Mădălin mi-a distrus absolut tot. Vreau ca lumea să înțeleagă lucrul acesta. Și nu o spun ca și cum regret. Deloc nu regret. Pe mine m-au dat afară, dar nu am înțeles de ce, pentru că nu mi s-a spus. Și la scurt timp și pe Mădălin. Foarte multe persoane s-au mai despărțit tot din cadrul aceluiași trust și nu s-a întâmplat nimic. Și noi am luat-o de la capăt”, a declarat Cristina Șișcanu, în emisiunea „EGO Life”, moderată de Dana Săvuică.

Citește și: Mădălin Ionescu, live din duș. De ce a recurs prezentatorul la acest gest: „Eu am riscat” / Video

Denise Rifai

În 2020, Denise Rifai și-a dat demisia de la Realitatea TV, după aproximativ un deceniu de emisiuni politice. După retragere, jurnalista s-a mutat la postul Kanal D, unde găzduiește emisiunea „40 de întrebări cu Denise Rifai.”

„Povestea vieții mele… eu când am luat decizia, a fost cea mai dureroasă, să plec din zona pe care eu o iubeam foarte mult, o zonă de confort… iubirea asta a mea pentru politică și pentru a face lucrurile să se întâmple. A trebuit să iau decizia de a-mi da demisia într-o secundă pentru că am primit un telefon care a fost contrar tuturor principiilor mele de viață. Am decis și am spus că eu nu sunt de vânzare orice ar însemna acest lucru, mi-am dat demisia pe loc, am sărit în gol, nu aveam nimic pregătit, nimic planificat”, a declarat Denise Rifai în 2020.

Citește și: Cum și-a consolidat Denise Rifai o carieră într-un domeniu dominat de bărbați? „Ca femei, trebuie să învățăm să fim diplomate” / Video exclusiv

Mihai Bendeac

În 2022, Mihai Bendeac a părăsit emisiunea „iUmor“ după 13 sezoane în juriul show-ului. Actorul a plecat și de la postul Antena 1 în urma unui conflict cu echipa de producție.

Jurații „iUmor” și-au dat acordul ca pauzele dintre filmări să fie înregistrate. Cu toate acestea, potrivit Click!, Mihai Bendeac nu a fost de acord cu o filmare surprinsă de echipă fără ca el să știe, în timp ce vorbea despre actorul Mugur Mihăescu.

La finalul anului trecut, despre Mihai Bendeac se specula că era în negocieri cu postul Pro TV pentru un loc în juriul emisiunii „Românii au talent“.

Citește și: Mihai Bendeac a îngenuncheat în fața lui Florin Piersic și i-a sărutat mâna. Ce dezvăluire i-a făcut marele actor: „M-a rupt” / Video

Mircea Solcanu

În februarie 2014, Mircea Solcanu s-a retras de la Acasă TV, unde prezenta emisiunea „Poveștiri de noapte”, după publicarea unui mesaj controversat pe Facebook. În septembrie 2013, Ionuț Anghel, un băiețel de doar 4 ani, a fost omorât de mai mulți câini maidanezi în Parcul Tei, unde se afla cu bunica și cu fratele mai mare.

La acea vreme, Mircea Solcanu a a postat pe Facebook un mesaj foarte dur, în care îi acuza pe părinții copilului că se folosesc de moartea acestuia pentru a face rost de bani. Solcanu și-a exprimat revolta după ce tatăl lui Ionuț a susținut că a fost atacat de maidanezi când a mers la mormântul micuțului.

„ACASĂ TV, postul care difuzează emisiunea «Poveștiri de noapte», prezentată de Mircea Solcanu, își exprimă oficial scuzele pentru situația creată de moderatorul show-ului menționat mai sus. Regretăm situația care implică familia Anghel ca urmare a mesajului postat de Mircea Solcanu pe pagina lui de Facebook. Comportamentul inadecvat al lui Mircea Solcanu s-a bazat pe suferințele personale și pe problemele lui de sănătate. Mircea Solcanu a decis să renunțe la postul său în cadrul echipei ACASĂ TV cu speranța că gestul lui va dovedi cât de mult regretă cele întâmplate”, se arrăta în comunicatul remis de Acasă TV la acea vreme.

Citește și: Mircea Solcanu, despre schimbările prin care trece: „Am închis multe capitole, cum ar fi homosexualitatea”

Lucian Mîndruță

În 2011, Lucian Mîndruță s-a retras de la Antena 1, după 18 ani de televiziune. La acea vreme, s-a speculat că plecarea sa din TV a avut drept motiv relația extraconjugală a prezentatorului TV cu o femeie blondă.

„Principalul motiv e personal, pe mine televiziunea m-a dat afară și atunci am prins râcă pe ea, nu mai vreau să văd televiziune. Este fostul meu loc de muncă. Nu întorci capul când treci pe lângă un loc în care oamenii te-au neîndreptățit, sau ți-au făcut mizerii inutil și a fost degradant, până la urmă? Nu televiziunea în sine m-a tratat prost, ci unii dintre patronii de acolo nu m-au tratat cu gingășie, cu drăgălășenie, ci m-au tratat cum au considerat ei”, a declarat Lucian Mîndruță, în emisiunea „Puterea Știrilor”.

În 2020, Lucian Mîndruță s-a reîntors în televiziune, la Digi24, unde a găzduit emisiunea „Ediția de Dimineață”.

Citește și: Lucian Mîndruță, postare ironică la adresa Oliviei Steer. Cum i-a răspuns fosta prezentatoare TV: „Confesiune”

Andreea Berecleanu

În 2020, Andreea Berecleanu și-a încheiat colaborarea cu postul Antena 1, după 18 ani. Jurnalista a lucrat la Antena 1 din 1994 până în 1995 și din 2003 până în 2020.

„Am stat 17 ani în Antena 1 pentru că nu am fost constrânsă în vreun fel. Astăzi, drumurile noastre se despart. Nu voi accepta situații impuse. Sunt prezentator de știri de 27 de ani, sunt un jurnalist respectat atât de colegii de breaslă, cât și de către public, tocmai pentru că nu am dezamăgit. Sunt un om corect și onest. Pot să dau și amănunte despre alegerea mea de a pleca, dar cred că viața trebuie să-și urmeze cursul, la fel și profesia mea. Voi fi alături milioanelor de oameni cu dragoste și respect mereu, sub diferite forme, și vă mulțumesc pentru toți acești ani”, a declarat Andreea Berecleanu în 2020, pentru Playtech.ro.

Citește și: Cum arăta Andreea Berecleanu la începutul carierei sale: „Știu cât am fost de privilegiată”

Teo Trandafir

În 2006, Teo Trandafir a părăsit postul Pro TV după niște discuții aprinse cu Adrian Sârbu, pentru postul Romantica, unde a devenit director și realizator al propriului show. La un an de la plecarea ei, emisiunea a fost preluată de Cătălin Măruță.

„Când am plecat de la Pro TV, la Romantica, m-am dus direct în cap. Știam că așa va fi. Publicul nu se duce niciodată după vedetă, suntem produse de televiziune. Publicul se duce după post. Am plecat din Pro TV pentru că eram burned out (n.red.: epuizată), eram praf. Două săptămâni am stat să mă gândesc dacă să plec. Zbârnâiam pur și simplu de stres. Când am plecat din Pro, Sârbu mi-a zis: «O să te uit! Așa fac și eu cu oamenii care m-au dezamăgit în viață, îi uit!». Tu, Măruță, nu mi-ai luat locul, pentru că nu a fost al meu niciodată”, a declarat Teo Trandafir, în martie 2021, în podcastul „Acasă la Măruță”.

În prezent, Teo Trandafir a revenit la prima ei pasiune, radioul. Alături Mihai Hînda, Teo Trandafir găzduiește emisiunea „Bară la Bară”, la Radio Impuls, de luni până vineri, de la 16:00 la 19:00.

Citește și: Ce spune Teo Trandafir despre revenirea în televiziune și schimbarea făcută: „Mi-a fost teamă”

Dan Negru

În februarie 2022, după 22 de ani la Antena 1, Dan Negru a devenit realizator al postului Kanal D. În prezent, Dan Negru moderează emisiunile „Jocul Cuvintelor cu Dan Negru”, „Tu Urmezi” și „The Floor”, la Kanal D.

„M-am speriat când am început să citesc despre mine, prin ziare, doar că sunt cel mai longeviv sau cel mai medaliat prezentator. Toate astea făceau referire la o viața profesională care începea să fie previzibilă. Atunci am simțit prima dată că mi-am atins limita, că m-am plafonat. Devenisem un previzibil, nimic care să mă scoată dintr-o leneveală”, a explicat Dan Negru, pentru Click!.

„Am decis că de longevitate o să am timp mai târziu. Decizia nu a fost deloc grea, pentru că oamenii sunt aceiași. Nu m-am speriat când am plecat să fac televiziune într-o altă țară, cum ar fi Moldova, de ce m-aș speria de ai noștri? Echipele sunt aceleași. Am schimbat doar tricourile.

„Știu că sunt zgârcitul emblemă al showbizului, dar când vine vorba de televiziune, niciodată nu am pus banii înaintea formatelor sau a producției TV. Nu negociez niciodată bani și managementul, directorii televiziunilor, pot confirma oricând asta. Subiectul financiar e un adițional pentru mine, pentru că degeaba negociezi sume uriașe dacă ai parte de show-uri neperformante”, a completat Dan Negru.

Citește și: De ce refuză Dan Negru să participe la conferințele de leadership: „Dacă aș putea, le-aș interzice”

Cristi Brancu

În 2020, Cristi Brancu și-a încheiat colaborarea cu postul Antena 1, după 13 ani. În prezent, jurnalistul găzduiește emisiunea „Exclusiv VIP”, la Prima TV.

„Spectrul crizei care abia a început a schimbat multe în toate televiziunile din România. Atâtea proiecte de anvergură s-au întrerupt sau nu se vor mai face. Bugetele s-au schimbat fundamental. A fost o emisiune-fanion a stației vreme de 13 ani și numai spectrul crizei generate de pandemie a decis această pauză lungă.

Am aproape 30 de ani de media, așa că decizia a fost acceptată și înțeleasă de ambele părți. Speculația legată de vârsta prezentatorilor este hilară și neadevărată, puteți verifica acest lucru. Fiecare business are un plan de afaceri pentru fiecare moment. Restul sunt sentimentalisme și imaturități”, a declarat Cristi Brancu pentru Ciao.ro.

Foto: Facebook; Instagram

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton