Petre Roman, prima declarație după moartea Mioarei Roman: „Mă întorc spre țară”

.

Petre Roman a făcut primele declarații după ce fosta lui soție, Mioara Roman, a încetat din viață la vârsta de 83 de ani. Fostul premier a anunțat că revine în țară, acesta aflându-se deja în avion. Mioara Roman a decedat vineri, 23 februarie, în somn, la azilul din Snagov în care era internată.

Petre Roman, primele declarații după moartea Mioarei Roman

Petre Roman a afirmat că deja se află în avion, în drum spre România, după ce a aflat de moartea celei care i-a fost parteneră de viață timp de peste 30 de ani și care i-a dăruit o fată, pe Oana Roman.

Deși nu a mai vorbit și nici nu s-a mai văzut cu Mioara de la divorțul lor, din anul 2007, fostul premier întotdeauna s-a interesat de starea de sănătate a fostei sale soții. Acum, acesta a decis să revină rapid în țară, după ce auzit de trecerea în neființă a Mioarei Roman.

„Sunt în avion, mă întorc spre țară. Nu e acum momentul (nr. de discuții), vă rog frumos!”, a declarat Petre Roman pentru Wowbiz, când a fost întrebat de decesul fostei lui soții.

Contactat mai târziu de Fanatik, fostul premier a afirmat: „Îmi pare foarte rău că s-a sfârșit, dar în ultima vreme s-a luptat cu o boală grea, foarte grea. Așa cum o știu, nu numai eu, ci foarte mulți oameni, era un om foarte puternic. Era un om inteligent, era foarte bine pregătită”.

Acesta este de părere că Mioara Roman a fost o persoană bună, o profesoară extraordinară, cu o personalitate puternică.

„Eu cred că în viața ei n-a făcut decât bine. Bine pentru foarte mulți oameni, studenților cu care a lucrat, pe care i-a învățat o mulțime de lucruri frumoase. Acuma poate că e mai ușor. Au fost mulți oameni care au avut foarte multe de învățat de la ea. A avut o personalitate nu doar puternică, dar și foarte bine conturată. A fost binevoitoare în a oferi ceva semenilor ei”, a mai spus Petre Roman despre fosta lui soție.

Citește și: Catinca Roman, dezvăluiri despre relația dintre Mioara și Petre Roman: „Certuri, o tensiune permanentă în casă”

Citește și: Catinca Roman, dezvăluiri șocante despre tatăl vitreg, Petre Roman. „S-a comportat ca un adolescent egoist!”

Citește și: Petre Roman și Silvia Chifiriuc, 17 ani de iubire. „Nu-mi pare rău de nimic”

Citește și: Ce face Naomi Hedman după despărțirea de Florin Ristei. Cum a fost surprinsă în Marea Britanie

Mioara și Petre Roman au divorțat în 2007

Mioara și Petre Roman au divorțat în anul 2007, după o căsnicie care a durat 34 de ani. Cei doi au fost căsătoriți între 1974 și 2007. Când a devenit soția lui Petre Roman, Mioara mai avea o fată, Catinca, dintr-o căsnicie anterioară.

„Nu am mai vorbit de vreo șase ani. Eu am divorțat, el s-a însurat apoi. A cam rupt relația cu noi. Viața merge mai departe. Ceea ce simt pentru el este respect și apreciere, dar și prietenie. Lumea nu prea știe, dar eu am depus divorțul”, spunea Mioara Roman în urmă cu câțiva ani.

Aceasta dezvăluia la vremea respectivă că motivul divorțului a fost activitatea politică a soțului ei. Mai mult, ea mărturisea că nu s-au separat din cauza Silviei Chifiriuc, iar aceasta din urmă a rămas însărcinată pentru a-l putea șantaja pe fostul premier.

„Divorțul meu de Petre Roman e rezultatul activității politice, nu al diferitelor dudui cu care ar fi fost. În 34 de ani de căsătorie o fi fost prima sau ultima, duduia asta? Copilul nu a fost făcut pentru că și-a dorit Petre copii. A fost șantaj. El a încercat să se împace cu mine de multe ori, dar nu am vrut eu. Nu cred că este fericit. Nu! Petre nu mă mai caută. Silvia Chifiriuc nu-l lasă nici macăr să mă sune. Nici cu fetele noastre nu se află în relații apropiate”, mai afirma Mioara Roman în urmă cu câțiva ani.

Cine a fost primul soț al Mioarei Roman

Înainte de Petre Roman, Mioara Roman a mai fost căsătorită timp de 12 ani cu Iosif Zilahy. Din mariajul lor a rezultat o fată, Catinca. Cei doi s-au despărțit pe când Catinca avea 7 luni.

Mioara Roman avea 19 ani când s-a îndrăgostit de Iosif Zilahy, care la acea vreme avea 27 de ani. Acesta a încetat din viață în anul 2022, la vârsta de 90 de ani.

În urmă cu mai mulți ani, bărbatul dezvăluia cum l-a cucerit Mioara Roman.

„M-a cucerit cu frumuseţea ei. Aveam 27 de ani când ne-am cunoscut la sala de scrimă. A fost o poveste de dragoste foarte frumoasă”, spunea Iosif Zilahy, potrivit Libertatea.

Deși au divorțat, cei doi au păstrat legătura, rămânând în relații de amiciție.

Catinca Roman, despre relația dintre mama sa și Petre Roman

În vara anului trecut, Catinca Roman a dezvăluit în cadrul unei emisiuni televizate, ce fel de relație exista între mama ei, Mioara Roman, și tatăl vitreg, Petre Roman. Aceasta spunea că în casa lor era tot timpul o situație tensionată, cei doi certându-se mai mereu.

„Mama cu Petre au avut o relație destul de tumultoasă de la început până la sfârșit. Certuri, o tensiune permanentă în casă. Cred că mi-a lipsit manifestarea dragostei. Nu-mi aduc aminte să se fi pronunțat aceste cuvinte:  «Te iubesc!»; «Mi-e dor de tine!». Eu în copilărie mă simțeam neiubită”, a povestit Catinca Roman în emisiunea „La Măruță”.

Tot atunci, Catinca spunea că între ea și Mioara Roman nu s-a format niciodată o conexiune mamă-fiică.

„Mama înseamnă foarte mult pentru mine, cu toate că n-am avut o relație foarte apropiată. Nu s-a creat legătura, relația mamă-fiică, deloc. Nu am o explicație. O iubesc și o respect și cu siguranță când nu va mai fi o să sufăr foarte tare, însă nu există acea conexiune”, mărturisea ea atunci.

Vezi în Galeria FOTO de mai sus mai multe imagini cu Mioara și Petre Roman

Sursă foto: Facebook

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton