Petre Roman, la priveghiul fostei soții, Mioara Roman. Cum au reacționat Catinca și Oana Roman când l-au văzut

.

Petre Roman a mers duminică, 25 februarie, la capela bisericii Sfântul Gheorghe cel Nou, din București, pentru a-i aduce un omagiu Mioarei Roman. Cei doi au fost căsătoriți 34 de ani, au împreună cu fiică și, deși divorțul dintre ei a fost marcat de suferință iar în ultimii ani nu au comunicat mai deloc, fostul premier a depus un buchet cu flori albe la căpătâiul primei soții.

Petre Roman, cu flori albe la căpătâiul fostei soții, Mioara Roman

Cu chipul împietrit, Petre Roman, în vârstă de 77 de ani, a ajuns la biserica unde a fost depus trupul neînsuflețit al fostei soții, Mioara Roman, a depus florile și nu a putut privi spre locul în care se afla sicriul. A petrecut câteva minute în interior, alături de fiica sa, Oana, și de Catinca, fata pe care Mioara Roman a avut-o din altă relație. Ulterior, a plecat fără a face declarații jurnaliștilor prezenți, însă a schițat un zâmbet în timp ce părăsea capela.

Petre Roman a optat pentru un buchet de crizanteme albe. Conform libertateapentrufemei.ro, crizantemele albe simbolizează eleganță, rafinament, frumusețe și stil.

Citește și: Catinca și Oana Roman, unite de durere lângă sicriul Mioarei Roman. Mesajul emoționant scris pe buchetul de trandafiri de la capelă

Gabriela Lucuțar, cea care s-a ocupat de funeraliile Mioarei Roman, a dezvăluit cum au reacționat Oana și Catinca Roman în momentul în care l-au văzut la priveghi.

Citește și:  Catinca Roman, dezvăluiri despre relația dintre Mioara și Petre Roman: „Certuri, o tensiune permanentă în casă”

Citește și: Cum arăta Mioara Roman în tinerețe. Ce profesie a avut și cu cine a fost căsătorită înainte de Petre Roman / Galerie foto

„Oana și Catinca s-au bucurat foarte mult că a reușit să vină (n.r. Petre Roman). Au plâns, s-au îmbrățișat, a fost un moment unic. Capacul este închis. Ea este foarte frumoasă. Domnul Petre Roman nu știa dacă să se uite, să nu se uite, să o privească, și a hotărât ca în acest moment să nu se uite. Se vedea că e un moment greu pentru dânsul. Așteaptă momentul ca probabil mâine să o vadă, nu cred că era pregătit pentru asta”, a declarat Gabriela Lucuțar, cea care s-a ocupat de funeraliile Mioarei Roman, pentru Antena 3.

Mioara și Petre Roman au fost căsătoriți  între 1974 și 2007. Divorțul lor a fost pronunțat la doi ani după ce fostul premier avea deja o altă relație cu Silvia Chifiriuc, o femeie cu 26 de ani mai tânără, alături de care a devenit tată de băiat.

Mama Oanei Roman a murit la 83 de ani într-un cămin de bătrâni

Mioara Roman a încetat din viață vineri, 23 februarie, la vârsta de 83 de ani, în azilul în care se afla de mai multă vreme. Un atac cardiac i-a fost fatal, conform dezvăluirilor făcute de fiica sa, Oana.

„La ora 1 noaptea a decedat practic în somn. Așa cum și-a dorit. În liniște și fără dureri. A făcut stop cardiac și au resuscitat-o, dar fără succes. A plecat linștită. În pace și asa cum și a dorit.

Mereu a spus ca vrea să moara în somn. Și Dumnezeu i-a împlinit dorința. Dumnezeu să o ierte și să o odihnească în pace! Va fi acum alături de părinții și sora ei”, a declarat Oana Roman, pentru Spynews, dup[ decesul Mioarei Roman, fosta soție a lui Petre Roman.

Mioara Roman va fi înmormântată luni, 26 februarie 2024

Sicriul cu trupul neînsuflețit la Mioarei Roman a fost depus duminică, la Biserica Sfântul Gheorghe Nou. Slujba de înmormântare va avea loc luni, 26 februarie, la ora 14. Oana Roman a anunțat, printr-un mesaj publicat pe rețelele de socializare, că mama ei, Mioara Roman, va fi înmormântată la cimitirul Reînvierea, din Sector 2.

„Pentru toți cei care doresc să își ia rămas bun de la mama. Va fi depusă mâine, duminică, 25 februarie, la ora 14, la Biserica Sfântul Gheorghe Nou, strada Cavafii Vechi nr. 6. Slujba de înmormântare va avea loc la aceeași biserică luni, 26 februarie, ora 14. Înmormântarea va avea loc după slujbă, la cimitirul Reînvierea, strada Reînvierii nr. 4”, a scris Oana, fiica lui Petre Roman, pe Instagram.

Foto: Dumitru Angelescu/Libertatea,

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton