Chef Sorin Bontea a revenit în mediul online cu o rețetă de ouă umplute, numai bune pentru masa de Paște sau pentru zilele de după această sărbătoare, când rămânem cu multe ouă vopsite. Bucătarul a împărtășit cu urmăritorii lui câteva variante de a umple ouăle, perfecte de împărțit alături de cei dragi.
Chef Sorin Bontea este unul din bucătarii care obișnuiesc să împărtășească diferite rețete cu fanii săi, spre bucuria acestora. Dacă zilele trecute bucătarul a dezvăluit cum pregătește el cel mai bun drob de pui, de data aceasta el a ales să arate cum face compoziția pentru ouă umplute, o rețetă perfectă pentru această perioadă a anului când gospodinele obișnuiesc să vopsească foarte multe ouă care, de cele mai multe ori rămân nemâncate.
“Când zici masă de sărbători, zici… ouă umplute! Și când zici ouă umplute, zici… copilărie! De sărbători, mama făcea întotdeauna ouă umplute și mărturisesc că mereu când vorbesc despre ele, mi se face o poftă… aș mânca fără număr! Toată lumea le adoră, de la cei mai mici, la cei mai mari, așa că m-am gândit să vă arăt câteva variante de a face ouă umplute”, a scris chef-ul pe pagina sa de Instagram, unde a explicat și cum se prepară această rețetă.
Ouăle fierte se taie pe jumătate. Gălbenușurile se împart în trei boluri, pentru fiecare umplutură în parte. Se dau prin sită pentru a nu rămâne cocoloașe.
Se amestecă ingredientele și se bat cu mixerul la viteză mică până se omogenizează. Ouăle se umplu pe rând, cu poșul și se decorează cu felii de ridichi, floricele și frunzulițe verzi.