Ouă colorate pe pat de legume, rețeta specială făcută de Elwira Petre pentru Paște

.

Elwira Petre continuă seria preparatelor pentru masa de Paște. Soția lui Mihai Petre a dezvăluit în mediul online una dintre cele mai apreciate rețete de familia ei, ce face parte din meniul anual de Paște. Aceasta a pregătit ouă colorate umplute, pe pat de legume, iar fanii ei s-au arătat încântați de această variantă de servire a ouălelor.

Ouă colorate pe pat de legume, rețeta folosită de Elwira Petre pentru Paște

Elwira Petre și-a obișnuit admiratorii cu rețetele ei delicioase și speciale, cu care își răsfață de obicei familia. O adevărată gospodină, soția lui Mihai Petre intră deseori în bucătărie, unde pregătește rețete de familie, cu totul speciale. De această dată, ea a ales să distribuie în mediul online rețeta unui preparat special ce va fi inclus în meniul de Paște.

„Vă doriți să-i surprindeți pe cei dragi cu masa de Paște? Vă las aici o rețetă pentru ouă super colorate, pe pat de de legume. Puteți folosi ce legume vă plac”, a scris Elwira Petre pe pe pagina sa de Instagram.

Citește și: Rețeta de Babka Trojniak, prăjitura care nu lipsește din meniul de Paște pregătit de Elwira, soția lui Mihai Petre

Citește și: Foccacia cu roșii și drob de pui, două rețete care nu au voie să lipsească de Paște. Cum le prepară chef Sorin Bontea

Ingredinte ouă colorate pe pat de legume

  • ouă fierte
  • suc de sfeclă
  • brânză de vaci
  • smântână
  • curcuma
  • sare
  • piper
  • ceapă verde

Ingrediente vinaigrette cu busuioc

  • 60 ml ulei de măsline
  • 40 ml oțet de vin
  • 1 linguriță muștar
  • 1 linguriță miere
  • câteva frunze de busuioc
  • Sare

Pentru sosul cu busuioc se pun toate ingredientele într-un blender și se amestecă bine.

Citește și: Ținutele spectaculoase ale vedetelor la gala Premiilor Gopo 2024. Lista completă a câștigătorilor

Citește și: Mara Bănică, o nouă intervenție estetică de 3.200 de euro. „Sunt foarte mulțumită!” Jurnalista s-a fotografiat bandajată la ochi

Mod de preparare ouă colorate

Ouăle se fierb și se decojesc, după care se pun într-un borcan, în suc de sfeclă. Se lasă la frigider timp de 12 ore. Se taie apoi în jumătăți și se înlătură gălbenușul.

Separat, într-un bol, se pun gălbenușurile, brânză de vaci, smântână, curcuma, sare, piper, ceapă verde și se amestecă bine. Cu această compoziție se umplu jumătățile de albușuri.

Elwira Petre a pregătit apoi o farfurie mare pe care a acoperit-o cu diferite legume, precum salată verde, fâșii de castraveți și ardei gras și ridichii feliate.

„Folosiți ce legume vă plac!”, și-a îndemnat Elwira urmăritorii.

Peste legume se pune sosul și se așează ouăle umplute.

„Totul decorăm cu floricele ca să fie și mai colorat”, a mai spus Elwira Petre.

Sursă foto, video: Instagram

Google News Urmărește-ne pe Google News

PE ACELAȘI SUBIECT
   
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton