Olimpia Melinte, despre secretul unei căsnicii ideale, când ai doi copii. „Viața de cuplu începe seara” / Exclusiv

.

Olimpia Melinte nu mai are nevoie de nicio descriere. O știm deja din serialul „Vlad“, unde a interpretat personajul Eliza, dar și pentru rolurile sale din celebrele producții “#Selfie”, “Canibal”, “București Non Stop” sau “#Selfie69”, cu care și-a încântat publicul telespectator în ultimii ani.

Olimpia Melinte va apărea în această toamnă într-o nouă producție, un nou film de acțiune-comedie în regia lui Igor Cobileanski, initiulat “Băieți deștepți”, în care se vor regăsi și alte nume mari din showbiz-ul românesc precum Alex Velea, Ruby și mulți alții.

„Cele mai mari provocări pentru mine au fost secvențele de luptă”

Olimpia Melinte nu este doar o actriță de succes, ci are si o familie superbă, cu doi copii – Sasha și Ingrid -, care deja au început să-i calce pe urme. Chiar recent, Olimpia a filmat un scurtmetraj cu fiul ei Sasha, în vârstă de 8 ani, o frumoasă poveste despre dragostea dintre tată și fiu.

Noi am stat de vorbă cu Olimpia Melinte și am aflat o mulțime de noutăți din viața ei. Cum ne vor surprinde cele mai noi proiecte în care e implicată, cum se împarte între familie și carieră și cum menține flacăra pasiunii aprinsă în cuplu – actrița ne-a vorbit, pe îndelete, despre cele mai frumoase și importante pentru ea.

Așteptăm cu nerăbdare să te vedem în cel mai noul film, “Băieți deștepți”, care intră în cinematografe din 13 octombrie. Cum ne va surprinde această producție?
Prin acțiune și umor de calitate, printr-o imagine foarte bună, un sunet la care s-a lucrat intens (nu va fi un film la care să te întrebi ce au spus personajele, pentru că vă garantez că veți auzi toate replicile), dar și prin apariții noi care nu au mai fost până acum pe ecran, pentru că este un mix de actori și persoane publice pe care le-am mai văzut în diferite ipostaze dar nu în postura de actori. Au venit la filmări cu o foarte mare deschidere, încântați dar au avut și emoțiile celor care nu au mai făcut asta în fața camerelor, iar asta i-a ajutat să-și creeze personajele. Cred că filmul aduce un suflu nou în peisajul autohton.

Care au fost cele mai mari provocări pentru interpretarea rolului din acest film?

Cele mai mari provocări pentru mine au fost secvențele de luptă. Am fost la antrenamente și am lucrat mult cu cascadorii, dar chiar și așa, când se dă motor-acțiune nu ești niciodată pregătit, simți că îți fuge pământul de sub picioare și nu mai știi ce urmează să faci. Lucrurile trebuie făcute foarte metodic, pentru că altfel riști accidentări, așa că pentru mine aceste secvențe au fost destul de complicate. De asemenea, secvențele în care trebuia să manevrăm armele, să tragem, să încărcam, sunt lucruri pe care le-am mai făcut, dar în contextul filmelor istorice, unde toata acțiunea era mult mai așezată, nu atât de rapidă ca în Băieți deștepți. Așadar au fost anumite provocări, și deși inițial mi s-a propus alt rol, mă bucur că în cele din urmă am fost Elena.

În Băieți deștepți interpretezi rolul unei polițiste, Elena. Nu te-am mai văzut până acum în postura de om al legii. Cum te-ai pregătit pentru rol?
Au fost aceste antrenamente cu cascadorii, pe care le-am menționat mai sus, ei m-au învățat cum să țin arma, care e poziția de atac, și alte lucruri pe care eu nu le știam, și, de asemenea, felul în care porți uniforma, vesta anti-glonț etc. M-a fascinat cumva tot acest demers și sper să mai am ocazia să joc genul acesta de personaj.

„M-am simțit ca la un proiect mare!”

Cum a fost colaborarea cu regizorul Igor Cobileanski – ai mai lucrat la proiecte cu el? Dar cu ceilalți actori din distribuție? Sunt colegi cu care ai mai lucrat și la alte proiecte? Cum ai colaborat cu ei?
Colaborarea cu Igor a început la serialul „Vlad”, de la PROTV, acolo ne-am întâlnit prima oară. Am lucrat foarte bine cu el și sper să mai colaborăm împreună. Este un om foarte atent la detalii și care își face întotdeauna temele de-acasă. Iar cu colegii mei a fost, vorba scenariului, „caterincă”, pentru că pe Sergiu și pe Silviu îi știam dintr-un spectacol pe care l-am repetat dar pe care nu l-am mai jucat, și a fost foarte haios să lucrez și aici cu ei. Și cu Tiberiu la fel, care deși nu este actor investește foarte mult timp și resurse in pregătirea lui. Se vede efortul pe care l-a făcut, și cred că se va vedea de la film la film tot mai bine. Ne-am cunoscut personajele făcând o primă lectură împreună la domnul profesor Radu Gabriel, care ne-a ghidat un pic și ne-a ajuta să ne echilibrăm în ceea ce avem de făcut. Deși e un proiect independent, m-am simțit ca la un proiect mare!

Citeşte şi: Olimpia Melinte s-a confruntat cu pierderi de memorie după a doua sarcină

Citeşte şi: Exclusiv! Olimpia Melinte a vorbit despre copilăria strictă pe care a trăit-o: „A pus o presiune mare pe umerii mei de copil”

Citeşte şi: Exclusiv! Olimpia Melinte dezvăluie sfatul primit de la bunica ei pentru o relație lungă. Actrița e împreună cu soțul ei din liceu!

Citeşte şi: Actrița Olimpia Melinte, apariție de excepție în noul clip al piesei Vunk, “Felicitări, ai reușit!”

Ai terminat recent și filmările la Voineasa pentru scurtmetrajul pe care chiar tu l-ai scris. Cum ți-a venit ideea scenariului?

A fost de fapt o muncă colectivă, nu pot să mi-o asum eu total. Scenariul e scris împreună cu prietena mea Alexandra Lopotaru, ghidate din umbră de regizorul Andrei Ion. Am lucrat toți trei la foc intens, ajungând într-un an la draftul 10, cel pe care l-am și filmat. Scurtmetrajul vorbește despre sacrificiu, despre dragostea dintre tată și fiu și este o poveste plin de emoție și candoare. Voineasa și regiunea montană de acolo joacă un rol esențial pentru că natura este absolut covârșitoare, apăsătoare uneori și va fi realmente un spațiu magic în care vom regăsi personajele.

Și l-ai implicat și pe Sahsa în el. A fost debutul lui în fața camerelor de luat vederi. Cum fost întreaga experiență pentru voi?
Noi am scris scenariul cu el în cap, am vrut un băiețel în rolul principal. Nu este primul lui scurtmetraj, a mai jucat într-unul în trecut și era oarecum obișnuit. De altfel toți cei din generația lui sunt mult mai obișnuiți cu tehnologica, astfel că s-a descurcat fantastic. Eu am avut multe de învățat de la el, și cred că orice actor are de învățat când lucrează cu copii, din relaxarea lor, din felul intuitiv în care își crează momentele. A fost o experiență foarte plăcută pentru mine. Cred că toți copiii ar trebui să intre în contact cu actoria, pentru că e o modalitate de a te cunoaște pe tine însuți mai bine. Pentru Sasha clar a fost o experiență foarte frumoasă pe care sper să nu o uite niciodată.

„Momentan, școala este pe primul loc pentru Sasha”

Vor mai urma și alte proiecte/filmări pentru el?
Să vedem ce urmează pentru el. Sunt multe planuri, dar trebuie să vedem în ce măsură le putem pun în aplicare. Momentan școala este pe primul loc pentru el. Dacă vor mai apărea mici proiecte va avea susținerea noastră, dar acum vrem să se concentreze pe școală.

Ce alte pasiuni/înclinații mai are fiul tău?
Are multe, le descoperă și le lasă la fel de repede. Momentan este pasionat de atletism, merge de 2-3 ori pe săptămână să se antreneze cu mare entuziasm. De asemenea ia și ore de pian, dar cred că pasiunea care a rămas dintotdeauna este lectura, o face cu drag și are deja colecțiile lui pe care le-a citit cap-coadă. De asemenea, ca toți copiii din generația lui are și niște jocuri pe care le-ar juca non-stop, e un mare pasionat de Minecraft.

A început noul an școlar. Îi place lui Sasha la școală, s-a adaptat rapid?
Sasha abia aștepta să meargă la școală, dar pentru că știe că primele zile sunt despre colegi, reîntâlniri, prietenii etc. O să vedem cum se va descurca, sper să nu-și piardă entuziasmul. E un copil căruia îi place școala, dar, ca orice copil, ar alege cu siguranță joaca. Încercăm să le echilibrăm pe toate și să-l poziționăm acolo unde se simte el cel mai bine și unde are înclinații, cred că asta ar trebui să facă orice școală. 

„Am vorbit mult despre bullying cu Sasha”

Se vorbește din ce în ce mai des despre bullying-ul din școli și grădinițe. I-ai vorbit fiului despre așa ceva?
Am vorbit mult despre asta cu Sasha și există și multe cărți care explică pe înțelesul copiilor ce înseamnă bullying-ul, pentru că mulți o fac crezând că vor părea mai interesanți în fața celorlalți. I-am explicat toate astea și, de asemenea, că astfel de comportamente trebuie semnalate cadrelor didactice sau părinților. De asemenea trebuie să avem grijă să nu intervenim excesiv, și să-i lăsăm să se dezvolte și pe cont propriu. O simplă glumă între colegi poate fi acceptabilă, dar trebuie să-i învățăm să comunice între ei, care sunt limitele, unii fiind mai sensibili iar alții mai puțin. Este important să înțeleagă că cei din jur trebuie tratați așa cum dorim și noi să fim tratați.

„Ingrid a început acum creșa”

Ingrid este încă micuță, dar dă vreun semn că ar fi și ea atrasă de lumea artistică?
Ingrid a început acum creșa iar toată lumea este absolut topită după ea, este extrem de expresivă, vorbește foarte mult și are mereu un zâmbet pe față. Ea avut deja prima campanie la 6 luni, așa cu nu se știe ce îi rezervă viitorul. Momentan suntem concentrați pe evoluție.

Este o diferență de șase ani între ei, cum se înțeleg?
Inițial credeam că va fi foarte simplu, gândindu-ne că va fi fiecare cu treburile lui, dar n-a fost chiar așa. E complicat de multe ori, pentru că Ingrid vrea să facă tot ce face Sasha, uitând că e prea mare diferența de vârstă pentru multe dintre activități, astfel că intervine și frustrarea, frustrări pe care Sasha uneori le acceptă, alteori nu. Noi încercăm să creăm un spațiu în care să se simtă amândoi bine. Am și eu un frate cu 6 ani mai mare ca mine, și țin minte că până în adolescență relația a fost destul de complicată.

Ce mă surprinde la Sasha este că e foarte responsabil cu ea, a făcut de toate, de la schimbat scutece la dat lapte cu biberonul, din dorința lui, lucru care mi s-a părut foarte frumos, această grijă și protecție pe care o are pentru sora mai mică. Desigur că are și el momente de răzvrătire în care vrea să se joace singur, momente pe care trebuie să le respectăm. E foarte frumoasă aventura cu doi copii, dar nu e niciodată perfectă.

„Nu sunt foarte pasionată de gătit, dar trebuie s-o fac”

Se întâmplă uneori ca între frați să mai existe și conflicte, neînțelegeri, poate accese de gelozie. V-ați lovit de așa ceva?
Da, există momente de genul acesta. A fost gelozie din partea lui Sasha, mai ales când Ingrid era bebeluș, petrecându-și tot timpul cu mine, acesta căpătase o stare de confuzie pe care și-o exprima foarte des la școală prin atitudinea pe care o avea față de învățătoare și colegi. În acea perioada am ales să plecăm într-o vacanță la ski doar cu el, ca să-l ajutăm să se adapteze mai ușor la această nouă viață. Așa cum i-am explicat, o surioară nu înseamnă mai puțină dragoste, inima părinților este foarte mare și are destulă iubire pentru oricâți copii ar veni. Am vorbit foarte mult cu el pe tema asta și sperăm că a trecut peste. Uneori mai apar momente de revoltă, dar fără ele n-ar mai fi la fel de interactivă viața cu ei.

Îți place să gătești, ai timp de așa ceva? Dacă da, dă-ne o rețetă pe care o faci pentru copiii tăi și o adoră.

Nu sunt foarte pasionată de gătit, dar trebuie s-o fac, și învăț de la o zi la alta. Copiiilor le place foarte mult celebra tortilla spaniolă, pe care am învățat să o fac în Spania, și pe care o gătesc cu mare plăcere pentru ei. E relativ simplu de făcut, cu doar câteva ingrediente pe care le avem cu toții prin casă, precum ouă și cartofi.

Ai o familie superbă, ți-ai dori mai mulți copii, un frățior/o surioară pentru Ingrid și Sasha?

Mulțumesc pentru compliment, o să le transmit și lor. Noi suntem foarte bine așa, în 4, nu avem alte planuri. Momentan suntem foarte concentrați pe Ingrid și pe Sasha și cred că am găsit echilibrul de care avem nevoie.

Cum e viața de cuplu când ai doi copii, vă mai găsiți timp și pentru voi?
Viața de cuplu când ai doi copii începe de obicei seara, când copiii sunt la culcare. De regulă, în timpul zilei, orice discuție, orice gând pe care-l avem este întrerupt de către cei mici, dar mai avem și noi micile noastre escapade, mai plecăm într-un city-break, și ne mai ajută bunicii uneori. Este important să menținem relația dintre noi doi funcțională, pentru că adulții au totuși nevoie și de timp cu adulți. În același timp ne place foarte mult timpul petrecut cu ei, timp care de altfel trece foarte repede, și după care sunt sigură că o să tânjim peste ani.

Foto – Instagram / PR

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton