O prezentatoare TV din România se confruntă cu o boală autoimună, ce i-a influențat profund stilul de viață. Deși a reușit să își continue cariera cu succes, impactul bolii asupra vieții sale personale și profesionale este semnificativ. Şi chiar dacă viaţa unei persoane publice poate părea perfectă la prima vedere, în spatele acestor aparenţe se pot ascunde probleme de sănătate pe care este nevoită să le gestioneze zi de zi.
Cuprins
Cuprins
Boala autoimună care i-a schimbat viața
Simona Ţăranu a aflat în urmă cu patru ani, în anul 2020, în urma unor analize de rutină, că suferă de o afecțiune autoimună. Această boală i-a dat mari bătăi de cap la început, dar, cu multă determinare, a reușit să găsească un echilibru între tratamentele medicale și stilul său de viață activ. Afecțiunea sa necesită un tratament constant, pe care prezentatoarea TV de la Digi Sport îl urmează cu rigurozitate pentru a ține boala sub control.
„Am învățat să trăiesc cu această afecțiune. Poate fi ținută din frâu dacă ești responsabil și nu sari peste tratament. Acum prioritizez mai mult nevoile mele”, a mărturisit Simona Ţăranu în cadrul unui interviu pentru fanatik.ro.
Boala a forțat-o să își prioritizeze mai bine timpul și nevoile. Potrivit declaraţiilor ei, Simona Ţăranu a înțeles că, pentru a putea continua să fie activă și să performeze la cel mai înalt nivel, are nevoie de pauze regulate și momente de liniște.
„Îmi ascult organismul și îi ofer pauză și momente de liniște, chiar și într-o perioadă mai aglomerată. Momentele de liniște sunt foarte importante deși sunt o persoană activă și îmi place să ies din zona de confort”, a mai declarat prezentatoarea TV.
Cum își gestionează sănătatea zilnică
Pentru a ține boala sub control, prezentatoarea nu se bazează doar pe tratamentele medicamentoase, ci a adoptat și un stil de viață sănătos, cu accent pe odihnă și echilibru emoțional. Ea mărturisește că odihna, liniștea și detașarea de cotidian sunt esențiale pentru menținerea sănătății sale. Mai mult, vedeta este o mare iubitoare de călătorii și natură, activități care o ajută să se relaxeze și să își reîncarce bateriile.
„Sunt perioade în care o țin sub control cu tratament medicamentos, dar odihna, liniștea și desprinderea de cotidian ajută enorm. Iubesc mult călătoriile și natura, ador animalele. Încerc să mă înconjor de ce și cine îmi face bine și îmi aduce bucurii”, a mai explicat Simona Ţăranu.
Cum a început relaţia cu soţul ei
În afara luptei cu boala autoimună, viața personală a prezentatoarei a fost marcată de o frumoasă poveste de dragoste cu soțul ei, Florin. Deși întâlnirea lor nu a fost dragoste la prima vedere pentru Simona, insistența lui Florin a făcut ca relația lor să înflorească în timp.
Cei doi s-au cunoscut întâmplător, în timp ce Florin juca tenis de masă, și, deși el locuia în străinătate cu familia sa, acest lucru nu i-a împiedicat să mențină legătura.
„Pentru mine nu a fost dragoste la prima vedere, însă el a devenit foarte insistent. Locuia peste hotare cu familia, mutată dinainte de 89”, a povestit Simona Ţăranu, potrivit sursei menţionate anterior.
Cât despre cum fac faţă conflictelor în familie, cei doi au învățat cum să gestioneze momentele tensionate cu mult calm și înțelegere. Prezentatoarea a explicat că, atunci când apar neînțelegeri, este esențial să își ia un moment de pauză, să reflecteze asupra situației și să evite reacțiile impulsive.
„Când se aprind scântei e binevenită o pauză de câteva zeci de minute. Ne ocupăm timpul cu alte activități astfel încât să reflectăm asupra situației și să evităm impulsivitatea. După ce ne calmăm, reluăm comunicarea în care credem amândoi.
Am înțeles că suntem diferiți și apreciem acest aspect. Încercăm să respectăm ce îl deranjează pe celălalt și am înțeles că suntem capabil să filtrăm informația într-un mod subiectiv, pentru că nu avem pregătirea necesară de a ne detașa de ceea ce ne impactează sau simțim. Nu au dispărut astfel de momente și înțelegem că sunt firești, atât timp cât nu sunt duse la extrem”, a mai spus Simona Ţăranu pentru sursa de mai sus.
Sursa foto: Instagram
Ultima modificare octombrie 2, 2024 4:38 pm