Nicolas Cage, terifiat de inteligenţa artificială. La ce a fost supus pentru filmul „Spider-Man Noir”: „Vor să-mi fure corpul”

.

Nicolas Cage, cunoscut pentru rolurile sale memorabile în filme ca „Leaving Las Vegas” și „National Treasure”, a dezvăluit recent într-un interviu pentru The New Yorker că este profund îngrijorat de dezvoltarea și utilizarea inteligenței artificiale. Actorul și-a exprimat temerile cu privire la posibilitatea ca AI să fie folosită pentru a-l recrea pe ecran după moartea sa, bazându-se pe scanările corporale recente pe care le-a efectuat pentru două proiecte viitoare.

Nicolas Cage, terifiat de inteligenţa artificială

Recent, Nicolas Cage a vorbit deschis despre fricile sale legate de inteligenţa artificială, subliniind că speră ca scanările corporale pe care le-a realizat pentru proiectele sale să nu fie folosite ca referință pentru AI.

„Sunt îngrozit de asta. Am fost foarte vocal în legătură cu asta. Mă face să mă întreb, unde va ajunge adevărul artiștilor? Va fi înlocuit? Va fi transformat? Unde va fi pulsul? Ce vei face cu corpul și fața mea când voi fi mort? Nu vreau să faci nimic cu ele!”, a declarat Nicolas Cage pentru The New Yorker, potrivit variety.com.

Nicolas Cage revine în televiziune

Nicolas Cage este în prezent implicat în seria live-action „Spider-Man Noir” de la MGM+ și Amazon Prime Video. Această serie marchează un punct important în cariera sa, fiind cel mai proeminent rol de televiziune de până acum. Deși televiziunea nu a fost niciodată atrăgătoare pentru el, actorul de la Hollywood a recunoscut că a fost atras de posibilitatea de a avea mai mult timp pentru a-și exprima personajele.

„L-am văzut pe Bryan Cranston în ‘Breaking Bad’ uitându-se la o valiză pentru jumătate de episod. Doar el pe podea uitându-se la o valiză și gândindu-se, ‘Ce e în ea? Fac asta? Nu fac asta?’ M-am gândit, ‘Nu avem timp să facem asta în filme.’ Așa că pentru mine părea o oportunitate de a deschide puțin lucrurile”, a explicat vedeta pentru sursa menţionată anterior.

Citeşte şi: Fiul lui Nicolas Cage, arestat pentru că și-a agresat mama. „Era într-o stare psihică precară!”

Citeşte şi: Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor. Britney Spears, Drew Barrymore și Nicolas Cage, printre celebritățile care au ajuns rapid la divorț

Referindu-se la „Spider-Man Noir”, Cage a descris proiectul ca fiind „opt episoade” și „mai mult un amestec Pop-art, ca un tablou de Lichtenstein” cu „un pic de sclipire.” Actorul a subliniat că apreciază faptul că seria se axează mai mult pe fantezie decât pe violență.

La ce a fost supus pentru filmul „Spider-Man Noir”

În timpul interviului pentru The New Yorker, Nicolas Cage a dezvăluit că a trebuit să facă două scanări corporale într-o singură zi, una pentru seria „Spider-Man Noir” și alta pentru un film viitor.

„Trebuie să mă pună într-un computer și să potrivească culoarea ochilor mei și să schimbe — nu știu. Doar îmi vor fura corpul și vor face ce vor cu el prin intermediul AI digital”, a mai spus actorul de la Hollywood.

Temerea lui Nicolas Cage că aceste scanări ar putea fi folosite pentru a crea o versiune digitală a sa după moartea sa reflectă o preocupare tot mai mare în industria divertismentului cu privire la utilizarea tehnologiei AI.

Citeşte şi: Nicolas Cage, tată pentru a treia oară. Ce semnificație specială are numele ales de actor pentru fiica lui

Citeşte şi: Nicolas Cage, „răspunzător” pentru cariera actoricească a lui Johnny Depp

Nicolas Cage, atras de filmele indie

Deși Nicolas Cage nu exclude posibilitatea de a juca în filme mari de acțiune cu bugete de 100 de milioane de dolari, el a mărturisit că este mai atras de rolurile din dramele indie. Rolurile recente în filme precum „Pig” și „Dream Scenario” se aliniază cu interesele sale de a spune povești umane autentice.

Oamenii vor să învețe ceva din ceea ce trec aceste personaje. Sunt interesat de obiective de 50mm, direct în fața ta — sunt interesat de psihic. Vreau să văd oameni trecând prin greutăți și sărbători și să mă relaționez cu asta, sau să găsesc ceva în asta care mă face să mă simt mai puțin singur într-un fel. Nu sunt interesat de, știi, un science fiction de 100 de milioane de dolari. Îmi place science fiction-ul, dar nu merg neapărat la film pentru spectacol”, a mărturisit Nicolas Cage.

Nicolas Cage a continuat să explice de ce preferă filmele despre oameni și poveștile mai mici.

Îmi plac filmele despre oameni — asta este doar gustul meu — și povești mai mici. De aceea m-am orientat către filmul independent. Asta nu înseamnă că nu aș face mai multe filme de aventură, sau că nu aș face ceva mai de tip popcorn. Consider asta chiar acum, în timp ce vorbim. Dar filmele care m-au făcut să vreau să fiu actor de film sunt filmele lui Elia Kazan sau ‘Raging Bull’ — filme despre oameni care se confruntă cu problemele vieții.”

Următorul proiect al lui Nicolas Cage este filmul de groază al lui Osgood Perkins, „Longlegs”, în care actorul joacă rolul unui criminal în serie înfiorător. Deși actorul de la Hollywood explorează noi teritorii în cariera sa, preocupările sale legate de AI rămân în prim-plan. Într-o industrie în continuă schimbare, unde tehnologia joacă un rol tot mai important, temerile vedetei reflectă o preocupare validă privind păstrarea autenticității și a integrității artistice.

Sursa foto: profimediaimages.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton