A murit clovnul Siminică, cel mai iubit artist de circ din România

.
Simon Avram, cunoscut de români pentru rolul clovnului Siminică, pe care l-a interpretat în arena circului, a murit la 81 de ani, după ce, în ultimele două săptămâni a fost internat la spitalul Floreasca din cauza mai multor probleme de sănătate. 

Simon Avram spunea că s-a născut într-o cușcă a leilor transformată în vagon de circ. Părinții și bunicii lui au fost artiști de circ, așa că el și-a petrecut copilăria în această lume fascinantă, iar la 7 ani și-a făcut debutul în arenă cu un număr care cuprindea contorsionism și acrobație. De-a lungul timpului, Siminică a executat numere la trapez, echilibristică la mare înălțime, acrobații, având nu mai puțin de opt fracturi la mâini și picioare.

În 1954, Simon Avram a fost angajat la circul din București, unde a lucrat până în 1957 când a avut divergențe cu cei din conducere. Când a revenit în circ, a fost angajat recuziter.

Sora lui, Elena, de asemenea acorbată, a murit chiar în arenă, la numai 19 ani, după ce trapezul s-a rupt. Tânăra era însărcinată în 3 luni.

Foto: Libertatea.ro

 

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

PE ACELAȘI SUBIECT
   
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton