Monica Tatoiu, reacție incredibilă după ce un elev a atacat-o cu pietre: „Băiete, eu sunt în evidența Spitalului 9 de nebuni”

.

Monica Tatoiu a activat mai mulți ani în învățământ ca profesoară de matematică și asemenea cadrului didactic atacat de un elev cu cuțitul s-a confruntat cu situații neprevăzute de viață.

Fosta femeie de afaceri a reușit însă să controleze foarte bine situația. Ba mai mult, Monica Tatoiu are convingerea că părinții au un rol esențial în această poveste.

Monica Tatoiu: „Totul pleacă de la părinți”

„Totul pleacă de la părinți. Un copil care nu vede agresivitate la el acasă nu va avea niciodată o idee asemănătoare la clasă. Spun asta și din propria mea experiență, fiindcă am profesat câțiva ani buni. Școala nu poate suplini niciodată rolul părinților. Sunt lucruri cu care vii din familie.

Poate școala să se dea și peste cap, dacă nu se prind de tine, când ești mic, degeaba! Familia și mediul social în care se învârt copiii noștri au și astăzi un rol mai mult decât determinant asupra vieții lor. Era la fel și pe vremea noastră, doar că timpurile erau puțin diferite, ceea ce explică și năzdrăvăniile care erau pe atunci la modă”, spune Monica Tatoiu, conform Impact.

Citeşte și: Monica Tatoiu, secretul unei căsnicii fericite care durează de peste trei decenii

Monica Tatoiu, atacată cu pietre

Vedeta a ajuns, atunci când preda, să fie atacată cu pietre, dar a avut o reacție incredibilă și a reușit să întoarcă lucrurile în favoarea ei. Ba mai mult, peste ceva timp, agresorul a ajuns să fie arestat pentru alte fapte nelegale.

„Când intri în meseria asta, îți trebuie o bună pregătire și de ordin psihopedagogic. Nu e suficient să intri la clasă și să te așezi la catedră, ca să câștigi respectul celor din fața ta. Îmi amintesc că și eu am trecut prin momente delicate.

Spre exemplu, aveam în clasă, cândva, la începuturile mele de profesoară, un băiat care repeta pentru a patra sau a cincea oară clasa. Și individul ăsta, căci copil nu prea mai era, a aruncat cu pietre după mine.

M-am întors către el și i-am șoptit apăsat să nu mai repete greșeala a doua oară. I-am spus doar atât: ”Băiete, eu sunt în evidența Spitalului 9 de nebuni. Ca atare, pot să te și omor, dacă vreau, fiindcă nu voi păți nimic!”. N-am mai avut de atunci niciun fel de probleme cu acela! Și vă pot spune că nu a ajuns bine, fiindcă nu știu peste cât timp avea să fie închis pentru nu știu acte nelegale”, a povestit ea.

Citeşte și: Monica Tatoiu a fost la un pas de moarte. „Am zis: «Doamne, te rog eu, să se întâmple repede»”

 „Copilul s-a născut cu un plămân nefuncţional”

Monica Tatoiu are un fiu de care e tare mândră și căruia i-a insuflat principii solide de viață. La naștere, a fost, însă, la un pas să îl piardă.

“Îi mulţumesc lui Dumnezeu pentru că mi l-a încredinţat. 29 martie 1994, era într-o marţi, la ora 9 în Spitalul Universitar. Am făcut cezariană de frică, era să mor de la anestezie. Copilul s-a născut cu un plămân nefuncţional. Doctorii mi-au spus că pot să mai încerc după. Am vrut să mor şi apoi m-am rugat. Şi am promis să fiu cuminte cum mama m-a învăţat şi nu am ascultat-o. Şi s-a făcut bine. E adult acum. Cu carte de muncă. Nici un sacrificiu nu este prea mare pentru puiul tău. Oricât de mare este tot pui rămâne”, spunea Monica Tatoiu pe o rețea de socializare.

Foto: Facebook

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton