Monica Pop, dezvăluiri emoționante despre copilăria sa și lupta cu cancerul: „Lucruri greu de suportat pentru un copil” / Video

.

Monica Pop este acum unul dintre cei mai cunoscuți medici din România, însă nu mulți știu că aceasta nu a avut o viață ușoară. A crescut departe de părinți, situația financiară a bunicii nu era deloc una bună, iar de câțiva ani se luptă cu cancerul.

Invitată în emisiunea „În Oglindă”, moderată de Mihai Ghiță, Monica Pop a vorbit despre toate greutățile pe care a trecut în viață și a povestit cum a refuzat să se lase doborâtă de cea mai grea boală.

Monica Pop a avut o copilărie grea

Medicul Monica Pop are acum 70 de ani și o poveste de viață impresionantă. Devenită un medic oftalmolog respectabil din țara noastră, aceasta a luptat cu toate greutățile vieții și a privit mereu cu optimism înainte. A trecut peste orice încercare și a dus o luptă aprigă cu cancerul.

Monica Pop a dezvăluit că a crescut departe de părinți, de o bunică săracă.

„Bunica mea avea două camere. În una dintre ele a stat bunicul meu care a murit când aveam eu 5 ani. Am avut o singură pernă în casă. Acum am tendința să cumpăr multe perne. Pe bunica mea o chema Suzana. Eu pe părinții mei îi vedeam o dată sau de două ori pe an, mă duceam doar în vacanță la ei. Eu eram un copil lipsit de apărare”, a povestit medicul.

„Aveam eu mamă, tată, dar erau la 500 km. Ei stăteau la Piatra Neamț, iar noi la București. Bunica era foarte săracă. Ei știau asta. Părinții mei trimiteau bani, dar puțini. Ei lucrau într-un sanatoriu în vârful unui munte și erau rpți de realitatea asta, că copilul crește, că ăi trebuie astăzi un pantof și mâine doi. Am fost neastâmpărată, dar cu extrem de mult bun simț, fiindcă știam că nu are bani”, a completat dr Pop.

Aceasta a mărturisit că, fiind copil, își dorea diferite lucruri, însă nu îndrăznea să îi ceară bunicii întrucât știa că nu aveau o situație financiară prea bună.

„Nu îi ceream nimic niciodată, deși voiam. Bunica îmi dădea 50 de bani pe săptămână. Au fost niște lucruri greu de suportat pentru un copil”, a subliniat ea.

Despre lupta cu cancerul

De mai bine de 10 ani, Monica Pop luptă cu cancerul. A fost diagnosticată cu cancer pancreatic, însă reușește să îi facă față. Medicul oftalmolog a explicat că de fiecare dată când boala a revenit a ales să nu se lase doborâtă și nici să își schimbe stilul de viață. A mers în continuare la serviciu și și-a văzut de treburile zilnice, făcând, în același timp, tot posibilul să învingă această afecțiune.

„Nu vorbiți despre asta, nu faceți o obsesie. Mergeți la treabă, tuturor le-am spus. În momentul în care începi să te plângi despre asta, îl încarci pe celălalt. Tot ce am făcut până atunci, am făcut și de atunci încolo, doar că am mers la tratament. Mi-am făcut autopsihoterapie. La ce folosește dacă mă vait: sunt oameni care consideră că se descarcă, dar nu e adevărat. Am dus exact viața pe care am dus-o până atunci”, a explicat ea.

Citește și: Oana Roman, mesaj îndurerat despre Mioara Roman: „Mă rupe la propriu să o văd așa”

Citește și: Alexandra Dinu dezminte zvonurile privind relația cu Bobby Păunescu: „Sunt dezamăgită”

Citește și: De ce nu își dorește Violeta, fiica Andreei Marin și a lui Ștefan Bănică, o carieră artistică. „Ambii părinți mi-au spus același lucru!”

Citește și: Fiica Roxanei Ciuhulescu, operată de urgență. Cu ce confruntă Ana

„Am făcut șoc anafilactic. A fost dramatic”

În timpul unui tratament cu cistostatice, medicul oftalmolog a suferit un șoc anafilactic.

„Am făcut șoc anafilactic la una din citostatice. Am simțit o mâncărime foarte puternică și am știut că vine șocul. I-am spus prietenei mele să oprească perfuzia. A chemat imediat un doctor. A fost dramatic, dar într-un final am fost bine”, a povestit Monica Pop.

În tot acest timp, medicul a avut o singură dorință: să reușească să își vadă un nepot. Iar fiica sa i-a dăruit doi.

„Eu n-aveam timp de stat în pat, am mers la magazin. La prima operație mi-a zis doctorul să stau două luni acasă, dar următoarele zile am mers la servici. Toți să facă așa. M-am rugat să văd un nepoțel și am văzut doi”, a mai spus Monica Pop.

Vezi în Galeria FOTO de mai sus mai multe imagini cu medicul oftalmolog Monica Pop

Sursă foto: Captură video, Facebook

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton