Mioara Roman, înmormântată cu perle la gât. Oana Roman i-a ales ținuta: „A fost îmbrăcată elegant”

.

Mioara Roman a fost înmormântată astăzi, 26 februarie 2024, la trei zile după ce a murit. Fosta soție a lui Petre Roman a fost condusă pe ultimul drum de fiicele sale, Oana și Catinca Roman, dar și de toți cei dragi și cei care au apreciat-o. Mioara Roman a decedat vineri, 23 februarie, la vârsta de 83 de ani.

Update 16:55: Mioara Roman a fost înmormântată într-o rochie neagră și cu un colier de perle la gât. Potrivit Gabrielei Lucuțar, Oana Roman a fost cea care i-a ales și cumpărat ținuta mamei sale.

„Este îmbrăcată într-o rochie neagră, elegantă, cu perle la gât. Și coliva are perle. Oana a cumpărat rochia și pantofii. A fost îmbrăcată elegant, cu haine noi, am machiat-o frumos”, a afirmat prietena Oanei Roman pentru Playtech.

Pe de altă parte, marele absent de la slujba de înmormântare a fost Petre Roman, care nu și-a condus fosta soție pe ultimul drum.

Update: 15:55: Slujba de înmormântare de la Biserică s-a încheiat, iar Mioara Roman este condusă acum pe ultimul drum. Cortegiul funerar se îndreaptă spre cimitirul Reînvierea, unde trupul fostei soții a lui Petre Roman va fi depus.

Update 15:25: Oana Roman a visat-o pe Mioara Roman cu câteva ore înainte de înmormântarea mamei sale. Vedeta a apărut la slujbă tristă, îmbrăcată în negru, iar durerea îi putea fi citită pe chip.

Potrivit Gabrielei Lucuțar, foarte multe persoane au venit să își ia rămas bun de la Mioara Roman.

Update 14:12: La slujba de înmormântare a Mioarei Roman se va împărți și colivă, așa cum se face la orice altă slujbă de acest fel. Doar că, celebra colivă este acoperită cu o foiță de aur de 24 karate.

La capelă a apărut și Mihai Mitoșeru, care a venit să își ia la revedere de la mama Oanei Roman. De asemenea, la slujbă au venit și Pepe și părinții lui, precum și avocata Lizeta Haralambie. Cu ochelari de soare la ochi, vizibil afectat de pierderea suferită de Oana Roman, Pepe a stat minute bune cu privirea în pământ.

Mioara Roman este înmormântată astăzi, 26 februarie

Mioara Roman este înmormântată astăzi, la trei zile după ce s-a stins din viață în azilul de lux din Snagov, unde era internată. Trupul neînsuflețit al acesteia a fost depus duminică, 25 februarie, la Biserica Sfântul Gheorghe Nou, unde are loc și slujba de înmormântare.

Oana Roman a fost cea care a anunțat locul și ora când mama sa va fi înmormântată.

„Pentru toți cei care doresc să își ia rămas bun de la mama. Va fi depusă mâine, duminică, 25 februarie, la ora 14, la Biserica Sfântul Gheorghe Nou, strada Cavafii Vechi nr. 6. Slujba de înmormântare va avea loc la aceeași biserică luni, 26 februarie, ora 14. Înmormântarea va avea loc după slujbă, la cimitirul Reînvierea, strada Reînvierii nr. 4”, a anunțat fiica Mioarei Roman pe rețelele de socializare.

Citește și: Gestul făcut de Traian Băsescu la priveghiul Mioarei Roman. Fosta soție a lui Petre Roman a fost evacuată din casă de politician / Foto

Citește și: Mioara și Petre Roman, o poveste de dragoste de peste trei decenii. „A fost adevărata iubire a vieții mele!”

Trupul Mioarei Roman, transportat pe ultimul drum cu o limuzină de lux

Oana Roman s-a ocupat de toate detaliile ce țin de înmormântarea mamei sale. Astfel, aceasta a vorbit cu Gabriela Lucuțar pentru a se asigura că Mioara Roman va avea o înmormântare frumoasă.

„Oana și-a dorit cel mai mult ca eu să o fac frumoasă pe mama ei pe ultimul drum, pentru că a fost o femeie frumoasă. Îi vom face un procedeu care se numește tanatoestetică funerară, o procedură de reconstrucție”, a dezvăluit Gabriela Lucuțar pentru Click.

De asemenea, la înmormântare vor fi multe flori albe, iar slujba va fi oficiată de patru preoți. Oana Roman a cerut să fie făcute și multe pachete ce vor fi împărțite persoanelor nevoiașe.

„Pentru funeralii, Oana a solicitat foarte multe flori albe, un munte de flori albe, se vor împarți foarte multe pachete pentru persoanele nevoiașe.  Va fi dusă cu o limuzină de lux, iar slujba va fi oficiată de patru preoți”, a mai spus Gabriela Lucuțar.

Citește și: Petre Roman, la priveghiul fostei soții, Mioara Roman. Cum au reacționat Catinca și Oana Roman când l-au văzut

Citește și: Dorian Popa a recunoscut că are un complex financiar din cauza tatălui care i-a părăsit: „Fiecare are o doză de frică de sărăcie”

Mioara Roman a murit la vârsta de 83 de ani

Mioara Roman a încetat din viață vineri, 23 februarie, la ora 1:00 dimineața. Oana Roman a dezvăluit că mama sa a încetat din viață în somn, în urma unui stop cardio-respirator.

„Ieri era bine, au mobilizat-o, totul era bine. La ora 1 noaptea a decedat practic în somn. Așa cum și-a dorit. În liniște și fără dureri. A făcut stop cardiac și au resuscitat-o, dar fără succes. A plecat linștită. În pace și asa cum și a dorit”, a afirmat Oana Roman pentru Spynews.

„Mereu a spus că vrea să moara în somn. Și Dumnezeu i-a împlinit dorința. Dumnezeu să o ierte și să o odihnească în pace! Va fi acum alături de părinții și sora ei”, a precizat ea.

Cine a fost Mioara Roman

Mioara Roman a fost prima soție a primului premier al României postdecembriste, Petre Roman. Împreună au avut o fată, pe Oana Roman. Cei doi au fost împreună timp de trei decenii, divorțând în anul 2007.

Anterior, Mioara Roman a fost căsătorită cu Iosif Zilahy, de care a divorțat în 1968, după 12 ani de căsnicie. Din mariajul lor, a rezultat Catinca Roman.

Mioara Roman a fost jurnalist și profesor universitar de limba arabă, cu realizări importante în mediul academic.

Fosta soție a lui Petre Roman s-a născut pe data de 19 aprilie 1940, iar o parte din copilăria sa și-a petrecut-o în Varșovia. Aceasta a lucrat timp de 17 ani la Radio București Internațional, unde a realizat interviuri memorabile cu Hosni Mubarak, fostul preşedinte al Egiptului, şi fostului rege Hussein al Iordaniei.

Sursă foto: Facebook, Libertatea (Dumitru Angelescu)

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton