Mioara Roman a murit în urma unui stop cardiac. Oana Roman: „A decedat practic în somn”

.

Mioara Roman a murit la 83 de ani în centrul de bătrâni în care se afla, în noaptea de 23 februarie. Cauza morții a fost dezvăluită de fiica sa, Oana Roman, la câteva ore de la deces. Fosta soție a lui Petre Roman suferea de Parkinson și, în ultima perioadă, starea ei de sănătate s-a degradat constant.

Oana Roman a dezvăluit cauza morții mamei sale, Mioara Roman

Mioara Roman a murit în somn, conform declarațiilor făcute de Oana Roman, în urma unui stop cardiac.

„Ieri era bine, au mobilizat-o, totul era bine. La ora 1 noaptea a decedat practic în somn. Așa cum și-a dorit. În liniște și fără dureri. A făcut stop cardiac și au resuscitat-o, dar fără succes. A plecat linștită. În pace și asa cum și a dorit.

„Mereu a spus că vrea să moară în somn”

Mereu a spus ca vrea să moara în somn. Și Dumnezeu i-a împlinit dorința. Dumnezeu să o ierte și să o odihnească în pace! Va fi acum alături de părinții și sora ei”, a declarat Oana Roman pentru Spynews. În momentul în care a primit vestea morții mamei sale, Oana se afla în Egipt, împreună cu fiica ei, Isabela, care a împlinit 10 ani, pe 21 februarie 2024.

De ce era internată Mioara Roman la azil

În ultimii ani, starea de sănătate a Mioarei Roman a fost extrem de fragilă. La finalul lui 2023, aceasta a fost supusă unei intervenții la Spitalul Floreasca din Capitală, unde s-a aflat mai multe zile sub îngrijire medicală. Ulterior, s-a întors în căminul pentru bătrâni în care familia a decis să integreze. Acolo, Mioara Roman a beneficiat, conform fiicei sale, de îngrijire la cele mai înalte standarde.

Cum arăta Mioara Roman în tinerețe. Ce profesie a avut și cu cine a fost căsătorită înainte de Petre Roman / Galerie foto

Petre Roman, prima reacție după moartea Mioarei Roman

Pe plan personal, Mioara Roman a avut o viață plină de încercări. A divorțat de Petre Roman, în 2007, după o căsnicie de 34 de ani. Fostul premier a părăsit-o pentru Silvia Chifiriuc, o femeie mai tânără cu 26 de ani.

Când a devenit soția lui Petre Roman, Mioara mai avea o fată, Catinca, dintr-o căsnicie anterioară. Ulterior, cei doi au devenit părinții Oanei Roman. Nu au mai păstrat legătura după divorț, însă, la scurt timp după moartea fostei soții, Petre Roman a avut o primă reacție.

Pe plan profesional, Mioara Roman a fost extrem de apreciată. În tinerețe, a lucrat ca jurnalist de radio, traducător, specialist în istoria și civilizația țărilor arabe.

Foto: Facebook, Libertatea

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton