Mioara Roman a murit la vârsta de 83 de ani. Oana Roman a dat vestea: „Te voi iubi mereu”

.

Mioara Roman, fosta soție a lui Petre Roman, a murit la vârsta de 83 de ani, după ce o lungă perioadă de timp s-a confruntat cu mai multe probleme de sănătate. Oana Roman, fiica ei, a fost cea care a a anunțat trecerea în neființă a mamei sale, pe rețelele de socializare, de la primele ore ale dimineții zilei de 23 februarie.

Mioara Roman a murit la 83 de ani

În ultimii ani, Mioara Roman s-a confruntat cu mai multe probleme de sănătate, ea fiind internată la un centru specializat, unde avea parte de toate îngrijirile necesare. Aceasta a ajuns de mai multe ori la spital în ultima perioadă, însă de fiecare dată a reușit să iasă învingătoare. Oana Roman nu a spus care este cauza morții mamei sale, ci doar s-a limitat la a anunța decesul ei.

„Drum lin în lumină mama mea bună și frumoasă. Îngerii să te vegheze și să povestești tuturor acolo sus toate lucrurile pe care le povesteai aici. Tot ce sunt îți datorez. Mulțumesc mămica mea pentru tot! Te iubesc și de voi iubi mereu! Dumnezeu să te ierte și să te odihnească în pace!”, a scris Oana Roman în mediul online.

Fiica Mioarei și a lui Petre Roman se află în vacanță în Egipt cu fiica sa, Isabela, când a primit și ea trista veste a trecerii în neființă a mamei sale.

După ce a primit vestea morții mamei sale, Mioara Roman, aceasta și-a schimbat și poza de profil, într-una cu o lumânare aprinsă.

Citește și: Cornel Păsat, adevărul nespus despre relația cu Oana Roman: „Are suflet bun, dar e aprigă la mânie”

Citește și: Oana Roman, despre anii de iad cu Marius Elisei: „Nu exista niciun fel de contact, nici fizic”

Cauza morții Mioarei Roman

La câteva ore de la decesul Mioarei Roman, fiica sa, Oana, a dezvăluit și care a fost cauza decesului mamei sale. Potrivit acesteia, fosta soție a lui Petre Roman a murit în somn, în urma unui stop cardio-respirator.

„Ieri era bine, au mobilizat-o, totul era bine. La ora 1 noaptea a decedat practic în somn. Așa cum și a dorit. În liniște și fără dureri. A făcut stop cardiac și au resuscitat-o, dar fără succes. A plecat linștită. În pace și asa cum și a dorit”, a declarat Oana Roman pentru Spynews.

Influencerița a precizat că mama sa întotdeauna și-a dorit să aibă o moarte liniștită, în somn, iar dorința i s-a îndeplinit.

„Mereu a spus ca vrea să moara în somn. Și Dumnezeu i-a împlinit dorința. Dumnezeu să o ierte și să o odihnească în pace. Va fi acum alături de părinții și sora ei”, a mai spus Oana Roman.

De ce boală suferea Mioara Roman

Mioara Roman, care a divorțat de fostul premier Petre Roman în anul 2007, după mai bine de 30 de ani de căsnicie, era internată într-un cămin de bătrâni în momentul în care a încetat din viață.

Citește și: Ce face Naomi Hedman după despărțirea de Florin Ristei. Cum a fost surprinsă în Marea Britanie

Citește și: Ce relație au Catinca și Oana Roman acum. Ce spune designerul despre divorțul surorii mai mici: „E ținta atacurilor”

Mioara Roman suferea de o formă gravă de Parkinson, dar şi de o degenerare neurocognitivă. Pentru a-i oferi îngrijirea necesară, Oana Roman a decis să o interneze la azilul de lux de lângă Capitală și mergea des în vizită la cea care i-a dat viață.

Fosta soție a lui Petre Roman a fost jurnalist, traducătoare și profesoară de limbă şi civilizație arabă. Fostul premier a anunțat că revine în țară când a auzit de decesul Mioarei.

Oana Roman, criticată pentru că și-a dus mama la azil

Anul trecut, Oana Roman a fost criticată pe rețelele de socializare pentru că a decis să își interneze mama la azil. Atunci, influencerița a reacționat dur, transmițându-le acestora un mesaj.

„Pentru cei care au tupeu să spună că eu am abandonat-o pe mama. Atât cât s-a putut a avut activități curente la fel ca întotdeauna. Fix acum un an eram cu ea în oraș la cafea. Acum nu se mai poate, dar tot ieșim la cafea pe terasă acolo unde este acum. A stat cu mine în casă atât cât s-a putut, casă pe care am cumpărat-o special pentru ea ca să avem loc toți. Totul am făcut singură! Tot suportul pentru ea cu mutatul, boala, toate le-am dus și le duc singură, fără să crâcnesc și fără să mă plâng”, a spus Oana Roman pe pagina sa de Instagram, în iulie 2023.

Vezi în Galeria FOTO de mai sus mai multe imagini cu Mioara Roman

Sursă foto: Facebook

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton