Mihai Leu, cucerit de soție cu un mesaj de suflet: „Iubirea noastră crește și strălucește tot mai puternic”

.

Mihai Leu a boxat de multe ori cu viața, dar a ieșit de fiecare dată câștigător. Astăzi, la 55 de ani, se poate lăuda cu o familie frumoasă, numeroase reușite sportive și o luptă câștigată cu o boală nemiloasă, cancerul de colon.

Mihai Leu și-a serbat ziua de naștere ieri, a primit multe mesaje, dar unul ceva mai special. Anna, soția lui, a vorbit despre sentimentele profunde ce îi leagă.

Mihai Leu, răsfățat de soție, la aniversarea de 55 de ani, cu vorbe alese

„Dragul meu soț, cu fiecare an care trece, iubirea noastră crește și strălucește tot mai puternic. La mulți ani, sărbătorim împreună dragostea noastră și tot ce am realizat împreună! Te iubesc cu toată inima mea!”, a scris Anna Leu, pe o rețea de socializare.

Mihai Leu și-a cunoscut soția în Germania și a știut din primul moment că o să îi rămână aproape o viață, dar a fost nevoit să îi facă să îi facă timp de mai multe luni curte. Anna, italiancă la bază, i-a împărtășit sentimentele. Sunt de 30 de ani împreună, dar în mariajul lor nu au existat niciodată momente de monotonie.

 „Cred că soția mea a avut o viață grea lângă mine. A stat lângă ringul de box tot timpul, nu e plăcut să vezi cum cel pe care îl iubești primește lovituri. După ce a renunțat, am ajuns la raliuri. Să stai lângă traseu sau în camera de hotel, să te gândești dacă se întâmplă ceva, nu e ușor. Am terminat cu asta, a venit problema medicală. Tot timpul a apărut câteva ceva, iar asta cred că ne-a făcut să fim uniți, iar sentimentele noastre să fie la fel”, spunea Mihai Leu pentru Gândul.

Cum a cunoscut-o Mihai Leu pe Anna

Când s-au cunoscut, el era cu fata antrenorului său, căreia îi arăta orașul, pentru că se mutase acolo de puțin timp. „Când am văzut-o pe Ana, i-am mărturisit persoanei cu care eram: „Aceasta va fi soția mea”. I-am făcut curte câteva luni, nu m-am lăsat”, recunoaște Mihai Leu.

Crede că în dragoste ambiția nu își are rostul, iar „Iartă-mă” și „Te iubesc!” pot fi cuvinte esențiale, pentru că te pot împiedica să te împrietenești cu suferința. 
„Sunt importante amândouă. Când spui Iartă-mă!, ai puterea să recunoști că ai greșit, iar ăsta e un lucru omenesc. Eu cred că orgoliul este cel care duce la foarte multe dispute. Țin minte o replică dintr-un fim. „În dragoste, să nu faci niciodată ambiție!” Nu își are sensul, suferi tu, suferă celălalt. Dacă se ajunge la o ceartă, fiecare crede că are dreptate, poate că e important ca unul dintre ei să facă pasul și să recunoască că a greșit”, adaugă marele sportiv.

„Soția mea a avut rolul esențial în educația fiului nostru, dar contează și modelul pe care copilul și-l alege”

Mihai și Anna se mândresc cu fiul lor Marco, care are 30 de ani și le seamănă foarte bine. Nu a ținut niciodată prima pagină a ziarelor cu trăirile lui, ba chiar, dincolo de pasiunea lui cunoscută pentru raliuri, și-a învăluit viața într-o discreție totală.

 „Soția mea a avut rolul esențial în educația fiului nostru, dar contează și modelul pe care copilul și-l alege. Marco a avut un concurs de biciclete, a căzut și și-a rupt mâna, dar și-a continuat drumul. L-am strigat, dar nu a vrut să se oprească. A terminat cursa, l-am luat în mașină și am plecat la spital. Pe drum l-am întrebat ce a fost în capul lui de a făcut asta. Marco mi-a spus atunci: «Mai știu eu pe cineva care a boxat cu mâna ruptă și a câștigat». Așa a învățat să nu renunțe”, adaugă Mihai Leu, pentru aceeași publicație.

Pe comunicare și încredere s-a bazat întotdeauna și relația cu fiul său. „O singură dată am ridicat vocea la el și soția mi-a spus: Nu mai țipa la el, că râde de tine”, povestește Leu.

Citeşte și: Monica Tatoiu, în cârje după o operație complicată. Imaginea înduioșătoare publicată. „Nu îmi place să fiu ținută de mână”

Citeşte și: Harry a umilit-o pe Camilla atunci când a mers să își viziteze tatăl bolnav. Soția lui Charles nu o să uite acest „tratament”

Citeşte și: Tom Cruise are o iubită cu 25 de ani mai mică. Femeia care l-a cucerit pe actor după trei divorțuri: „A rămas în apartamentul ei”

Citeşte și: Cum sărbătoresc vedetele Valentine’s Day. Andreea Bălan, fericită în brațele lui Victor Cornea: „Iubirea adevărată vindecă” / Galerie foto

„Când eram mic, eram foarte slăbuț, iar toată lumea îmi spunea că nu am cum să fac performanță, iar toate astea m-au ambiționat”

A ajuns departe, chiar dacă drumul până aici nu a fost unul ușor de parcurs. Când are nevoie de un moment de respiro, Leu se îndreaptă către sacul de box, așa cum făcea și în copilărie, atunci când ceilalți nu credeau în șansele lui. „Când eram mic, eram foarte slăbuț, iar toată lumea îmi spunea că nu am cum să fac performanță, iar toate astea m-au ambiționat. Boxul nu este așa cum îl vedea lumea, o bătaie, este un joc de gândire, trebuie să ai o strategie foarte bună. Când aveam 14 ani, un medic mi-a spus să nu mai fac sport, că am probleme cu inima, iar eu am făcut toată viața. Când am devenit campion mondial, în a treia repriză mi-am rupt tendonul de la mână, dar am continuat să boxez și am câștigat.

În general, sportul contează mult mai mult decât cred oamenii, pentru că, într-un fel, te pregătește pentru viață. Dacă un copil începe să facă sport la cinci ani, el știe că trebuie să ajungă la poartă ca să dea gol, să nu și faulteze adversarul, iar toate astea au o legătură strânsă cu viața”, mai spune Mihai Leu.

Foto: Facebook

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton