Mihaela Bilic, despre ce a învățat din traiul în pădure: „Confortul și civilizația duc la supraconsum alimentar”

.

Mihaela Bilic (54 ani) a ales să trăiască în ultimele luni în cabana pe care și-a construit-o în pădure, în Câmpina, orașul în care a copilărit. După ce a petrecut vara acolo, medicul nutriționist a revenit în mediul online cu câteva concluzii legate de consumul alimentar și viața dusă în confort.

Mihaela Bilic, concluzii după vara petrecută la cabana din pădure

Mihaela Bilic a ales să își petreacă lunile de vară în cabana pe care și-a construit-o în mijlocul pădurii, pe un teren situat în apropierea casei în care și-a petrecut copilăria, alături de bunici. Aceasta a ales să ducă un trai umil, fără curent, apă curentă sau aer condiționat, așa cum o făceau oamenii pe vremuri. După această experiență inedită, medicul nutriționist a tras câteva concluzii.

„Concluzia verii: confortul și civilizația duc la supraconsum alimentar. Anul ăsta am trăit o experiență inedită: viața la țară. Sau mai bine spus viața la pădure, pentru că în ultimele 6 luni am încercat să trăiesc cat mai simplu/rudimentar. La ce concluzii am ajuns “pe pielea mea”, ca să zic așa? Că sunt dependentă de curentul electric, fără el nu există nici lumină, nici căldură. Iar frigiderul este cel mai mare lux, mai ales într-o vară caniculară. Este oribil să nu poți păstra mâncarea, totul se strică instantaneu. Nu mai vorbesc de faptul că anumite produse trebuie consumate reci: apă, suc, bere, prosecco, înghețată, pepene… A avea cuburi de gheață într-un congelator este un adevărat răsfăț”, a scris Mihaela Bilic pe pagina sa de Facebook.

De asemenea, medicul nutriționist a precizat că „cea mai interesantă concluzie” a fost legată de ritmul meselor.

Citește și: Mihaela Bilic, despre cel mai puternic agent de îmbătrânire: „E ca și cum pui rugină în fiecare celulă”

Citește și: Mihaela Bilic, despre alimentul care face minuni pentru siluetă: „Elimină inflamația din organism și intensifica arderile”

„Am realizat că atunci când stai în condiții rudimentare, fără o canapea confortabilă în care să te tolănești, fără televizor, fără ronțăieli prin dulapuri și mai ales fără posibilitatea de a găti (nici măcar un ou ochi sau un sendviș cald), nu-ți mai trebuie mâncare!”, a mărturisit ea.

„Viața fără bucătărie și electrocasnice duce obligatoriu la o dietă simplă, fără pofte și ifose culinare. Mănânci când îți e foame cu adevărat. Iar capul se liniștește și nu se mai gândește mereu la mâncare… pentru că nu are!”, a mai spus Mihaela Bilic.

Medicul nutriționist, despre viața la țară

Mihaela Bilic a explicat că această experiență inedită a reprezentat o întoarcere în timp, în vremea copilăriei, când își petrecea vacanțele la bunici, fără să-i pese de mâncare.

„Pentru mine a fost o întoarcere în timp, în vremea copilăriei trăite la bunici, când nu mi-am pus niciodată problema ce și cat mănânc. Aveam un tron pe prispă, în loc de frigider, și un singur fel de mâncare la masă: ciorbă și/sau tocăniță. Nu-mi amintesc de niciun desert, în afară de cozonacul de Paște și de Crăciun sau orez cu lapte din când în când. Cartofii nu erau prăjiți, ci lipiți de cratiță, iar fructe mâncam doar dacă găseam prin copacii din curte. Pâinea era mereu veche, iar salam primeam doar când veneau în vizită părinții de la București”, a continuat ea.

Citește și: Mihaela Bilic a terminat construcția cabanei din pădure. Cum arată acum: „Căsuța din povești”

Citește și: Mihaela Bilic, alimentul care te hidratează și hrănește, fără pericol pentru siluetă: „Are și efect probiotic”

Potrivit Mihaelei Bilic, la țară nu există mâncatul pe bază emoțională, mai ales că acolo copiii sunt tort timpul ocupați. Astfel, ea a făcut și câteva dezvăluiri despre copilăria ei la Câmpina.

„La țară nu mâncam emoțional pentru că nu aveam timp, eram toată ziua pe șanț sau la gârlă. Nici seara nu ronțăiam în fața unui ecran, pentru că jucam “elasticul” sau “frunza” sau “țară țară vrem ostași”! Copilăria mea a fost frumoasă, deși nu aveam multe mijloace materiale. Nici gustări între mese n-am avut și nici avocado. Și am constatat cu surpriză și bucurie că viața simplă este al naibii de frumoasă… și perfect echilibrată alimentar”, a subliniat medicul nutriționist.

De asemenea, ea a distribuit în mediul online și un filmuleț cu căsuța ei din pădure, unde s-a bucurat de liniște în această perioadă caniculară.

Vezi în Galeria FOTO de mai sus mai multe imagini cu casa din pădure a Mihaelei Bilic

Sursă foto: Facebook

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton