Se apropie sărbătorile de iarnă și mulți dintre noi deja poftesc, probabil, la bunătățile tradiționale cu care se vor delecta la masa de Crăciun sau la cea de Anul Nou. Știm la ce să ne așteptăm când ne gândim la bucatele festive românești, dar v-ați întrebat vreodată cum arată meniul de sărbătoare al Casei Regale Britanice?
Având în vedere că este vorba despre o familie regală, cel mai probabil, mulți dintre noi ne-am putea duce cu gândul la preparate culinare de lux, dar mesele de Crăciun ale Reginei Elisabeta și ale familiei ei sunt mult mai simple decât am crede.
Un fost bucătar de la Palatul Bukingham, Darren McGrady, a dezvăluit care este meniul festiv al regalităților britanice.
An de an, Regina și familia își petrec Crăciunul la Palatul Sandringham. După participarea la slujba religioasă ținută în Ajunul Crăciunului, Suverana își așteaptă invitații la palat cu o masă mare, dar pe care fostul bucătar o consideră destul de “plictisitoare”.
Meniul de Căciun este același în fiecare an, iar preparatul nelipsit de pe masa regală este curcanul.
„Familia se va aduna, probabil, la masă după slujba de la biserică. Din meniu nu vor lipsi: salata de creveți și homarul alături de diverse garnituri din legume cum ar fi: păstârnac, morcovi sau varză de Bruxelles. La desert, ei mănâncă faimoasa budincă cu unt și coniac. De fapt, sunt plictisitori când vine vorba de festivități. Nu fac șuncă sau altceva, doar curcani tradiționali.
La un Crăciun, am făcut trei curcani: unul pentru regină și familia ei, unul pentru copii și unul a fost pentru cei 100 de angajați ai Casei Regale. Așa toată lumea a avut un prânz festiv de Crăciun. Curcanii sunt umpluți cu castane sau salvie și ceapă și se servesc cu piure de cartofi, cartofi copți și sos de merișoare”, a dezvăluit Darren McGrady, potrivit Daily Star.