Melania Trump a obţinut cetăţenie americană pe baza „Vizei Einstein”, rezervată pentru imigranţii cu „abilităţi extraordinare”

.
Prima doamnă a Statelor Unite, Melania Trump, a obţinut cetăţenia americană pe baza „Vizei Einstein”, ce este de regulă rezervată pentru imigranţii cu „abilităţi extraordinare”, care au avut „merite recunoscute pe plan naţional şi internaţional”.

Viza EB-1, cunoscută şi sub numele de !Viza Einstein”, se acordă în general doar persoanelor cu înalte merite, precum câştigătorii premiilor Pulitzer sau Oscar, medialiaţii olimpici şi cercetătorii cu merite academice sau premii internaţionale, relatează BBC.

Melania Trump a depus actele pentru viză în anul 2000, când se afla deja într-o relaţie cu Donald Trump. Ea a obţinut viza un an mai târziu, fiind una dintre cele cinci persoane care au primit viză în 2001.

Citeşte şi: Ce a făcut Melania Trump când soțul ei a vrut să o ia de mână

Modelul de origine slovenă a obţinut cetăţenie americană în anul 2006, moment în care i s-a permis să îşi aducă părinţii în Statele Unite.

Melania Trump a călcat pe teritoriul SUA pentru prima dată în 1996, pe baza unei vize turistice, obţinând apoi mai multe vize de muncă pentru imigranţi. L-a cunoscut pe Donald Trump în 1998, la o petrecere din New York, când era doar un fotomodel la început de drum.

Prima doamnă a Statelor Unite a lucrat ca model în Europa şi a apărut în câteva reviste înainte de a aplica pentru „green card”.

Citeşte şi: 6 lucruri pe care nu le știai despre Melania Trump ca mamă

Cum primeşti Viza Einstein

Imigranţii care aplică pentru „Viza Einstein” trebuie să aducă în sprijinul lor acte doveditoare ale meritelor excepţionale pe care le-au avut într-un anumit domeniu sau să îndeplinească toate cele 10 criterii de excelenţă în domeniul în care lucrează.

Printre aceste criterii se află apariţiile în publicaţii renumite, contribuţiile semnificative şi originale aduse în domeniu sau expoziţiile artistice pe care le-au avut, însă un specialist a dezvăluit faptul că sistemul poate fi „păcălit”.

„Nu trebuie să ai un premiu Nobel pentru a obţine această viză extraordinară. Am obţinut-o şi pentru persoane de care nu s-a auzit şi nici nu se va auzi vreodată”, a afirmat un avocat specializat în obţinerea vizelor pentru SUA.

Potrivit acestuia, scrisori semnate de nume mari precum Quentin Tarantino, Steven Spielberg sau chiar Barack Obama pot fi foarte convingătoare în obţinerea vizei.

„Sunt singur că Melania Trump a avut nişte scrisori de recomandare foarte importante, semnate probabil chiar de Donald Trump”, a mai spus avocatul.

Google News Urmărește-ne pe Google News

PE ACELAȘI SUBIECT
   
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton