Medici renumiți din România, despre Florin Condurățeanu: „Nu se plângea de nimic”

.
Florin Condurățeanu s-a stins din viață în urma unui stop cardio-respirator. Mai mulți medici renumiți din România, apropiați ai jurnalistului, s-au arătat șocați de vestea morții lui, dat fiind că acesta nu a dat niciun semn că s-ar simți rău. 

Renumitul medic chirurg Mircea Beuran, un prieten bun de-al jurnalistului Florin Condurățeanu, a mărturisit că a vorbit cu acesta în urmă cu câteva zile, dar nu s-a plâns de vreo problemă, ci încerca să ajute pe altcineva.

„Zilele trecute am vorbit cu el, tot timpul se preocupa de sănătatea tuturor. În urmă cu 3-4 zile când am vorbit, nu dădea niciun semn de oboseală, de durere, de suferinţă, mă gândesc că pe căldura asta s-a întâmplat ceva.

Şocul acesta cardiorespirator trebuie să fie judecat ca o suferinţă cardiacă, cupleta inimă-plămâni funcţionează împreună, probabil cea care a cedat a fost inima, nu plămânii. El era foarte discret cu viaţa lui, nu ştiu dacă avea vreo suferinţă.

Tot timpul l-a preocupat starea de sănătate şi să aducă cât mai multe amănunte omului vizavi de cum să-şi păstreze sănătatea. Mă reculeg greu, n-am avut o astfel de trăire ca în clipa în care am aflat că a murit”, a spus medicul.

Citește și: Drama lui Florin Condurățeanu. Părinții săi au murit în același spital, la distanță de zece luni

Reacțiile vedetelor după moartea lui Florin Condurățeanu: „Îmi dau seama că l-am văzut nemuritor”

Jurnalistul Florin Condurățeanu a încetat din viață la 71 de ani

Johnny Solinger, fostul solist al trupei Skid Row, a murit

Florin Condurățeanu ar fi avut probleme cu inima

Potrivit fostului ministru al Educației, Ecaterina Andronescu, Florin Condurățeanu s-ar fi stins din viață în brațele fiului său.

„L-am sunat pe Răzvan (fiul ziaristului – n.r.) şi mi-a confirmat că i-a murit în braţe. De la muncă i s-a făcut rău, venea de la muncă sau tocmai venise de la muncă. (…) Cred că suntem şocaţi toţi şi va fi greu să ne revenim. (…). Eu pot să spun ce a fost pentru mine Florin Condurăţeanu: un fel de patriarh al jurnaliştilor. (…) Să îl păstrăm în memoria noastră aşa cum a fost, un mare jurnalist, un mare om”, a declarat pentru România TV Ecaterina Andronescu.

Potrivit medicului Sorin Oprescu, jurnalistul ar fi avut probleme cu inima încă de acum 18 ani: „Avea oarece tulburări cu aproape 18 ani în urmă, tulburări de ritm cardiac. Astea sigur nu au fost de bun augur pentru perioada care a urmat”,  a precizat Oprescu, potrivit romaniatv.net.

Şi chirurgul cardiovascular Horaţiu Moldovan, fost secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, a vorbit cu Florin Condurățeanu cu câteva ore înainte de moartea fulgerătoare a acestuia.

„Am vorbit cu el azi la ora 15, nu avea nici cea mai mica acuză, nu se plângea de nimic. Mi-a fost pacient în urmă cu câţiva ani pentru o problemă vasculară, periferică. Dacă nu mă înşel, era diabetic, nu ştiu să fi avut o problemă cardiacă. Moartea care survine brusc în cele mai multe cazuri e de origine coronariană”, a spus medicul în emisiunea lui Victor Ciutacu.

Credit foto: Oana Dinu

 

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

PE ACELAȘI SUBIECT
   
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton