Actoria presupune multe sacrificii, printre acestea numărându-se și metoda extremă de a pierde sau câștiga în greutate pentru un rol. Este și cazul actorului Matt Damon, care în anul 1996 a slăbit pe cont propriu 30 de kilograme, pentru a juca în filmul „Courage Under Fire”.
„Cel mai provocator rol pe care l-am avut a fost cel din <>, când am slăbit toate acele kilograme de unul singur. A fost cea mai mare provocare fizică de care am avut parte. Am în jur de 86 de kilograme acum, iar în film avea 63, o greutate nenaturală pentru mine, care nu mă mulțumea nici când aveam 25 de ani”, a mărturisit actorul.
În acest film, Damon interpretează rolul unui medic militar dispărut în misiune. A alergat zilnic 20 de kilograme și a menținut o dietă care consta într-un singur aliment – piept de pui la grătar, împreună cu o cantitate considerabilă de cafea și țigări, fapt ce a rezultat în pierderea a 30 de kilograme Nu a avut bucătar sau nutriționist, fiind un plan de regim pe care l-a gândit singur.
Actorul, care în mod normal adoră să mănânce taco, cu o tortilla crocantă și multă carne de vită, a avut probleme de sănătate după ce a ținut această dietă strictă. El a fost nevoit să consulte un medic și să țină un tratament pentru reglarea glandelor suprarenale, care au avut de suferit.
Matt Damon a suferit o transformare radicală și pentru rolul său din „The Informant” (2009), când s-a îngrășat în jur de 15 kilograme. Însă după chinul la care și-a supus corpul în 1996, actorul spune că nu i-a fost deloc greu să se îngrașe.
„A fost foarte, foarte simplu să mă îngraș. A fost amuzant, probabil cea mai amuzantă perioadă din cariera mea pentru că nu trebuia să mă mai duc la sală și mâncam pur și simplu orice vedeam”, a povestit Damon.