Si pentru Traian Galleguillos experienta show-ului de la Pro Tv a fost decisiva: imediat dupa incheierea filmarilor, acesta a urmat cursuri de bucatar si chef, si-a luat diploma si s-a si angajat in bucataria restaurantului Escargot Bistro. La fel a facut si Maria Secrieriu, care semneaza meniul in restaurantul Rococo Bistro & Lounge: Am reusit sa pun pe picioare o frumoasa colaborare, intr-o locatie chic, unde va astept pe toti cu mare drag sa gustati din preparatele mele. Si mi-as mai dori sa pot pleca prin tara intr-un turneu marca ”MasterChef” impreuna cu cativa colegi, in asa fel incat toata lumea sa poata degusta preparate unice”, a mai spus Maria.
Vlad Muresan, somelierul de la ”MasterChef”, isi continua in paralel cu activitatea sa si pasiunea pentru gatit. Recent, acesta a fost invitat sa le gateasca preparate delicioase copiilor de la gradinita Tandarica din Cluj. ”Am acceptat cu drag invitatia de a gati alaturi de copii, de a le arata felul in care se transforma ingredientele, de a le povesti cate ceva despre drumul de la ingredientul in stare prima si pana la produsul final, de a le transmite placerea de a gati”, spune Vlad.
Acesta e de parere ca echilibrul alimentar este cea mai buna solutie in educarea gastronomica a celor mici, astfel ca dorinta sa a fost in primul rand sa le arat copiilor faptul ca mancarurile lor preferate, dar de multe ori interzise pot sa fie sanatoase: ”De aceea am gatit pizza cu ei, dar numai cu legume, limonadasi spuma de capsune. A gati impreuna cu copiii e un exemplu al felului in care viata mea a inceput sa se schimbe dupa MasterChef. Cu siguranta ca nu m-as fi simtit in largul meu sa accept o astfel de invitatie acum cateva luni, dar MasterChef mi-a adus mai multaincredere in mine, depasirea unor bariere mentale, precum si punerea in practica a unor dorinte.”
Si Maria Pop s-a dedicat atelierelor culinare cu copii, mai ales ca experienta de mamica o ajuta in conceperea de meniuri speciale pentru cei mici. ”Ideea atelierului de gatit pentru copii a venit din pasiune, m-am gandit ca si copii mei se joaca cu lingurile de lemn, cu oalele, cu vasele”, povesteste Maria.
”Si mi-am zis sa facem si noi in Baia Mare, tinand cont ca in Romania sunt aproximativ 3 ateliere de acest gen. Surpriza a fost sa vina dublul numarului de copii anuntati initial si i-am primit pe toti. Si asa am gatit alaturi de 100 de copii. Am gatit ”pizza magica” pentru ca este un produs pe care il mananca orice copil. Mi-am adus aminte de copilaria mea, cand eram innebunita dupa pizza, as fi mancat non-stop, in fiecare zi. Am zis ca e magica deoarece e gatit de copii si acest lucru o face magica. As repeta aceasta experienta oricand si mi s-a propus chiar sa mai facem ateliere si cu prajituri”, mai spune aceasta incantata.