Iată cei 24 de concurenţi care intră în bucătăria Masterchef în acest sezon. Care este preferatul tău?Andreea PojarAndreea are 27 de ani si dragostea pentru bucatarie i-a fost insuflata de bunica sa si de toti oamenii care gatesc cu pasiune. A invatat sa gateasca singura in ultimii 5 ani, cand a experimentat foarte multe retete, insa primele lucruri de baza le-a aflat de la bunica sa. Ii plac foarte mult dulciurile, pentru ca simte ca ii face pe oameni fericiti. Andreea prepara dulciuri in fiecare saptamana si visul sau este sa aiba o cofetarie proprie. Lucreaza intr-o multinationala, dar crede ca personalitatea ei se poate exprima cel mai bine in domeniul dulciurilor.Nicoleta MateaNicoleta are 24 de ani si este din Bucuresti. A absolvit Facultatea de Actorie la o universitate particulara si a lucrat in diferite proiecte de televiziune. Nicoleta spune ca a inceput relativ recent sa gateasca si niciodata nu urmeaza cu strictete retetele. Gateste in special preparate din bucataria romaneasca si italiana, in functie de inspiratie. Visul sau cel mai mare este sa devina o actrita cat mai cunoscuta in Romania.Vezi mai multe poze în galeria foto. CLICK AICI!Stefania MacauStefania are 29 de ani si este casatorita de doi ani. A invatat sa gateasca singura si isi doreste sa ajunga un bucatar profesionist. Recunoaste ca de gatit s-a apucat serios dupace s-a casatorit, mai mult de nevoie, insa treptat a descoperit ca este pasionata de aceasta arta si viseaza sa ajunga sa gateasca cu gust si rafinament. Cea mai haioasa intamplare legata de gatit a fost acum 3 ani cand a trebuit sa gateasca o cina in doi si sa impresioneze cu calitatile sale culinare, numai ca a incurcat uleiul cu tuica. Georgeta JalbaCasatorita si mama a doi copii, Georgeta sau Gina cum ii spun apropiatii gateste cu mare pasiune pentru familia sa. In varsta de 40 de ani, si-a deschis in 2002 o firma de consultanta juridica ce a functionat pana in momentul in care criza si-a spus cuvantul si a fost nevoita sa o inchida. De atunci isi dedica timpul celor dragi. Traditia in familia sa este ca fiecare eveniment, oricat de mic ar fi, sa fie sarbatorit.Astfel ca Georgeta isi pune imaginatia la treaba si gateste cu drag.Era copil cand s-a apucat de gatit: abia astepta sa vina mama sa de la serviciu ca sa o ajute in bucatarie, curatand cartofi, ceapa, morcov. Gatesc zilnic si incearca sa o faca cat mai sanatos, invatindu-si si copiii sa manance sanatos si sa evite pe cat posibil produsele fast-food.Rares BurduceaAnalist IT de meserie, Rares spune ca primul contact cu bucataria s-a petrecut in copilarie. Mergea in vila administrata de tatal sau si locul sau preferat era bucataria. La 8 ani a ajutat la gatirea unui ecler cu crema de nes. Treptat, pasiunea sa a evoluat: tot ce vedeain restaurante voia sa gateasca si el acasa. Acum gateste frecvent peste, vita, pui si incearca mereu preparate noi din bucataria frantuzeasca, asiatica si italiana. Iubeste tot ce este gatit afara, la foc, iar bunica sa l-a invatat sa faca cozonaci.Ana RotaruAna are 23 de ani, este din Chisinau, insa locuieste in Bucuresti. A invatat sa gateasca urmarind retete pe internet sau la televizor. A fost nevoita sa invete sa gateasca pentru ca a venit la facultate in Bucuresti si, fiind singura, a trebuit sa se gospodareasca. Adora sa prepare fructe de mare, este o slabiciune de-a ei: prefera midiile si incearca sa le prepare cat mai special, cam de cateva ori pe saptamana.Este talentata si la desen, obisnuieste sa faca desene cu rochitele pe care le duce la croitorie. Considera ca se poate exprima creativ prin preparatele culinare. Ambitia ei este sa se intoarca in Chisinau si sa faca ceva maret sau sa prezinte o emisiune culinara. La preselectiile “MasterChef” le-a marturisit juratilor ca este insarcinata.Maria SecrieriuLa 24 de ani, Maria conduce impreuna cu sotul ei o afarece – o spalatorie auto. Mama sa este romanca, iar tatal italian. Parintii ei au divortat insa cand Maria era foarte mica, astfel ca nu si-a cunoscut tatal.A invatat sa gateasca de la bunica sa, care si acum ii mai imparte secrete din bucatarie. Iar de la bunicul sau a furat reteta clatitelor pufoase.Este pasionata de drumetii, fotografie, make-up, sport.Preparatele care ii ies foarte bine sunt papanasii, checul in 2 culori, vinetele cu maioneza. Insa dulciurile sunt preferatele ei in materie de gatit si mereu cauta pe internet cate o reteta interesanta. Isi doreste sa poata ajunge sa gateasca ca Petru, primul castigator “MasterChef”, si ca din participarea la acest show sa invete ceva constructiv, sa capete experienta ca om si bucatar. Traian GalleguillosTraian are 38 de ani si in prezent se ocupa de cresterea baietelului sau in varsta de 3 ani. Mama sa este romanca, iar pe tatal sau, de origine chiliana, l-a cunoscut cand avea 18 ani. A terminat o facultate cu profil economic, apoi, la 21 de ani, a plecat din tara si a trait in Germania, Spania, Grecia, Italia, Anglia, Chlie si Columbia. Din 2003 s-am intors in tara. Prima sa reteta facuta la indrumarea mamei, care era internata in spital, a fost o ciorba de pui. Dupa ceva timp a intervenit placerea de a gati. Stilul sau de mancare este unul simplu si usor, iar din bucatariile pe care le-a incercat a reprodus intotdeauna felurile cu o nota personala. Victor NemesVictor este instructor moto si pilot. Este casatorit si are doi copii, dintre care unul este adoptat din Cambogia. De mic a visat numai la motociclete si masini, drept pentru care aproape toate hobby-urile lui sunt legate de viteza si adrenalina: kart, motociclism, surf. Are 35 de ani si prima oara cand a facut cunostinta cu bucataria era in clasa a doua si pentru ca nu era nimeni acasa a gatit o omleta cu slanina si coaja de ou “delicioasa”. In ciuda faptului ca este atras de viteza, bucataria il linisteste si ii da mana libera la creativitate. Nu foloseste condimente din cutie pentru ca nu au aceeasi aroma ca cele naturale. “MasterChef” este pentru el o provocare si o dorinta de a evolua pe plan gastronomic. Madalina CraciunA invatat sa gateasca singura, experimentand. Madalina crede ca singurul moment in care se poate exprima liber si elibera de stresul cotidian este cel in care gateste. A urmat medicina, insa viseaza sa ajunga un bucatar cautat de cele mai pretentioase restaurante din lume. Cea mai mare realizare a vietii sale este fiica sa, Maria, care a sustinut-o si la preselectiile “MasterChef”. A lucrat in SUA timp de 4 ani. Ii place sa gateasca paste in combinatii trasnite, dar si preparate din legume cat mai colorate, cu carnuri diferite. Gateste des si din bucataria internationala, combina ingrediente neasteptate si spera sa gaseasca la “MasterChef” confirmarea ca are talent in bucatarie.Vezi mai multe poze în galeria foto. CLICK AICI!Bogdan RomanAre 32 de ani si este web designer. Este casatorit si gateste de cand se stie, primele experiente in bucatarie fiind de pe la 6-7 ani.In mare parte a invatat singur sa gateasca, iar bazele le-a primit de la bunica sa si de la celebra carte de bucate scrisa de Sanda Marin. Vede bucataria ca pe o forma de arta si si-a cultivat aceasta pasiune singur, din dorinta de a descoperi si imbunatati gusturi si arome noi. A gatit de unul singur toata mancarea pentru 60-70 persoane, cand un prieten bun l-a rugat sa gateasca pentru botezul primului sau nascut. Este pasionat de pescuit, baschet, drumetii montane si gratare in aer liber. Ambitia sa este sa devina un bucatar faimos, sa fie abordat pe strada de necunoscuti care sa ii ceara diverse sfaturi si retete.Mihai ToaderBucataria il pasioneaza, dar il si relaxeaza. S-a apucat de gatit in timpul facultatii, cand a trebuit sa isi prepare singur de mancare. Gateste de toate si abordeaza cu curaj stilul fusion. Face si dulciuri cam o data pe saptamana, insa cel mai des gateste paste. Condimentele preferate sunt verdeturile, chimenul, paprika, piperul alb, vinul.A terminat ASE-ul si lucreaza in domeniul marketingului. Pentru el, “MasterChef” inseamna cel mai important concurs din viata sa, un vis aproape ajuns realitate.Ioana TecsaIoana este specialist IT si are 29 de ani. Locuieste si munceste in Cehia de aproape 2 ani, insa a venit in tara special pentru concursul “MasterChef”. Pasiunea pentru gatit a mostenit-o de la mama sa, care a fost bucatareasa. In grupul sau de prieteni e singura pasionata de gatit, astfel ca de multe ori i se cere sfatul. Gateste cu mare drag pentru prieteni, cea mai mare cerere din partea acestora fiind ciorba de burta, dar si alte mancaruri traditionale romanesti carora le duce dorul cand este departe de tara. Are o mare pasiune pentru torturi si fiecare tort pe care il face are o poveste care prinde viata prin decorurile pe care le realizeaza.Nicusor Coroama Are 19 ani si locuieste in comuna Vicovu se Jos, judetul Suceava, impreuna cu parintii, fratele si sora mai mici si strabunica lor.Nicusor isi ajuta parintii de la 10 ani. Prima data a inceput sa taie miei, invatand de la tatal lui. Merge impreuna cu tatal lui in fiecare sambata si miercuri la piata, unde vand produse lactate. La inceput i-a fost greu, insa in timp a realizat ca din asta isi castiga painea si ca trebuie sa continue sa munceasca. Nicusor si-ar dori sa isi faca o stana turistica la ferma de oi, unde sa gateasca mancaruri traditionale romanesti. S-a apucat de gatit ajutandu-si mama in bucatarie. Nu a incercat niciodata sa faca preparate din alte bucatarii, desi i-ar placea foarte mult.Razvan OanaRazvan are 28 de ani si este din Sulina. Este pasionat de pescuit, de plimbarile cu barca, dar si de gatit.Cand era mic nu manca mancarea facuta de mama si mereu isi dorea sa faca el alta. De acolo a inceput pasiunea pentru gatit, iar de-a lungul anilor a “furat” de la bunica si mama sa, dar si din emisiunile de profil. Cel mai bun preparat al saucrede ca esteciorba de peste. Pentru el “MasterChef” inseamna o experienta de viata, insa si o dorinta de a descoperi daca mancarea sa este apreciata si ar putea sa faca fata in aceasta meserie.Maria PopAre 23 de ani, este casatorita si mamica a doi gemeni. Este studenta, gateste din pasiune si pe langa toate acestea lucreaza si ca manichiurista.E pe picioarele ei de la 15 ani, cand a plecat de acasa pentru o viata mai buna. I-ar placea sa fie bucatar si sa aiba si restaurantul sau. Pasiunea pentru gatit si-a descoperit-o la 14 ani, la inceput de nevoie, apoi, treptat, ca pe o mare bucurie. Acum simte ca a avansat mult in bucatarie si gateste aproape orice pentru sotul sau, care ii adora mancarurile. A invatat sa gateasca si din bucataria ungureasca pentru ca sotul sau este jumatate maghiar.Vezi mai multe poze în galeria foto. CLICK AICI!Alexandru HoraAlexandru este din Oradea si provine dintr-o familie numeroasa, fiind al patrulea din cinci frati. A avut o copilarie grea, iar in urma unui accident a facut o comotie cerebrala si o semipareza faciala. In 2004 s-a nascut fetita sa, un moment cu totul si cu totul emotionant pentru el. A lucrat in strainatate, a incercat o multime de meserii, care mai de care mai ciudate, din multe domenii, fara sa aiba vreo calificare pentru vreuna dintre ele. Dintre toate cate a facut in viata, gatitul este pe primul loc! Desi i-a placut dintotdeauna sa gateasca, abia de o vreme incoace a realizat ca e o PASIUNE! “MasterChef” reprezinta pentru el un vis pe care vrea sa si-l implineasca, vrea sa invete cat de mult poate in acest domeniu si apoi sa faca din asta o arta. Georgeo AndreiA descoperit bucataria inca de la o varsta frageda, pe cand cauta sa isi faca de lucru in preajma mamei prin bucatarie. Apoi, cand a mai crescut, isi facea lectiile tot prin bucatarie si tragea cu ochiul la ce gatea mama sa. Este din Timisoara, este casatorit si are un copil. A avut ocazia sa munceasca si ca ospatar, printre alte meserii, si astfel si-a format ochiul in ceea ce priveste arta gastronomica. Pentru el, punctul cel mai important in casa este bucataria, zona de gatit, acolo unde se relaxeaza si se refugiaza. Visul sau este sa devina critic culinar si creator in arta culinara in Romania. Vlad MuresanVlad este somelier si activeaza de 10 ani in domeniu. Nu a mai gatit pana acum profesionist, ci doar pentru prieteni, astfel ca “MasterChef” este o adevarata provocare. Dorinta de a sta singur l-a facut sa-si descopere aceasta pasiune. In general se inspira atunci gateste de la un vin bun, gandindu-se cu ce il poate asocia. Obinuieste sa gateasca din alte bucatarii si rar, poate doar cu prietenii, gateste ceva romanesc.Aida ParascanAida s-a apucat de gatit pe la 14-15 ani, din necesitate. Parintii ei lucrau si avea doi frati mai mici carora trebuia sa le gateasca. A invatat sa gateasca singura, iar pe parcursul anilor s-a perfectionat. Ii place sa manance sanatos, prin urmare gateste numai cu ingrediente naturale. Este din Buzau, insa s-a stabilitin Italia. Este mamica a trei copii, carora le gateste foarte des si nu le da aproape nimic din comert.A lucrat ca ospatar, iar “MasterChef” inseamna pentru ea un pas inainte. Crede ca pasiunea pe care o pune in mancare o deosebeste de ceilalti bucatari amatori.Ionut IancuIonut are 24 de ani si este pasionat de gatit, dar si de pescuit. Este student in an terminal, la ASE Management. Parintii sai erau plecati la serviciu in timpul zilei, astfel ca de mic Ionut si-a indreptat atentia catre gatit. Primul lucru pe care l-a gatit au fost oua prajite, apoi lapte cu griș, dupa care crema de vanilie cu ou, lapte si faina. Apoi au urmat pizza, legume la cuptor si preparate din ce in ce mai sofisticate. Crede ca un motiv in plus pentru care ar trebui sa gatim este acela ca o mare parte din produsele pe care le cumparam din supermarket-uri contin foarte multi conservanti, potentatori de arome, saruri si alte elemente chimice.Pham Hoang Nhat (Nini)Nini are 22 de ani si este din Vietnam. Locuieste in Bucuresti de 4 ani si este student in primul an la Master la ASE. S-a hotarat sa plece din tara natala, iar decizia a coincis cu pierderea unei prietene foarte dragi. Parintii au ales aceasta tara pentru ca Nini are deja o matusa aici, in Romania. A venit la “MasterChef” pentru ca ii place foarte mult sa gateasca si pentru ca vrea sa arate lucrul acesta. S-a apucat de gatit inca de mic copil, dar mai serios gateste de 3 ani. A invatat singur sa gateasca, “furandui-i“ mamei diverse ingrediente din bucatarie. Cea mai mare realizare a sa este prima supa pe care a facut-o cand eram mic, pentru ca multumita ei a gasit ceea ce vrea sa faca in viata cu adevarat: sa gateasca. Laura ArnoldLaura este din Sibiu, are 43 de ani si gateste de la varsta de 15 ani. A inceput sa gateasca si a invatat din nevoie, curiozitate, placere, toate acestea acompaniate de sfaturile mamei si carti de bucate. Cunostintele si prietenii care au gustat din mancarea sa au indemnat-o sa isi deschid un restaurant. A ajuns in multe colturi ale lumii datorita meseriei primului sot si din fiecare tara in care a fost a invatat si cate ceva despre gastronomie. A mancat in restaurante foarte bune si daca i-a placut ceva din meniu a invatat sa gateasca acasa si cateodata sa imbunatateasca. Acum doi ani s-a recasatorit cu Yu-Hsuan Lin, un tanar muzician, cetatean taiwanez. Crede ca are o memorie asociativa a ingredientelor si a gustului lor si o intuitie unica a combinatiilor. Ioan DitaIoan are 47 de ani si este merceolog. Este casatorit si are doi copii si, pe langa gatit, mai este pasionat de apicultura si pescuit. Gateste de cate ori are ocazia si atunci cand vrea sa puna ceva deosebit pe masa. Pe langa bucataria traditionala, s-a avantat si catre preparate exotice din bucataria chinezeasca si macedoneana. Momentul in care a realizat ca gatitul este ceea ce il caracterizeaza a fost atunci cand a preparat o ciorba de peste, iar cei care au mancat i-au spus ca este mai buna decat cea facuta in Delta de catre pescari.