Marina Almășan, după ce văduva lui Victor Socaciu a vândut casa de la Cornu: „Era greu să trăiești printre amintirile unei mari iubiri”/ Exclusiv

.

Văduva lui Victor Socaciu, Brândușa, a renunțat la vila de la Cornu, în care a trăit ultimii ani alături de soțul său. Casa a fost achiziționată pe vremea când Marina Almășan și artistul aveau un mariaj fericit. După separare, prezentatoarea a rămas cu apartamentul din București, iar Victor Socaciu cu proprietatea de la Cornu.

Marina Almășan și-a amintit întotdeauna cu dragoste de acest loc în care și-au trăit iubirea, dar de care fiul său, Victoraș, nu s-a putut bucura pe deplin, iar vestea a întristat-o.

Marina Almășan, primele declarații după ce văduva lui Victor Socaciu a vândut casa de la Cornu

„Vila a fost vândută unui vecin de-al doamnei Brândușa. Dânsa a cerut un preț destul de mare, 300.000 de euro, atât pe vilă, cât și pe terenul de aproximativ 1500 de metri aferent acesteia”, a declarat pentru Cancan un fost vecin de-al văduvei lui Socaciu. Banii ar urma să fie împărțiți între Brândușa și moștenitorii artistului.

„Eram sigură că fostul meu soț va sfârși abandonat într-un cimitir de la marginea unei localități”

Marina Almășan a fost luată prin surprindere de această veste. Prezentatoarea și-ar fi dorit ca fostul ei soț să fi fost înmormântat la Bellu, unde cei care l-au iubit să îi aducă o floare și să îi plângă plecarea. Văduva lui l-a vrut, însă, lângă casa de la Cornu. Acum, când proprietatea a fost înstrăinată și nimeni nu mai are nicio legătură cu acel loc, dezamăgirea i-a încolțit din nou un suflet, pentru că situația de care s-a temut cel mai mult a devenit realitate.

Mormântul lui Victor Socaciu e acum departe de copii, dar și de cei care i-au apreciat muzica, iar casa de la Cornu doar o amintire.

Marina Almășan: „Bine că Victor e ‘departe’ și nu poate vedea ceea ce se întâmplă în urma lui”

“Nu știam! Păi…nu știu cum să comentez… Așa cum am spus imediat după moartea lui Victor, eram sigură că fostul meu soț va sfârși abandonat într-un cimitir de la marginea unei localități aflată departe de copiii săi. Locul său, așa cum am mai spus, era la Bellu, pe Aleea Artiștilor, acolo unde fanii săi și cei dragi ar fi putut veni constant, să-i aprindă o lumânare sau să-i aducă o floare.

Despre casă…ce să spun? Era un final previzibil: era greu să trăiești printre amintirile unei mari iubiri, în care te-ai băgat, fără scrupule… Nu știu de “împărțirea moștenirii”, a fost un subiect în care deliberat nu m-am băgat.

Însă judecând după tot istoricul întâmplărilor trecute, nu mă aștept să se procedeze corect fața de copii nici măcar acum, în al 13-lea ceas. Bine că Victor e “departe” și nu poate vedea ceea ce se întâmplă în urma lui”, a spus Marina Almășan, în exclusivitate, pentru UNICA.RO.

Citeşte șiCum a aflat Marina Almășan că era înșelată de Victor Socaciu: „Mi-am dat seama că totul este pierdut”

Citeşte și: Marina Almășan a mers la mormântul lui Victor Socaciu: „Am ‘povestit’ puțin, l-am certat pentru ceea ce a făcut și mai ales pentru că a plecat” / Exclusiv

Cum au achiziționat casa de la Cornu

Marina Almășan și Victor Socaciu au cumpărat casa de la Cornu cu ani buni în urmă. Deși la început nu a fost un loc impunător, iubirea ce au trăit-o între acei pereți, vizitele copiilor și ale bunicilor sunt astăzi greu de trecut cu vederea.

„Vă voi povesti puţin despre Cornu – locul în care, cu vreo 20 de ani în urmă, eu şi soţul meu ne-am cumpărat o căsută de vacanţă. Ideea i-a venit mamei mele, cea care a vegheat creşterea copiilor noştri şi care, intr-o vacanţă de vară, a fost invitată cu nepoţii la tanti Sabina. Tanti Sabina era o altă bunicuţă, prietena a mamei, ce avea o căsuţă de vacanţă în sătucul de care până atunci nici măcar nu auzisem.

Pentru că Victor mi-a iubit foarte mult mama, a luat în serios ideea soacrei sale şi…în scurtă vreme ne-am mobilizat financiar ( mai cu o vânzare, mai cu un împrumut, mai cu un ajutor de la părinţi ) şi uite-aşa a început “Epopeea Cornu”, locul în care iubirea noastră a dobandit noi dimensiuni”, povestea Marina Almășan pe o rețea de socializare.

Citeşte și: Ce dietă ține Marina Almășan: “În ultimii ani am fost preocupată de alimentația sănătoasă” / Exclusiv

Citeşte și: Secretul Marinei Almășan. Cum a reușit vedeta să evite colaborarea cu Securitatea

Marina Almășan: „Cred că a fost unul dintre cele mai frumoase lucruri pe care le-am reuşit împreună, Victor şi cu mine”

Locul a prins încet viață și toată lumea îl adora, era refugiul lor atunci când părăseau Capitala.Aici Victor Socaciu își compunea piesele, copiii își făceau amintiri, aici veneau prietenii în vizită.

“A fost locul în care copiilor noştri li s-au întâmplat cele mai frumoase vacanţe, în care Victoraş a desluşit miracolul vieţii la ţară, ajutând-o pe bunica ( fiică de agronomi) să cultive legume, să ude flori, să îngrijească dulăi şi pisicuţe, să culeagă zmeură, să se caţere prin copaci, venind apoi triumfător către noi, părinţii, cu un măr cules de el, chiar şi aşa, viermănos, cum erau mai toate merele noastre, la Cornu.

Casa nu era cine ştie ce ( am înţeles că, între timp, a fost transformată în vilă), mobila era modestă, vântul şuiera prin îmbinările nefericite ale ferestrelor, apa se oprea una-două, podelele scărţâiau, televizorul functiona din doi în doi, dar încăpea atâta iubire, atâta armonie şi atâta pace între pereţii săi, încât cred că a fost unul dintre cele mai frumoase lucruri pe care le-am reuşit împreună, Victor şi cu mine”, mai spunea vedeta.

„Când vei creşte mare, tot ce vezi aici va fi al tău, iar eu şi cu maică-ta vom veni aici în vacanţă, să avem grijă de copiii tăi”

Prezentatoarea nu poate uita nici astăzi cum Victor Socaciu se plimba cu fiul său și îi vorbea despre casa pe care urma să o moștenească. „Aici mi-au crescut puii, aici părinţii mei şi-au amintit de copilăriile lor, aici tata juca şah cu Victor, iar apoi Victor, cu Victoraş, iar mama mea îi premia pe toţi cu câte un borş rusesc, făcut cu legume din grădină, aici ne veneau în vizită prietenii, aici şi-a compus Victor unele dintre cele mai frumoase melodii şi tot aici se întâmplau cele mai frumoase reuniuni ale echipei mele de la TVR, echipă care îl adoptase şi pe Victor, cu ani în urmă.

Ţin minte cum Victor îşi lua feciorul de mână, se plimba cu el prin grădină, prin livadă şi-i spunea : Vezi, tati, când vei creşte mare, tot ce vezi aici va fi al tău, iar eu şi cu maică-ta vom veni aici în vacanţă, să avem grijă de copiii tăi”, povestea Marina.

Marina Almășan: “Au fost 12 ani de Cornu în viaţa familiei noastre. Apoi s-a întâmplat Marea Despărţire”

După 12 ani de trăiri frumoase, filmul s-a rupt, iar protagoniștii au plecat pe drumuri separate. Marina Almășan nu a mai trecut pe la Cornu, pentru că vila a intrat în proprietatea soțului său. Și-ar fi dorit, însă, ca Victoraș să fi avut ocazia  să se bucure mai mult de acel colț de Rai, în care iubirea dintre părinții săi a prins cândva aripi. Un loc ferit de amintiri urâte, dar plin de trăiri intense.

“Au fost 12 ani de Cornu în viaţa familiei noastre. Apoi s-a întâmplat Marea Despărţire. Şi pentru că despărţirile nu sunt niciodată romantice, nici a noastră nu a scăpat de durere şi suferinţă, schija partajului privându-l pe fiul meu de locul în care crescuse şi pe care-l iubea atât de mult. În cei 10 ani ce au trecut de atunci, Victor al meu a mai trecut de cateva ori pe la Cornu. Şi nu pentru că nu şi-ar fi dorit să o fi făcut mai des…Dar despre asta nu vreau să vorbesc acum. Îl întrebam, de fiecare dată : “-Şi…cum e la noi, acasă?”.

Evita să-mi vorbească despre femeia ce a devenit stăpână în casa copilăriei sale. În schimb, imi dădea mici detalii despre lucurile pe care le ştiam amândoi : “Ştii că brăduţul acela, pe care l-a sădit tata atunci când ne-am mutat la Cornu, este acum un brad uriaş, în toată regula?”, “Ştii că tata a construit un garaj în curte?” “-Ştii că de grădina bunicii s-a ales praful?…”, și-a amintit, la un moment dat, Marina Almășan.

Foto: arhivă personală, Facebook

Google News Urmărește-ne pe Google News

PE ACELAȘI SUBIECT
   
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton