Mariana Ionescu Căpitănescu, secretul căsniciei de 25 de ani: „Să știi când să faci un pas în spate și când să taci”. Cum și-a cucerit soțul / Exclusiv

.

Mariana Ionescu Căpitănescu (53 ani), una dintre cele mai îndrăgite cântărețe de muzică populară din țară, face dezvăluiri despre cariera muzicală, viața de familie și încercările pe care le-a depășit de-a lungul timpului.

Mariana Ionescu Căpitănescu a debutat în muzica populară la 19 ani. A câștigat rapid simpatia publicului și a devenit una dintre cele mai cunoscute interprete. Artista din Gorj nu a avut o copilărie ușoară și, în exclusivitate pentru UNICA.RO, povestește cum și-a depășit condiția, cum ani de zile și-a asumat rolul de „mamă” pentru frații ei, Marcela Fota și Vasile, dar și cum personalitatea puternică a ajutat-o să depășească toate obstacolele încă din anii de școală.

Mariana Ionescu Căpitănescu, secretul căsniciei cu Dan Căpitănescu: “Nu trebuie să fii șef într-o relație”

Căsătorită din 1998 cu Dan Căpitănescu, împreună cu care are doi copii, artista dezvăluie care a fost, în cazul lor, secretul unei căsnicii de lungă durată, dar și cum a reușit să depășească depresia postnatală, după ce a devenit mamă.

De ce muzică? Cine te-a „împins” în această direcție?

Am găsit o formă de a mă exprima, de a-mi face viața și clipele frumoase. Când eram mică munceam foarte mult, dar ascultând muzică simțeam că vibrez altfel și că îmi schimba starea.

“În momentele acelea, la începutul carierei, nu aveam ce pierde”

La 19 ani ai debutat la ansamblul „Vâlceanca”. Îți mai aduci aminte emoțiile de atunci, o întâmplare de neuitat?

Am simțit că a fost o mare realizare. Atunci chiar s-a deschis acea dorința de a mă împlini că artist. Eram alături de colegii mei care apăreau deja pe ecran. Mă gândeam că, fiind lângă ei, o să am și eu această ocazie. După ce m-am angajat am mers la prima mea emisiune tv și visul meu a devenit realitate. La început nu aveam foarte mari emoții. În momentele acelea, la începutul carierei, nu aveam ce pierde și nu eram un nume mare. Ulterior m-au năpădit emoțiile și am conștientizat că trebuie să fiu impecabilă pe scenă.

Citește și: Cum arăta Cornelia Rednic în tinerețe, la nunta cu Lupu Rednic. Cântăreața de muzică populară a împlinit 47 de ani

Citește și: Silvana Rîciu, despre cel mai greu moment și traiul cu trei copii: „Dacă Dumnezeu mi-ar mai da o dată viață, aș trăi și pentru mine” / Exclusiv

Citește și:  Maria Dragomiroiu a ieșit la pensie. Ce sumă încasează cântăreața de muzică populară: „Cum aş putea să trăiesc eu?”

Citește și: Marcela Fota are o nouă relație, la doi ani după moartea soțului. „Viața are cursul ei!”

Mariana Ionescu Căpitănescu la început de carieră. Sursă foto: Arhivă personal
Mariana Ionescu la început de carieră. Sursă foto: Arhivă personală

Mariana Ionescu Căpitănescu, despre succesul în muzică: “A fost ceva copleșitor”

La doar 22 de ani ai obținut cele mai importante premii din cariera ta. Erai foarte tânără, cum ai făcut față succesului?

Da, eram foarte tânăra atunci când am obținut aceste premii. Nu mi-a venit să cred că așa de repede am fost validată ca solistă de muzică populară. Parcă s-a deschis cerul și toate drumurile au devenit drepte. Era cam greu de dus succesul, pentru că am luat un premiu în mai și unul în iunie. A fost ceva copleșitor, succesul m-a făcut foarte fericită. Este ca și cum ai fi în semiîntuneric și te duci într-o lumină. Atunci am simțit că mi s-au deschis toate drumurile. După ce a trecut „febra” succesului am conștientizat ce noroc am avut. Poate și pentru că am avut o motivație extraordinară să învăț să cânt bine.

Ce-ți plăcea să faci când erai copil?

Am fost un copil serios când eram mică. Am devenit așa poate și pentru că eram sora mai mare și aveam îndatoriri. Noi am avut o jucărie cu care ne-am jucat toți frații. Până am început să le iau fraților mei alte jucării, când am început să câștig și mi-am dat seama că au nevoie de mai mult. Când eram la început de drum, la fiecare cântare le luăm câte o jucărie. Noi am avut un cățel de cauciuc maro cu care ne-am jucat toți. De asemenea, îmi plăcea să-mi fac păpușele din hainele mele și ale fraților mei, le puneam ochi din nasturi. „Eu o să devin cântăreață la televiziune”, așa spuneam când eram mică.

Mariana Ionescu Căpitănescu vorbește despre relația cu cei doi frați: „Am avut rolul de mămică de când eram mică”

Cum te înțelegeai cu sora ta, Marcela Fota? Vă iubeați, vă mai și ciondăneați?

Exact, treceam prin toate stările. Eu îmi mai arogam rolul de ‘mămică’ și le comandam, Marcelei și lui Vasile, ce au de făcut. Le împărțeam îndatoriri și lor nu le convenea. Îi puneam să facă mâncare, curat, să dea cu sapa. Mama noastră nu mai făcea fața muncii la câmp, așa că noi ne gospodaream cum puteam. Eu le găteam mâncare fără niciun gust și mă supăram dacă nu mâncau. Am avut rolul de mămică de când eram mică.

Când aveai nevoie de sfaturi la cine te duceai, la mama sau la tata?

De obicei la mama, dar mai mergeam și la bunica Frusina. Ea locuia aproape de casa noastră și îmi dădea mereu sfaturile potrivite. Aveam încredere în dumneaei și mereu o întrebam ce să fac.

“Aveam o personalitate destul de puternică”

Ce-ți mai amitești din perioada școlii? Ai fost mai rebelă sau mai timidă?

Aveam o personalitate destul de puternică chiar dacă nu eram nici rebelă nici șefa găștii. Eram un copil ascultător și supus, și în fața părinților și a profesorilor. Mi-a plăcut să culeg informații, să devin stăpână pe mine. Apoi am considerat că pot fi și șefa, cel puțin șefa mea.

Și-a cucerit soțul cu vocea: „S-a îndrăgostit de glasul meu, apoi de ochii mei”

Când te-ai îndrăgostit prima oară?

Erau tot felul de îndrăgosteli pe la 16 ani, la școală. Era de ajuns dacă te duceai la bal și te strângea de mână un băiat. Sau la horă, când te lua la dans, ziceai că cine știe ce s-a întâmplat. Nu se punea problema că trebuia neapărat să mă și pupe, că ăla ar fi fost curajul suprem.

Îți mai aduci aminte cum l-ai cunoscut pe soțul tău?

L-am cunoscut la o petrecere privată unde am fost invitată să cânt. El, practic, s-a îndrăgostit de glasul meu, apoi de ochii mei, așa cum mi-a declarat.

“Nu trebuie să fii șef într-o relație”

După atâți ani, care crezi că este secretul unei căsnicii durabile și fericite?

Ca partener, într-o căsnicie, trebuie să știi când să faci un pas în spate și când să taci. Să înțelegi că nu trebuie să fii șef într-o relație. Asta cu „șefia” se face altrenativ cu partenerul, să fie când unul, când altul.

Mariana Ionescu Capitanescu, în rolul de mamă: “Am încercat să am o abordare foarte transparentă”

Cum este mama Mariana Ionescu Capitanescu? A fost mai ușor la Anthony decât la Tara Maria?

A fost mai ușor la Anthony. Tara Maria este, de la o vreme, într-o competiție cu mine sau, cel puțin, așa consideră. Are aproape 13 ani și trebuie să o înțeleg, să nu îi știrbesc personalitatea. Știu ce am pățit eu când eram mică. Nu mi se dădea voie să-mi exprim părerea și consideram că nu e drept, mă simțeam frustrată. M-am bazat pe trăirile mele, am încercat să am, cu copiii mei, o abordare foarte transparentă. Îi las mereu să își spună părerea.

Mariana Ionescu Căpitănescu alături de familie. Sursă foto: Arhivă personală
Mariana Ionescu alături de familie. Sursă foto: Arhivă personală

“A fost o naștere prematură, am stat un timp îndelungat în spital”

Ai trecut vreodată prin depresia postnatală? Dacă da, cum ai reușit să mergi mai departe?

Am trecut după ce am născut-o pe Tara. A fost o naștere prematură și a trebuit să stau un timp îndelungat în spital și, din cauza asta, am intrat în depresie. Cred că atunci nu am conștientizat, o perioadă nu am înțeles acea stare. Când mi-am dat seama ce am a trebuit să lupt cu mine, tot singură am ieșit. Mi-am impus să îmi revin și am reușit.

“Nu ești niciodată pregătit să te despărți de cei dragi”

Care a fost cel mai greu moment din viața ta? Cum ai reușit să mergi mai departe?

Atunci când am pierdut oameni dragi din viața mea. Atunci am simțit că totul se învârte în jurul meu. Fratele meu, tatăl meu au murit, mi-am pierdut echilibrul. Nu ești niciodată pregătit să te desparți de cei dragi. Am avut șocuri când s-a întâmplat asta.

Care este cea mai importantă calitate a ta și cel mai mare defect?

Calitatea mea este tenacitatea. Iar ca defect nu știu să spun NU, așa că îmi pun foarte multe lucruri în cârcă. Am foarte multe chestiuni pe care mă angajez să le fac când aș putea, foarte bine, să nu le fac.

Ce simți că nu ai face niciodată în viața ta?

Am intenționat să mă dau cu parașuta, dar m-am răzgândit. Și nu aș pilota niciodată un avion.

Când ai dezamăgit cel mai tare?

Cred că atunci când m-am căsătorit prima oară. Mi-am dezamăgit părinții, aveau alte așteptări de la mine. Nu i-am ascultat și de aceea i-am dezamăgit.

Ai făcut compromisuri în viață? Care crezi că a fost cel mai greu?

Multe compromisuri micuțe am făcut, sunt situații în care trebuie să faci. De exemplu merg să cânt într-un loc și nu găsesc toate condițiile pe care mi le-aș dori. Atunci ar trebui să nu cânt, dar o fac, și așa am făcut un compromis.

“M-a hărțuit fără să își dorească să intre în legătură cu mine, ci cu sora mea”

Ai reușit să scapi de fanul care te hărțuia?

Da. Am avut un fan care m-a hărțuit fără să mă cunoască și fără să își dorească să intre în legătură cu mine, ci cu sora mea. Nu putea ajuge la ea și s-a gândit să mă deranjeze pe mine. A fost atât de rău că nu mai puteam ține telefonul deshis, primeam sute de apeluri pe zi. Pe whatsapp îmi scria tot felul de jigniri, exagerări, multe prostii. L-am acționat în judecată și încă ne judecăm.

Știu că pasiunea ta este schiatul, ai avut și un accident grav. Cum ai avut curajul să schiezi în continuare?

Nu a fost ceva peste care să nu pot să trec. Nu a fost un accident care să mă sperie și, din pasiune, m-am urcat din nou pe schiuri. Nu mă poate opri, deocamdată, nimic să schiez.

Cum se menșine în formă artista: “Secretul e să știi să gestionezi alimentația”

Ești o femeie foarte frumoasă. Ții vreo dietă, faci sport, ai vreun secret?

Nu fac nimic ieșit din comun pentru asta, doar mă abțin de la ce mănânc. Mișcare fac, dar în limite normale, nu mă duc la sală regulat, dar am mereu grijă ce mănânc. La noi în casă se mănâncă destul de sănătos și cred că asta e secretul, să știi să gestionezi alimentația.

Foto: Facebook / arhiva personală

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton