Maria Dragomiroiu, povești nespuse. Și-a cumpărat primul acordeon vânzând țuică și a fost pe punctul de a-și pierde viața: „Am simțit-o pe mama lângă mine”

.

Maria Dragomiroiu (68 ani) este una dintre cele mai apreciate interprete de muzică populară din România. Deși mereu a fost precum o carte deschisă, artista a făcut dezvăluiri impresionante în podcastul lui Adrian Artene, unde a vorbit despre pasiunea ei pentru muzică, despre copilăria ei la țară, dar și despre cum a fost pe punctul de a-și pierde viața într-un accident de mașină.

Maria Dragomiroiu și-a cumpărat primul acordeon vânzând țuică

Maria Dragomiroiu a făcut dezvăluiri emoționante despre copilăria sa, când s-a îndrăgostit iremediabil de muzică. Aceasta a povestit cum și-a dorit din toată inima un acordeon pe care, în cele din urmă, tatăl ei i l-a cumpărat, după ce ea a mers zilnic la piața din Bobeni pentru a vinde țuică.

„Tăticul meu mi-a cumpărat un acordeon, mi-am dorit foarte mult, cu 12 bași și fără să am idee vreodată, dar am văzut că un coleg de-al meu, mult mai înstărit, avea acordeon și nu l-am lăsat pe tăticul până nu mi-a luat. Cum mi l-a luat? Tot prin munca mea, pentru că, să faci rost de 1.200 de lei, salariul atunci la oraș era cam atât pe lună, ori la țară… Trebuia să vinzi o țuică, vin”, a povestit Maria Dragomiroiu în podcastul „Altceva cu Adrian Artene”.

Tatăl artistei făcea țuica, iar ea fugea imediat la piață pentru a strânge banii pentru acordeonul mult visat.

„Eu am muncit o vară întreagă și tăticul meu făcea cea mai bună țuică de prune, nici nu se răcea și eu plecam… din această dorință a mea, mă duceam cu ea la Bobeni, mergeam ori cu „ia-mă, nene” ori cu autobuzul care venea, chiar și de două ori pe zi. Era la Bobeni, când ieșeau muncitorii la prânz, aveau voie să tragă câte o dușcă și era o piațetă mică. Dar când veneam eu, nimeni nu mai vindea nimic pentru că era cea mai bună (n.r. țuică). O vară întreagă am vândut și am strâns banii și pentru acordeon, dar și să ne acoperim căsuța noastră, prin care ploua. Asta însemna fericire pentru un copil de la țară”, a dezvăluit artista.

A învățat să cânte singură

După ce a primit acordeonul pentru care a muncit atât de mult, Maria Dragomiroiu spune că a învățat să cânte singură, iar apoi tatăl ei a dus-o la nunți și petreceri.

„Eu singură, după ureche, am învățat să cânt. M-am uitat la colegul meu cum făcea. Țineam tonul. Totul a fost nativ. (…) Am devenit o mică artistă, mă ducea tăticul la câte o nuntă, un botez, îmi dădeau oamenii și bani de dragul meu, ascultau ce voce puternică ieșea dintr-o trestioară de copil”, a precizat solista de muzică populară.

„Cântam cu o mare bucurie, mi-era drag. Renunțam să și mănânc numai să cânt”, a completat Maria Dragomiroiu.

Citește și: Ce pensie are Maria Dragomiroiu, după 40 de ani de activitate: „Un artist nu trăiește din asta”

Citește și: Ce intervenții estetice are Maria Dragomiroiu. „Mergi la o clinică, investești. Merg și eu!”

Citește și: Imagini de la cununia civilă a Ilonei Brezoianu cu iubitul ei, Andrei Lucian Alexandru. Cu ce se ocupă soțul actriţei

Citește și: Andreea Bălan a împlinit 40 de ani. Imagini de colecție cu artista de la începutul carierei

Părinții nu au văzut-o niciodată în sala de spectacole

Maria Dragomiroiu a dezvăluit că, deși a devenit o mare artistă, părinții ei nu au reușit să o vadă într-o sală de spectacole, ci doar la televizor.

„Părinții mei? Niciodată, numai la radio. Păi aveau posibilitatea să ajungă la București? Cu cine să lase vacile, tot ce era viață acolo, cu cine?! Ei trebuiau să muncească, ei au muncit non-stop până s-au dus. Acolo a fost orizontul lor”, a explicat artista.

Aceasta a mărturisit că părinții ei s-au bucurat întotdeauna de reușitele ei pe plan profesional și erau mândri de ea.

„Şi nu erau spectacole așa, eram la început, abia aveam bani să le fac lor câte o bucurie, să-mi cresc copiii. Ce câștigam?! Ca să aduci un părinte de la țară aici păi trebuia să dai pe tren, n-aveam nici unde sta prea bine. Nu m-au văzut într-o sală de spectacol, uite, nici nu m-am gândit la lucrul ăsta până acum, niciodată. Dar erau fericiți că mă vedeau la televizor. Le spuneam „sunt la televizor” și se uitau, stăteau așa și se bucurau”, a povestit Maria Dragomiroiu.

Maria Dragomiroiu, la un pas de a-și pierde viața într-un accident auto

Interpreta de muzică populară a dezvăluit cum a fost la un pas de a-și pierde viața într-un accident auto, după ce a adormit la volan.

Maria Dragomiroiu i-a povestit lui Adrian Artene cum, din cauza oboselii, a ațipit în timp ce se afla la volanul mașinii sale. Când a închis ochii a văzut-o pe mama sa, care a decedat în urmă cu mai mulți ani, și a făcut-o să se trezescă înaintea unei tragedii.

„De când ori n-am adormit la volan, de câte ori nu mi-am dat palme că simțeam că adorm într-o fracțiune de secundă și visam. Îmi aduc aminte iar de mama. Odată veneam singură de la o nuntă și eram pe București-Pitești, la 4 dimineața, că așa s-a nimerit, să fiu singură. Am ațipit de oboseală și am visat în secunda aia, dar am simțit-o pe mama lângă mine și mi-am adus aminte că mama a murit”, a afirmat artista.

„Când am deschis ochii, în fața mea era un pom. Deci nu m-a salvat mama mea? M-a salvat mama mea!”, a subliniat Maria Dragomiroiu.

Vezi în Galeria FOTO de mai sus mai multe imagini cu Maria Dragomiroiu

Sursă foto: Captură video, Instagram

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton