Mara Bănică, scrisoare emoționantă la un an de la moartea tatălui: „Am avut o vreme în care m-au copleșit toate”

.

Mara Bănică își pierdea în urmă cu un an, chiar în această zi, tatăl. Jurnalista a fost devastată de pierderea părintelui, răpus la 71 de ani de o pneumonie, dar de dragul celor dragi a luptat să fie bine. Și-a susținut mama și le-a vorbit întotdeauna copiilor săi despre cel care le fusese bunic, “cel care a învățat-o să mergă, să înoate, să pescuiescă, să citescă cartea şi abia apoi să văda filmul”, după cum îi place să își amintească.

Acum, la un an de la drama care i-a schimbat viața, Mara Bănică se întoarce cu gândul și lasă dorul să curgă într-o scrisoare emoționantă.

Într-o scrisoare, Mara Bănică îi povestește tatălui său despre toți ce dragi

„Bună, tati! Ce faci, cum ești? Ne-ai văzut? Facem față. M-am străduit să fiu mai bună, mai grijulie, mai responsabilă. Am avut o vreme în care m-au copleșit toate, atunci, la început, știi. Dar m-am făcut bine. Dima a luat premiu într-a cincea, ceea ce mie nu mi-a ieșit în gimnaziu. Stă la fel de mult pe jocuri, dar duce gunoiul când îl rog. Donca are aproape doi ani, e la grădi. O ducem cu rândul, cu ochii cârpiți de somn, și mă gândesc că tu niciodată nu te ai plâns când îl duceai pe Dima.

Să-ți zic despre mama. Mama e ca un Rosenthal autentic, fragilă, delicată, demnă. Am văzut-o plângând doar la slujbe, în rest nu știu. Acolo plângem toți. Probabil că tot toți o facem și separat, dar nu ne spunem”, mărturisește Mara Bănică, în mesajul scris pe o rețea de socializare.

„Mi-aș dori ca atunci când va fi să fie, să fiu ca tine. Să mă fi iubit și pe mine oamenii din jur așa mult”

Jurnalista recunoaște că i-ar plăcea să aibă prieteni care să o iubească necondiționat, așa cum a avut părintele său.

„Tati, ai văzut toți prietenii voștri cât te iubesc? Mi-aș dori ca atunci când va fi să fie, să fiu ca tine. Să mă fi iubit și pe mine oamenii din jur așa mult cum te iubesc pe tine! Nu-ți zic de dor, că nu vreau să plângi și tu. Îți zic doar că odată te-am văzut aievea lângă mine. Erai cu ochii înlăcrimați de bucurie. Erai tânăr și mi-ai transmis că ești mândru de noi. Eu vreau să îi mulțumesc lui Dumnezeu că tu îmi ești tată. Te iubesc. Te iubim. Dumnezeu să te ierte!”, adaugă Mara Bănică.

Citeşte și: Iulia Albu și Mike au ajuns la psiholog după competiția America Express: “Ne-am certat mai rău”

Citeşte și: De ce s-au bătut Delia și Andreea Popescu în mașină. Fosta dansatoare face dezvăluiri: „Am renunțat la tot”

Citeşte și: Ioana Blaj a dat din casă. Ce spune despre soacra Ruxandra Ion și rolul din serialul Lia: “Cred că e mai mult decât fericită”/ Exclusiv

Citeşte și: Prețul plătit de Otilia Bilionera pentu succes și decizia luată după ce s-a căsătorit: „Sunt în căutarea liniștii”/ Exclusiv

Mara Bănică, despre tatăl său: „A murit dintr-o banală pneumonie”

Mara Bănică și-a pierdut tatăl în urma unei pneumonii. Jurnalista povestea cu ochii în lacrimi cât de multe îi datorează și cât de bruscă a fost plecarea lui.

„A murit dintr-o banală pneumonie. Îi rog pe toți cei de acasă să-i convingă să facă acea radiografie la plămâni dacă au făcut COVID. Tata nu a mers, mama a mers. Rămâne o pojghiță pe plămâni la unii oameni și trebuie îndepărtată simplu, cu un tratament, dacă nu știi de ea la prima răceală riști să mori de bronhopneumonie. Asta a pățit tata.

A avut COVID de două ori, a doua oară a dus-o pe picioare, prima dată a fost mai greu. A răcit, spunea că l-a tras curentul, că îl doare intercostal, i-am dus pastile de dureri, se ridica, a scos și câinele. Până într-o zi când mama mi-a spus că nu s-a putut îmbrăca și că a chemat ambulanța. Erau deja două ambulanțe la noi acasă, respira 75% și a ajuns la spital. A ajuns direct la ATI, intubat.

Doctorii de acolo nu ne-au ascuns nimic. Era a doua chestiune, cum îi spun mamei, că toate sunt la tine pe umeri. Nu i-am ascuns nimic, eu conștientizam că este foarte grav și că nu va trăi. Dacă am fi știut că are pneumonie, dacă ar fi avut simptome”, mărturisea Mara Bănică, la Pro TV, în emisiunea lui Cătălin Măruță.

Foto: Instagram, Facebook

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton