Magda Catone, declarații despre retragerea la mănăstire, după ce s-a înscris la Facultatea de Teologie: „Sunt mulți care s-au călugărit”

.

Magda Catone (65 ani) a început studiile Institutului de Teologie și spune că nu exclude ca, peste o perioadă, să se călugărească. Îndrăgita actriță este o persoană foarte credincioasă și înainte de urca pe scenă își spune rugăciunile.

Magda Catone privește toate lucrurile din viața ei în mod pozitiv și vrea să fie înconjurată de oameni înțelepți pe care se pare că i-a găsit în momentul în care a început să studieze teologia.

Magda Catone intenționează să se călugărească

După ce Nelu Curcă a devenit călugăr, iar Ovidiu Cuncea a luat calea preoției, acum Magda Catone intenționează să își dedice viața lui Dumnezeu. Actrița din serialul „Camera 609”, de la Antena 1, nu exclude posibilitatea ca peste o perioadă să atârne în cui hainele actoricești și să și le pună pe cele călugărești.

Magda Catone a mărturisit că pentru ea Institutul de Teologie este calea „spre sfințenie” și recomandă tuturor să aleagă acest drum.

„Institutul de Teologie este foarte accesibil, e ceea ce se numește drumul spre sfințenie, e accesibil oricui, trebuie doar să te înscrii pe drumul ăsta. Reușita nu-ți este asigurată, cum nimic în viață nu-ți este asigurat, dar e bine să fii aproape de lucrurile acestea bune. Și una dintre recomandări este să te însoțești cu oameni înțelepți. Acolo găsești mulți oameni înțelepți”, a precizat Magda Catone.

Totodată, actrița a mărturisit că s-a gândit să se retragă, la un moment dat, la mănăstire.

„Da, mi se pare un lucru foarte bun, recomand și altora. Nu e exclus peste câțiva ani să mă găsești acolo, să vii să-mi iei un interviu, cred că o să-ți fie mai greu. Adică e un protocol care nu o să îți permită așa ușor cum o facem aici”, a declarat Magda Catone pentru Cancan.

Citește și: Magda Catone și Șerban Ionescu, o dragoste greu încercată. De ce au vrut să divorțeze: „El a trecut în lumea de dincolo, dar am rămas soț și soție”

Citește și: Magda Catone dezvăluie secretul tenului fără riduri la 64 de ani: „Sunt o persoană care își păstrează o anumită rigoare”/ Exclusiv

Actrița nu urcă pe scenă înainte să își spună o rugăciune

Magda Catone a dezvăluit că are și un ritual înainte de fiecare spectacol. Aceasta obișnuiește să spună o rugăciune adresată ocrotitorului artiștilor.

„Sunt mulți care s-au călugărit, dar ăsta nu este un titlu de glorie. Nici nu prea se vorbește despre asta, cu cât ești mai smerit și mai aproape de faptele astea, nu le pomenești. Dar e bine să le mărturisești și eu asta fac. Îți recomand să citești mai multe despre viața Părintelui Valerian, care s-a ocupat pentru noi, cei care facem spectacole, să avem într-o mănăstire, ce poartă acest nume al Sfântului Mucenic Filimon, ocrotitorul făcătorilor de spectacole, să ne găsim și noi un ocrotitor căruia să ne rugăm”, a afirmat actrița.

Citește și: Magda Catone s-a mutat în prima ei casă după 15 ani: „Simt o mare bucurie, e o realizare imensă”/ Exclusiv

Citește și: Andreea Bălan și-a schimbat look-ul. Cum a apărut la Antena 1, după ce și-a lăsat iubitul singur la Australian Open

Totodată, actrița a precizat că este bine ca fiecare persoană să aibă un sfânt la care să se roage.

„Cea mai simplă e Tatăl Nostru, dar vă recomand să vă adăugați un sfințișor care să vă fie de suflet, e foarte bine cu cât ești mai aplicat și mai direcționat, te situezi mai aproape de țintă”, a subliniat ea.

Vezi în Galeria FOTO de mai sus mai multe imagini cu Magda Catone

Sursă foto: Facebook

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton