Mădălina Manole ar fi împlinit 56 de ani. Imagini de colecție cu „Fata cu părul de foc”

.

Mădălina Manole ar fi împlinit astăzi, 14 iulie, vârsta de 56 de ani. Din păcate, îndrăgita artistă, supranumită „Fata cu părul de foc”, s-a stins din viață chiar de ziua de ei naștere, pe 14 iulie 2010, în casa ei din Otopeni.

Au trecut 13 ani de la trecerea în neființă a celei care a încântat întreaga țară cu piese precum „Fată dragă”, „Tu n-ai avut curaj” sau „Te-am văzut, mi-ai plăcut”, melodii care sunt în continuare fredonate de cei care i-au ascultat măcar o dată muzica.

Mădălina Manole ar fi împlinit 56 de ani

Magdalena Anca Manole, sau Mădălina Manole așa cum era cunoscută de întreaga lume, ar fi împlinit, pe 14 iulie 2023, vârsta de 56 de ani. Deși nu se mai află printre noi, artista rămâne în sufletele tuturor celor care au întâlnit-o măcar o dată sau care au dansat pe piesele ei.

Mădălina s-a născut pe 14 iulie 1967 la Vălenii de Munte, în județul Prahova. A moștenit pasiunea pentru muzică de la mama sa, care cânta muzică populară. A început de mică să ia lecții de chitară, iar la vârsta de 15 ani a devenit membră a Cenaclului Tineretului prahovean.

Mihaela Runceanu și Ionel Tudor i-au fost mentori timp de trei ani, când a urmat cursurile Școlii Populare de Artă.

Citește și: Fratele cântăreței Mădălina Manole, dezvăluiri la 13 ani de la moartea artistei: „Mi s-au întipărit în minte cuvintele ei”

Citește și: Maria Dragomiroiu, mărturisiri cu lacrimi în ochi despre Mădălina Manole: „Era nefericită și nu a ajutat-o nimeni”

În adolescență, Mădălina Manola a format, împreună cu Ștefania Ghiță, duetul Alfa și Beta, cele două participând la spectacolele Cenaclului Flacăra.

În anul 1988 l-a întâlnit pe compozitorul Șerban Georgescu cu care a colaborat pe plan muzical și care, mai târziu, i-a devenit soț. Deși el era cu 15 ani mai mare ca ea, cei dois-au îndrăgostit și s-au căsătorit în 1994. Căsnicia lor a durat opt ani. În 2002, Mădălina i-a cerut divorțul și astfel au ajuns să meargă pe drumuri separate.

Mădălina Manole a cunoscut popularitatea în anul 1991, când a lansat piesa „Fată dragă”. Atunci, melodia era difuzată pe toate posturile de radio din țară.

În 1993, artista a înregistrat un nou album, „Ei și ce?”, album care s-a bucurat de un succes răsunător în România, iar postul de radio Contact o desemna pe Mădălina Manole drept „Cea mai bună artistă pop”.

Mădălina Manole a scris istorie în muzica românească

Îndrăgita cântăreață a fost primul artist român care a intrat în catalogul unui mare producător muzical internațional – Polygram Group (prin Zone Records România).

Anul 2000 a fost unul bun pentru cariera muzicală a Mădălinei, aceasta obținând două distincții importante: cea mai bună interpretă pop și cea mai bună voce feminină a anului la Premiile Radio România și respectiv, Premiile Industriei Muzicale din România.

Citește și: Răsturnare de situație! Un criminalist celebru va cerceta condiițiile în care a murit Mădălina Manole: ”Este o crimă!”

Citește și: Marian Manole, reacție dură la dezvăluirile făcute de Maria Dragomiroiu despre sora sa, Mădălina Manole

Pe 22 mai 2003, Mădălina a lansat albumul „A fost (va fi) iubire”, cel de-al 8-lea album.

„Pentru că în viețile noastre ale tuturor a fost iubire, există iubire și va fi iubire, fără iubire nu se poate. Este albumul cu numărul 8 din cariera mea, la toate țin foarte foarte mult, dar acesta este puțin mai special, pentru că toate cele 10 melodii sunt compuse de mine. Deci muzica este a mea, iar versurile toate sunt ale Roxanei Popescu și atunci emoțiile sunt puțin mai mari pentru că este un album mai special pentru că am muncit mult mai mult la el decât la celelalte. Există o coincidență, cred eu fericită, anul acesta se fac 15 ani de la debut. […] Sper din tot sufletul meu că fiecare dintre dumneavoastră, dintre voi, cei care veți apuca să ascultați albumul, vă veți regăsi în 1,2,3 melodii din albumul ăsta”, spunea Mădălina Manole la vremea respectivă.  

Per total, Mădălina Manole a lansat 10 albume, ultimul apărând chiar în anul în care a murit.

În anul 2009 s-a împlinit unul dintre cele mai mari vise ale artistei: a devenit mamă. În luna iunie a venit pe lume băiețelul ei, Petru Jr, iar la începutul lunii octombrie a aceluiași an, ea și Petru Mircea s-au căsătorit.

Artista s-a stins din viață de ziua ei de naștere

Vestea morții Mădălinei Manole a fost un șoc pentru cei care au iubit-o. Nimeni nu se aștepta ca artista să moartă atât de devreme și chiar de ziua sa de naștere, la un an și o lună după ce și-a strîns pentru prima dată copilul în brațe.

„Sunt o artistă împlinită, o mamă şi o femeie fericită. Am fost cea mai fericită mămică de pe pământ în clipa în care mi-am strâns puiul în braţe”, spunea Mădălina cu doar o zi înainte de a se stinge din viață, potrivit Fanatik.

Cântăreața, care era măritată la vremea respectivă cu Petru Mircea, a fost găsită fără suflare în casa sa din Otopeni, în dimineața zilei de 14 iulie 2010. În urma anchetei realizate de poliție s-a stabilit că Mădălina Manole s-a sinucis, înghițind un pesticid foarte toxic. Potrivit anchetatorilor, decesul acesteia a survenit în câteva minute.

A lăsat în urmă un fiu de un an, dar și o industrie muzicală mai bogată datorită pieselor sale care nu vor fi uitate niciodată.

Vezi în Galeria FOTO de mai sus imagini de colecție cu Mădălina Manole

Sursă foto: Facebook

Google News Urmărește-ne pe Google News

PE ACELAȘI SUBIECT
   
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton