Lidia Buble, diagnosticată cu psoriazis: „Nu am vrut să accept, am refuzat orice tratament”. Cum a reușit artista să se vindece

.

Lidia Buble (31 ani) a dezvăluit că a fost diagnosticată cu psoriazis în urmă cu doi ani. Îndrăgita artistă a povestit cum a ajuns să viziteze cel mai bun dermatolog din Viena, Austria, și cum a dezvoltat această afecțiune. Într-o postare pe Instagram, cântăreața a precizat că nu voia să vorbească public despre experiența sa, dar a făcut-o la sfatul tatălui ei, în speranța că va putea ajuta alte persoane aflate în situația ei.

Lidia Buble, diagnosticată cu psoriazis

Lidia Buble a dezvăluit că a fost diagnosticată cu psoriazis în urmă cu doi ani, boală care i s-a declanțat pe fond nervos. Inițial, artista a crezut că este vorba de o alergie, dar cum s-a agravat, a decis să meargă la un dermatolog. A urmat un tratament care nu a funcționat, astfel că doctorii au hotărât să îi facă o biopsie a pielii.

„În urmă cu aproximativ 2 ani de zile pe pielea mea au început să apară niște pete foarte ciudate. Arătau ca niște eczeme roșii, de cele mai multe ori mă mâncau, se extindeau din ce în ce mai mult, îmi apăreau din ce în ce mai multe. Nu am băgat de seamă în primele luni, m-am gândit că e o alergie. Am ignorat total situația. Dar a început să se înrăutățească, au început să-mi apară pe față, pe tot corpul, am zis că este cazul să mă duc la un dermatolog să văd care e situația pentru că nu mi se părea normal ce se întâmplă cu pielea mea. Am mers la un dermatolog, mi-a prescris 2-3 creme, mi-a zis să mă dau o perioadă cu ele, mi-a dat și niște pastiluțe pentru alergii, dar nu s-a întâmplat nimic”, a povestit Lidia Buble pe pagina sa de Instagram.

A mers din nou la dermatolog pentru că petele continuau să îi apară. Aceasta a dezvăluit că i-au tăiat o bucată mică de piele de pe braț pe care au trimis-o la un laborator în Viena pentru biopsie.

Rezultatul a venit după două luni și jumătate, iar veștile nu au fost deloc bune pentru Lidia Buble.

„Și apoi zice… N-am vezi bune pentru tine. Rezultatul spune că psoriazis a zis. Mi s-au tăiat picioarele de la jumătate. Deci, efectiv, nu-mi venea să cred. Aici aveam nod în gât și mi-au sărit așa lacrimile din ochi. Iar mă emoționez pentru că-mi aduc aminte că n-am primit deloc bine vestea asta și zice… „Moștenești pe cineva din familie?” Domnul doctor, eu din câte știu, zic, nu, la mine, familie toți sunt sănătoși tun, zic, nu, n-are nimeni nimica. Nu știu. „Ai trecut printr-o perioadă mai grea în ultima vreme?” Și zic, da. Atunci înseamnă că ți-o ieșit pe fond de stres. Din cauza supărărilor, ce probleme ai avut tu, ți s-a declanșat psoriazis. Nu vă spun acum despre ce este vorba, probabil că la un moment dat o să vă povestesc despre acele supărări la care mă refer acum”, a mai spus artista în mediul online.

Citește și: Lidia Buble, emoționată până la lacrimi: „Abia aștept să vină bebe!”. Sora ei, Estera Buble, este însărcinată cu al treilea copil / Video

Citește și: Obiceiul care o ajută pe Lidia Buble să depășească momentele de cumpănă: „Brusc simt o eliberare și mi se rezolvă toate problemele” / Exclusiv

Artista a fost consultată de cel mai bun medic dermatolog din Viena

După ce a consultat părerile mai multor medici din România, Lidia Buble a decis să ceară o altă părere și în Viena, refuzând să accepte acest diagnostic.

„Am investigat situația și m-am dus la cel mai bun dermatolog din Viena. Cu intervenții, abia am găsit loc de programare la el. Mă duc, îi prezint și lui analizele, stă așa să uită la mine și el îmi zice… Nu știu ce să zic, că psoriazis arată mai urât în mod normal, dar nu pot exclude faptul că nu e psoriazis. A fost singurul care mi-a zis că nu crede că e. Dacă nu exclude să fie, na, mai ales că analizele care au fost făcute și într-un laborator din Viena, de care a zis și el că, într-adevăr, laboratorul ăla nu dă greș cu rezultatele și că din moment ce ăia de acolo au zis că e psoriazis, există șansă foarte mare ca, într-adevăr, să fie psoriazis, dar zice, poate că… Aveți o piele mai uscată și o dermatită, nu știu cum, că vă dau să folosiți niște creme și atât. Am plecat cu o rețetă în care mi-a prescris niște creme”, a continuat Lidia Buble.

Cântăreața a precizat că medicul i-a mai recomandat să facă câteva analize de sânge. Ajunsă înapoi în România, Lidia a început să folosească cremele recomandate dar nu dădeau niciun rezultat. Petele continuau să îi apară. În momentul în care a văzut că nu mai are ce face, aceasta a decis să le povestească părinților ei prin ce trece. Însă nu i-a spus tot adevărul ttaălui ei pentru a nu-l îngrijora.

Citește și: Vanessa Hudgens a născut. Primele imagini cu bebelușul actriței și al lui Cole Tucker

Citește și: Cum a trecut Andrei Bănuță peste despărțirea de fosta iubită: „Până la urmă am iertat” / Exclusiv

Rugăciunile tatălui ei au ajutat-o să se vindece de psoriazis

Cum tatăl artistei este preot, s-au rugat împreună la Dumnezeu pentru a o ajuta să se vindece. După o lună, părinții Lidiei Buble au venit la București, moment în care ea a decis să îi spună că a fost diagnosticată cu psoriazis.

„Și îi spun lui tati, zic mă tati, zic știi că ți-am zis atunci să te rogi pentru mine, pentru pielea mea? Că da mă tati că m-am rugat. Zic n-o hai să zic de fapt care-i adevărul și ce am. Că atuncea eu ți-am zis așa cu jumătate de gură”, a precizat artista, care a explicat că a decis să spună totul public la sfatul tatălui ei.

„Și zic, nu, tati, trebuie să zic adevărul. Să știi că eu am psoriazis. Mă, tati, dar cum? Că nu se poate. Că zic, nu, tati, am fost la mai mulți doctori. Am fost și în România, am fost și în Viena, la cei mai buni doctori. Și zic, toată lumea mi-a zis că am psoriazis, chiar dacă eu n-am vrut să cred. Și tot… Tot puneam petele astea ca ieșind pe alt font, nu știu, de… că mănânc fructe de mare, că… Deci, efectiv, căutam orice chestie, numai să nu accept că am psoriazis. Le-am zis, uite, am psoriazis. Mă, tati… Hai să-ți fac o ungere cu untdelemn și să ne rugăm pentru tine. (…) Și ne-am rugat. Ne-am pus pe genunchi, ne-am rugat, mi-a făcut ungerea cu untdelemn. Și mă întreabă, crezi că Dumnezeu te poate vindeca de psoriazis? Și zic că da, cred. Și zice, mă, tati, ce la oameni este cu neputința, la Dumnezeu totul este cu putința. Și zic, știu. Și s-a rugat și după ce s-a rugat, eu m-am uitat să vedea pe piele, să văd dacă au dispărut petele, să se întâmple minunea. Bineînțeles că nu, nu au pocnit din degete și au dispărut petele de pe corp. Timp de două săptămâni de zile am fost foarte atentă ce se întâmplă cu pielea mea și am observat că din ziua respectivă de când s-a rugat și mi-a făcut ungerea cu untdelemn nu mi s-au mai înmulțit petele. Cele care au fost, efectiv, au dispărut de tot”, a dezvăluit ea.

Lidia Buble a decis să își dezvăluie diagnosticaul la sfatul tatălui ei

Lidia Buble a explicat că a decis să spună public prin ce a trecut la insistențele tatălui ei.

„Da, dragilor, în orice impact v-ați afla, întotdeauna să știți că salvarea și rezolvarea problemelor se află la Dumnezeu. Și El este primul la care trebuie să apelăm și să-i cerem ajutorul. Nu știu, sper că v-a fost de folos ce am avut eu de zis aici. Mă bucur că cumva simt că mi-am luat o piatră de pe inimă. Că am spus asta, cred că tati o să fie foarte mântru de mine. O să-l sun și-o să-i spun că am povestit, pentru că a insistat foarte mult”, a afirmat ea.

Artista a explicat că nu a acceptat că are psoriazis și că a făcut tot posibilul să se vindece.

„Bineînțeles că Dumnezeu lucrează și prin oameni și prin doctori, doar că în cazul meu eu chiar am apelat la tot ce se putea apela și în România și în afara României și n-a existat rezolvare decât Sus la sursă. Ce am vrut să vă zic. A fost groaznic, efectiv a fost groaznic doi ani de zile. Deci, efectiv, nu mai știam ce să mai fac și nici nu vreau să accept. Eu n-am acceptat nici măcar o secundă faptul că am psoriazis și am refuzat orice tratament pentru asta. Adică, după ce am aflat verdictul, în afară de creme din astea dermatologice pe care le găsiți și voi pe piață, adică nimic special sau așa, nu am luat nici măcar un tratament pentru psoriazis, pentru că nu am vrut să accept că am așa ceva. Mi-a fost foarte greu să accept. Dar, într-adevăr, aia a fost. Vă pup, dragilor, și vă îmbrățișez tare de tot”, și-a încheiat Lidia Buble povestirea.

Ce este psoriazisul

Psoriazisul este considerat o tulburare a sistemului imun care determină pielea să se regenereze mai rapid decât în mod normal. Nu se cunoaște, însă, care este cauza exactă a acestei probleme imune. Potrivit cercetărilor, atât factorii genetici, cât și cei de mediu au un rol în declanșarea bolii.

Potrivit ReginaMaria.ro, multe persoane predispuse la psoriazis pot rămâne asimptomatice ani buni până când un factor de mediu devine declanșator.

Ce cauze pot declanșa psoriazisul:

  • Infecțiile, respiratorii și cutanate
  • Clima, în special vremea rece sau uscată
  • O rană la nivel cutanat (înțepătură de țânțar, insolație severă)
  • Stresul
  • Fumatul și fumatul pasiv
  • Consumul masiv de alcool
  • Anumite medicamente

Vedete diagnosticate cu psoriazis

Lidia Buble nu este sigunra vedetă care a fost diagnosticată cu psoriazis. Mai multe celebrități, atât din România, cât și din străinătate, au dezvăluit că au primit acest diagnostic.

Tily Niculae a dezvăluit, în urmă cu câțiva ani, că a fost diagnosticată cu psoriazis după ce a suferit un șoc puternic.

„Acum 9 ani, am avut un şoc emoţional şi astfel s-a declanşat boala. Ani la rând, medicii mi-au spus că e o eczemă şi mi-au dat creme peste creme, dar nimic nu a funcţionat. Puţini ştiu că eu nu îmi pot spăla copilul. Port mănuşi menajere să nu o zgârii pe fetiţa mea şi plâng de usturime noaptea (…) M-am învăţat să trăiesc cu această boală, care este autoimună şi, din păcate, la mine nu a reacţionat la niciun medicament. Sunt deja un caz injectabil”, mărturisea actrița în anul 2015.

Jeni Nicolau dezvăluia, în urmă cu câțiva ani, că luptă cu această boală.

„De 20 de ani mă lupt cu această problemă, psoriazisul, mulțumesc lui Dumnezeu că-l am doar pe scalp, nu a fost atât de agresiv. Am reușit, probabil, cu rugăciune către Dumnezeu, să îl țin în frâu. Nu mi-a făcut probleme foarte mari. Știm cu toții că nu se vindecă, se ameliorează doar aceste puseuri. (…) Dar mulțumesc lui Dumnezeu că pot să îl țin în frâu, că nu am pe piele. Îmi apare uneori la cotul mâinii drepte și trece imediat”, declara artista în anul 2020.

Printre vedetele din străinătate care au fost diagnosticate cu psoriazis se numără Cara Delevingne, Kim Kardashian, Kris Jenner, cântăreţele LeAnn Rimes şi Cyndi Lauper şi actorul şi regizorul Eli Roth.

Vezi în Galeria FOTO de mai sus mai multe imagini cu Lidia Buble

Sursă foto: Instagram

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton